Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| Roxinthya (mama ce id ai, m-am uitat de doua ori ca sa-l scriu o data ) centrala cred ca ti-o pui pentru independenta termica nu neaparat pe meritate. Adica daca in septembrie mi se pare racoare atunci apas pe buton (dupa ce ma uit in buzunar), asta mi se pare cel mai mare avantaj. In 2001 locuiam fara centrala intr-un apartament fara repartitoare (nu stiam de ele pe atunci) si in luna aprilie cand afara mergeam in bluzita aveam in casa 35 grade ca bagau caldura de parca era gerul Bobotezei. Deci centrala nu se merita neaparat daca vrei sa ai confort si sa nu depinzi de restul pensionarilor care pana in noiembrie nu vor caldura. Noi suntem izolati exterior-interior si nu mai depasesc 150ron la gaz pe luna deci factura nu ti-o poate garanta nimeni pentru ca ea depinde de mai multi factori: izolare, confort termic diferit de la individ la individ, cat de multa apa calda folosesti....
Danab, gresie scrie si pe mine. |
|
Inregistrat: 1/12/2008 Mesaje: 1309
| Eu am centrala termica de apartament pe gaz.Era incasa montata cind ne-am mutat si a fost inclusa in pret.Nu pot sa va zic cit a costat.Si imi vine gazul pe iarna max 150 ron (la garsoniera) deci 3 calorifere (baie living,bucatarie)).Ne-am obisnuit cu ea si imi place faza de care spuneati cu "apesi pe buton" cind vrei. |
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| Roxynthia sa stii ca da, merita!! Eu cand stateam in Galati plateam la comun... imi era toata iarna frig, deci confort termic = zero si ma incalzeam cu un calorifer electric care invartea contoarul de ziceai ca-i elicopter si o sa zboare de-acolo... si plateam o groaza de bani la intretinere pt apa cel mult calduta pe care o bagau in calorifer (valabil si pt apa calda de la robinet, trebuia sa o las sa curga 30 minute degeaba ca sa fie calda sa fac o baie), plus gazul la comun in conditiile in care toti moshii se incalzeau la aragaz, plus curentul... si imi era frig.
Acum am centrala, platesc mult mai putin si ma simt foarte bine in casa, incalzesc numai cand am nevoie, fac o baie fierbinte cand am chef... deci trage tu singura concluziile. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 11/10/2009 Mesaje: 7238
| Fetelor va multumesc de raspunsuri! |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Voi vorbiti serios cu gresie in toata casa , pe jos ? |
|
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 3579
| Eu platesc la apart de 3 camere in lunile de iarna cam 2,5 mil pe luna gazul, in care intra: gazul de la aragaz si centrala cu apa calda si caldura. Oricum e mai bine dpdv financiar. |
|
| Maria & Mario wrote: Voi vorbiti serios cu gresie in toata casa , pe jos ?
Oana, sunt unele tipuri de gresie care imita perfect lemnul, chiar ieri dimineata am fost la un show room. Am ramas indragostita de unele, macar acum stiu ca exista si ceea ce caut. Sunt gresii portelanate in toata masa lor cu suprafete ce juri ca-i lemn. Totul este ca se pun fara rosturi. Vara si atunci cand nu trebuie sa folosesc incalzirea in pardoseala o parte din gresie va fi acoperita cu mochetele. cred, o sa-ti mai spun la anul. Nu ma sperie ideea de gresie peste tot, am mai citit pe undeva ca o sa arate ca la un spital, well, nu cred. Atata timp cat sunt sute de modele ai de unde sa alegi si gresie deosebita care sa arate altfel. |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Din pacate eu am gresie in apartamentul de aici, din Italia, si este foarte rece iarna la picioare.Ma gandesc ca in Romania va fi si mai rece. |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Sigur, fiecare face cum doreste ! Eu nu suport rece la picioare ca imediat ma iau ... " avariile ". Inteleg pe hol , bucatarie , baie ..... insa sa stau vara la tv si cu picioarele desculte pe gresia rece sau sa cobor din pat , in dormitor si sa pasesc pe rece , barrr ! Sau sa se joace copii pe jos , direct ..... No Way !
