Doamna doctor Maria Ispas, de la spitalul Ponderas. Si aici vorbesc din propria experienta.
|
Dar care sunt traditiile la ruperea turtei stie cineva? Mai am o luna si trebuie sa "prestez", iar pana acum nu am trecut si nici nu am fost la o rupere de turta. Eu sunt mamica de baietel, prietenele mele au si eu baietei, asa ca :)...
|
Marinata, cel putin 24 de ore cu vin rosu si muuulte mirodenii (enibahar, dafin si cimbru - de baza) , apoi la cuptor, acoperit initial, o ora si appoi descoperit inca o ora, timp in care se stropeste cu sucul din tava si se itnoarce de pe o parte pe alta. Important: nu se inteapa si se mananca dupa ce a fost lasata la odihnit un sfert de ora, timp in care se incorporeaza sucurile din tava. Pofta buna!
|
Felicitari mama de Matei si bravo voua tuturor celor care ati reusit sa va schimbati viata. Printre acestia se numara si tatal meu, care s-a operat si el la doctorul Smeu, din echipa doctorului Copaescu. Si el este super ok, dabetul este in remisie, analizele sunt foarte bune dupa atata amar de ani in care am crezut ca boala asta ii va fi fatala si dupa anii de chin cu dietele inutile. A trecut destul timp de atunci incat putem spune cu certitudine ca operatia a fost un succes si tata nu s-a reingrasat, desi mananca de toate (bineinteles ca in cantitati foarte mici, asa cum spui si tu), iar de deiabet nici pomeneala. Cine are nevoie cu adevarat, nu ca optiune estetica (de altfel nici nu se practica doar pentru ca mananci tu in nestire din nesimtire si te ingrasi!), sa nu ezite. Zilele astea cand am mers cu tata la control am vazut ca au si o promotie: la doctorii Smeu si Hutopila , pana pe 31 august operatia costa doar 5000 de euro. Informatia asta sper sa nu fie considerata reclama, ca nu cred ca au ei nevoie, la cati oameni din tara si din strainatate am vazut la Ponderas :)), ci sa fie de folos celor care poate au strans bani pentru asa ceva si pot profita acum sa faca o economie, sau care nu aveau toti banii, dar acum se pot incadra in suma asta... Multa sanatate si noroc tuturor!
|
De fiecare 1 iunie, la noi in casa este o traditie sa se ofere carti. Cu poze, fara poze, mai serioase sau mai distractive, dar carti.
|
Unul dintre putinii chirurgi care nu iau in calcul din prima mersul la "cutit". Dupa ce a incercat, cu rabdare toate tratamentele medicamentoase posibile, de-abia ca ultima optiune a fost operatia, iar cand a facut-o atunci totul a ost ca la carte. Si fara sa sperie pacientul, mi-a ecplicat in amanunt tot ce urmeaza sa faca, care vor fi etapele recuperarii si care riscurile. Nu-i pot multumi indeajuns.
|
Nu, nu exista alta modalitate. Este un virus in sange care favorizeaza inmultirea lor, se face un tratament pentru asta, dar petnru cele deja aparute n ai cum sa scapi de ele (nu dau inapoi ;). Nu sunt dureroase si nici foarte urate (sunt ca niste alunite), dar pe gat de exempu, stau mereu stresata (si de aceea nu mai port purta nici o "zdranganica") sa nu se rupa - si asta pentru ca asa se inmultesc mai tare. Am vazut la cineva: proaspat cautereizate ran cateva urme rosii ca la un cos zgandarit, apoi se dac maro si in cateva saptamani nu mai este nici o urma de ele. Si mi s-a spus ca nici nu doare de loc, e ca o piscatura de furnica sau alta ganganie. In fine, le voi da jos oricum, numai ca nu stiam cand sa-mi fac programare.....Ar fi trebuit sa ma "trezesc" mai devreme, prin martie, cand nu era chiar vreme sa mergi cu haine putine si sa te vada soarele....
|
Interesanta discutie dar eu cred ca trebuie sa punctam ca, inainte de a combate stresul scolar, poate a r fi bine sa nu il generam: noi ca parinti si educatorii, la scoala. Baietelul meu are noroc de o invatatoare care niciodata nu ii compara e copii intre ei, niciodata nu povesteste in sedintele cu parintii ce a facut cutare, sau cutare la ora decat la modul general si la fel le comenteaza si performantele scolare. Pentru cine vrea comentarii personalizate sunt orele de consultatii cu parintii. La fiecare conflict mai serios iscat in clasa invita psihologul scolar (despre care ei stiu ca este o alta doamna invatatoare- ceea ce si este :)) care prin joc, si fara sa le pomeneasca nimic de conflictul pentru care a fost chemat demonteaza mecanismul controversei, il dezamorseaza si ii invata cum sa procedeze alta data fara a incerca sa identifice "cine are dreptate si cine nu" sau "cine a fost de vina".
|
Dupa electrocauterizarea papiloamelor, stie cineva cat timp nu ai voie sa te expui la soare? Adica as putea sa plec la mare pe 25 iunie daca ma programez la dermatologie saptamana viitoare?
|
Cystinol Akut, din strugurii ursului. Efect garantat (pe propria piele), are studii clinice, fara efecte adverse, nemtii il folosesc de 20 de ani. E si la noi, in farmaciile normale.
|