Nivel: Ambasador
Inregistrat: 5/19/2008 Mesaje: 536
| buna fetelor, vroiam sa stiu daca e ok sa ii dau cereale de la 4 luni,tinand cont ca e nascuta prematur{la 8 luni}. dr de aici mi-a spus ca ii pot da incepand cu 16 saptamani. voi ce parere aveti? a..e hranita cu formula |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 5/12/2006 Mesaje: 12982
| Avind in vedere ca este nascuta prematur si papa formula , parerea mea este ca puteti incepe cu cerealele insa nu cantitate mare si fara a inlocui deocamdata mesele de laptic. Pofta buna si sa-ti traiasca bubulina. |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| elida elena wrote:buna fetelor, a..e hranita cu formula
Daca tot e hranita cu formula, ii poti da cereale cu lapte inclus sau lapele clasic si cereale fara lapte din aceeasi gama cu laptele.La primele nu mai trebuie sa faci tu combinatii, in al doilea caz, le amesteci tu.
Pt inceput e bine sa dai un singur soi de cereale, dintr-o singura cereala.Da un search pt.cereale pt.bebei si alege produsul potrivit gamei pe care ai mers pana acum.Pe cutie iti scrie luna de la care se pot da cerealele respective!
POfta mare! |
|

| mersi de rapunsuri o sa incep sa ii dau milupa baby rice o data pe zi.am ales milupa pt ca si laptele e tot de la milupa. sper sa ii placa |
|

| elida elena wrote:mersi de rapunsuri o sa incep sa ii dau milupa baby rice o data pe zi.am ales milupa pt ca si laptele e tot de la milupa. sper sa ii placa
Pofta mare, puisor ! |
|
Inregistrat: 1/10/2007 Mesaje: 5597
| elida elena wrote:mersi de rapunsuri o sa incep sa ii dau milupa baby rice o data pe zi.am ales milupa pt ca si laptele e tot de la milupa. sper sa ii placa
Asa am facut si eu,am preferat sa-i iau cereale tot de la Milupa,pentru ca papam Milumil,iar daca ar fi sa iau de la alte firme ar trebui sa iau cereale fara lapte si sa le prepar cu Milumil. Noi am inceput cu Cereale cu mar si morcov si cu Porumb si Orez,ca astea le-am gasit pe aici cica de la 4 luni. Sa nu te sperii daca nu va fi foarte incantata din prima,ca se obisnuieste draga de ea si la un moment dat vei vedea ca va intinde capsorul dupa lingurita si va rade de placere. Sa cresteti mari! |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| elida elena wrote:buna fetelor, vroiam sa stiu daca e ok sa ii dau cereale de la 4 luni,tinand cont ca e nascuta prematur{la 8 luni}. dr de aici mi-a spus ca ii pot da incepand cu 16 saptamani. voi ce parere aveti? a..e hranita cu formula
la 8 luni e nascuta si fetita mea. sunt considerati prematuri doar daca au fost nascuti sub greutate.
|
|

| bebita mea s-a nascut cu 2.700. acum a ajuns la 6.600 . aici a fost considerata ce fiind prematur |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Elida, mult suces cu introducerea cerealeleor si pofta mare bebelinei!
Sara mea s-a nascut la 8 luni cu 2900 dar nu a fost considerata un copil prematur! |
|

Inregistrat: 6/10/2006 Mesaje: 6198
| Si eu am nascut-o pe Solen la 8 luni numai ca avea 3kg.Dupa calculele medicului este nascuta la 36 de saptamani si 5 zile Asa e marcat in carnetul ei de sanatate Pofta mare la bebelina Elida |
|

| mariuta wrote: la 8 luni e nascuta si fetita mea. sunt considerati prematuri doar daca au fost nascuti sub greutate.
Prematur din punct de vedere medical se considera orice fat sub 37 de saptamani (deci tot ce nu a implinit 37 de saptamani) SI daca are sub 2.500.
Insa mai sunt si cadre medicale mai putin competente care considera dupa ureke daca copilul e prematur sau nu.Una mi-a spus mie, cu copil nascut la 38 sapt.si 5 zilesi cu o greutate de 2.850 ca copilul meu "e cam prematurel .Imi venea sa o dau cu capul de perete! |
|

| elida elena wrote:bebita mea s-a nascut cu 2.700. acum a ajuns la 6.600  . aici a fost considerata ce fiind prematur
Prematur sau nu, daca pana la ora actuala a recuperat ce trebuia sa castige in luna a 9 a nu ai de ce sa iti faci griji.Prematurii (nascutii inainte de termen sau cei cu greutate sub 2.500) trebuie monitorizati regulat in primul an de viata. |
|

Inregistrat: 6/10/2006 Mesaje: 6198
| stele_pe_cer wrote:Prematur din punct de vedere medical se considera orice fat sub 37 de saptamani (deci tot ce nu a implinit 37 de saptamani) SI daca are sub 2.500. Insa mai sunt si cadre medicale mai putin competente care considera dupa ureke daca copilul e prematur sau nu.Una mi-a spus mie, cu copil nascut la 38 sapt.si 5 zilesi cu o greutate de 2.850 ca copilul meu "e cam prematurel  .Imi venea sa o dau cu capul de perete! A pai insemana ca Solene a mea e bine la 3 kg care lea avut la nastere de si mai avea 2 zile pana la 37 de saptamani.Cei de la maternitate au considarat-o prematura,si daca tot veni vorba de prematuri o alata mamica care era in salon cu mine a nascut un bebe la 41 da saptamani care avea numai 2.500 Ala cum mai e considerat |
|

| Rody wrote:... daca tot veni vorba de prematuri o alata mamica care era in salon cu mine a nascut un bebe la 41 da saptamani care avea numai 2.500 Ala cum mai e considerat
Nascut la termen cu greutate interpretabila. Daca te iei strict dupa carti, se considera nascut la termen cu greutate cat sa nu fie considerat prematur.In realitate, cred ca la noi in Ro ar fi considerat ori prematur, ori nascut la termen cu greutate foarte mica si nu ti-ar da drumul din spital pana cand greutatea copilului nu ar creste cu cel putin 200 de grame mai mult, astfel incat la iesirea din spital, copilul nou-nascut sa plece cu greutatea de cel putin 2.500 inscrisa pe fisa. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 3065
| stele_pe_cer wrote:
Prematur din punct de vedere medical se considera orice fat sub 37 de saptamani (deci tot ce nu a implinit 37 de saptamani) SI daca are sub 2.500.
Pai eu pe Adina am nascut-o la 39 sapt si 3 zile , cu 46 cm si 2.470 g , a luat nota 9 si nu a fost considerata prematur ... |
|
|
|