Inteleg Spania , Italia , Florida ..... unde 4 luni pe an sunt 40 de grade ! Dar acasa unde toamna erece , iarna e inghet ..... Oricum depinde de fiecare .... Eu imi pun si in hol si in bucatarie parchet ! |
|
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Uite ca nu stiam ca exista gresie care imita parchetul! Nico, sa pui foto cand va fi cazul... sunt curioasa. Fetele, stiti ca se poate pune incalzire sub pardoseala si se practica des pe-aici- asa nu se mai pune problema de a sta pe rece. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| kali wrote:Uite ca nu stiam ca exista gresie care imita parchetul! Nico, sa pui foto cand va fi cazul... sunt curioasa. Fetele, stiti ca se poate pune incalzire sub pardoseala si se practica des pe-aici- asa nu se mai pune problema de a sta pe rece.
Este gresia portelanata (care are aceeasi culoare in toata grosimea ei, iar la ciobire nu se vede alb) dar e greu de lucrat, adica e sensibila la taiat. Prin magazine gasesti acum ce fel de gresie vrei sau nici nu ai sperat. |
|
| Incalzirea venind prin pardoseala pe jos nu va fi rece, podeaua va avea in jur de 25-30 de grade. Apoi tot sub gresie si sub sistemul de incalzire vine o izolatie speciala care nu permite caldurii sa se duca in jos ci doar in sus. In restul timpului cand incalzirea nu merge gresia are temperatura mediului ambiant si nu a podelei reci a fundatiei. Stiu ca gresia este privita ca o suprafata rece dar este din cauza ca de obicei se pune direct pe beton, aici sta un pic altfel situatia. Toamna, iarna sau vara gresia va avea temperatura mediului ambiant din camera si nu va mai fi o suprafata de transfer la rece. Deci sunt 100% sigura ca gresia imi va fi partener perfect la casa mai ales ca nu voi avea absolut nici un calorifer.
Ieri sotul meu a fost la cineva in vizita care are incalzire in pardoseala cu centrala pe curent electric, casa este noua si bine izolata iar la o suparafat de 180 mp au platit curentul 420 ron. Super am zis eu!
Kali, gresia am vazut-o la Dedeman dar sigur de tot o au mai multe magazine de profil, oricum am fost foarte uimita cat de multa gresie mata care imita lemnul este. Gasesti de culoarea stejarului, ciresului, mahon, bambus, numeste si ai sa o gasesti. Costa de la 50 ron in sus pe mp dar arata super. oricum promit ca am sa pun poze, momentan doar ne uitam ca sa am la ce visa cateva luni. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| Initial, frate-miu isi pusese gresie pe hol, living si scari, de fapt e un open-space. Din cauza frigului, a pus peste parchet. Cand si-a mobilat bucataria, a gasit pe piata gresia asta de care vorbiti, a schimbat si pardoseala din bucatarie. e suuuper , se imbina perfect si nu mai e nevoie sa incarcati rosturile. le-a mai ramas open-space, acum au acolo parchet laminat, dar au in plan tot acest tip de gresie. cel mai important e ca tine caldut la picioare, chiar daca la ei incalzirea e prin calorifere. cu siguranta voi folosi acest timp de gresie, mai putin in dormitoare. |
|
| Mariuta, mi-am dat seama ca-i suprafata calda pentru ca are o alta acoperire, chiar ma bucur ca ma incurajezi, nu stiam pe nimeni cu asa frumusete de gresie. |
|
Inregistrat: 3/9/2010 Mesaje: 3457
| Mi-a dat si mie sotul tema de gandire pana se intoarce acasa. Va rog, vreau si eu sa stiu cum e cu centralele astea de incalzit pe lemne.Sunt rentabile?Daca aveti, ce fel de calorifere mentin mai mult caldura,ce fel conducte ati pus,pexalul e mai ieftin si arata mai bine, cuprul cica e mai bun dar arata tare rau,se comporta bine la vopsire? Eu stau la tara si am sobe de teracota.Sunt multumita de caldura mai ales ca se incalzesc bine si nu consuma mult insa se face si multa cenusa,resturi de praf si rumegus,deci munca in plus.I-am zis sa lasam asa cu sobe ca doar nu face el curat dar nu vrea sa auda. Gaze nu avem,iar curentul elecric cand e vreme rea face figuri(am stat intr-o iarna cu doua sapt. pana la craciun 4 zile fara curent ,asa ca de centrala electrica nu poate fi vorba.Vom lua probabil un generator in caz de care curentul. |
|
|