Celulita
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Friday, March 31, 2006 7:14 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Celulita este si ea de mai multe tipuri.

1. Celulita moale
Este specifica persoanelor sedentare si a celor supraponderale care au retentie de apa.

Se recunoaste prin multitudinea de celule flasce si moi care dau la suprafata pielii aspectul de coaja de portocala; deseori se depune pe fese, care nu sunt la fel de bine tonifiate ca si gamba sau pulpa superioara, iar in timpul mersului se prezinta ca o gelatina, balansandu-se la fiecare miscare.

2. Celulita fibroasa
Se simte la atingere sub forma unor micro si macro noduli celulitici, duri, ingrosati; fara a fi necesara ciupirea este evidenta la nivelul pielii, iar de cele mai multe ori pielea este aspra, deshidratata.

Se dezvolta in timp, fiind prezenta de cele mai multe ori intr-un caz mai grav de ceulita.

Este mai greu de eliminat fata de cea moale, iar la masaj profund este dureroasa, de cele mai multe ori depunandu-se sub forma aripioarelor si a pernutelor din zona genunchilor.

In cazul acestei celulite s-a demonstrat ca impachetarile cu Parafango, care presupun aplicarea unei fiole specifice celulitei fibroase, este singurul tratament care ajunge in tesutul conjunctiv si ajuta la distrugerea nodulilor celulitici fibrosi, avand o actiune activa timp de 12 ore de la aplicare.

3. Celulita edematoasa
Se prezinta sub forma unor umflaturi ale tesuturilor conjunctive din cauza retentiei de apa si a circulatiei sanguine deficitare.

Seamana cu celulita moale, sub aspect gelatinos, la nivelul pielii se simte la palpare sub forma unor edeme, masajul anticelulitic fiind la inceput putin dureros, insa, combinat cu impachetarile care ajuta la eliminarea acestor edeme, el va da rezultate extraordinare intr-un timp scurt.

4. Celulita mixta
Este o combinatie intre cele 3 forme de celulita, fiind un tip agravant si avand, astfel, numeroase cauze interne si externe care trebuie tratate pe o perioada indelungata.

Tratamentul trebuie inceput prin detoxifierea corporala si reglarea metabolismului printr-o dieta bazata pe fructe si legume crude si ceaiuri anticelulita.

Eliminarea ei presupune sport, masaj si cat mai multe lichide.

Cum se determina gradul de celulita ?

Pentru a vedea daca aveti celulita si mai ales pentru a stii de ce grad este aceasta, trebuie sa strangeti usor intre degetul mare si cel aratator a diferite parti din corp, parti predestinate aparitiei celulitei.

Niciodata pe corp celulita nu va fi de acelasi grad. Pe partea interioara a pulpei superioare este intotdeauna un grad mai avansat decat pe partea exterioara.

Gradul I - este sesizabil doar la stangerea puternica a partii interioare sau a aripioarelor intre cele 2 degete. Acest grad de celulita se elimina relativ usor, printr-o alimentatie echilibrata si prin masaj anticelulitic profesional.

Gradul II - se observa cand stai picior peste picior si, la incodarea feselor, se observa mici gaurele in centrul acestora. Se observa, de asemenea, fasii orizontale pe spatele piciorului sau in zona genunchilor fara a fi necesara strangerea pielii.

Gradul III - este deja un grad avansat, iar aspectul de coaja de portocala este foarte vizibil la nivelulul abdomenului, a partii interioare a bratelor, pe fese numai prin simpla palpare.

Gradul IV - este cel mai avansat grad de celulita care aduce cu sine o senzatie dureroasa a pielii de pe picioare si gambe, nodulii celulitici fiind foarte evidenti. Cu timpul, vasele de sange se pot sparge redand pielii un aspect degradant.

In acest grad se poate doar estompa evolutia celulitei, insa, procesul de eliminare poate dura pana la 2 ani de dieta si tratamente anticelulitice intensive pentru a ajunge in gradul 2 sau 3 de celulita.

mihaela75
Scris: Friday, March 31, 2006 2:57 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/22/2006
M-am umplut de celulita din cap pana-n picioareplans dupa ce nasc o sa incep cu creme si impachetari ca pe vremea cand eram tinericarassi bineinteles mergem tot familionul la bazin bounce
Kiki
Scris: Wednesday, April 5, 2006 9:04 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Tratamente Naturale

Celulita, la fel ca si cele peste 90% dintre femei care sufera de aceasta afectiune, fie ca sunt plinute sau slabe! Insa, asta nu este o consolare! Exista si anumite remedii naturale pentru a elimina si combate celulita, care sunt usor de efectuat si nu te costa deloc mult!

Primul remediu ar fi CAFEINA! Da, cea care ne ajuta in fiecare dimineata sa ne trezim, sa ne revenim! Poate nu crezi, dar pana si manechinele si multe vedete de la Hollywood folosesc acest truc.

Iata ce trebuie sa faci:

- intinde in baie niste ziare;
- pastreaza zatul de la cafea, chiar un filtru plin;
- zatul trebuie sa fie cald, nu fierbinte; daca s-a racit intre timp, incalzeste-l la microunde;
- freaca zonele afectate de celulita cu o manusa aspra sau cu un burete de baie aspru, pana cand zatul va cadea pe ziare;
- vei observa ca pielea este putin uleioasa; lasa sa actioneze timp de 5-7 minute , dupa care indepastreaza prin frecare usoara tot ceea ce a mai ramas pe picioare, coapse, fese;

Dupa dus, foloseste o crema anticelulita care sa contina: iod, iedera si cafeina. Pentru a da rezultate optime, este indicat sa faci acest procedeu de doua ori pe saptamana.

Un alt remediu este IEDERA! Daca ai folosit creme anticelulitice ai observat probabil ca pe cutie la continut scria si iedera. Aceasta planta are rolul de a destinde tegumentul, a calma durerile si nodozitatile pielii si de a-i reda acesteia fermitatea si elasticitatea.

Cum o poti folosi in scop anticelulitic:

- 200 - 300 g de planta se fierbe intr-un litru de apa timp de minim 2 ore;
- cand este calduta solutia obtinuta, se uda comprese care se aplica pe zonele afectate de celulita;
- se lasa sa actioneze cate 1 ora, dupa care se aplica o noua compresa;
- saptamanal este ideal sa faci 3 ore de impachetari cu astfel de comprese;
- este indicat ca inainte de aplicare sa faci dus si sa-ti faci un peeling corporal, pentru a deschide porii si a lasa substanta sa patrunda mai adanc;
- dupa aplicarea compreselor umede, te poti infolia, transpirand putin in acelasi timp;

Un alt remediu natural anticelulitic se bazeaza pe FRUNZE DE VITA DE VIE.
Este recomandata in special viata de vie rosie, insa, si cea normala este buna.

- se fierb intr-un litru de apa 50 gr frunze de vita de vie;
- se aplica dupa un dus fierbinte frunzele si se infoliaza zonele de tratament;
- se sta minim 1h impachetata dupa care nu se clateste zona, ci doar se sterge usor;
- se pot aplica creme anticelulitice ulterior.
taki
Scris: Wednesday, April 5, 2006 9:08 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
Masaj cu miere de albine inaintea fiecarui dus.

Eu deja am reiceput ca am facut celulita pe fund si pe picioare, m-am umplut nu alta, se vede cu ochiul liber. plans uff :81pukel:
Kiki
Scris: Wednesday, April 5, 2006 9:10 AM
Nivel

taki wrote:
Masaj cu miere de albine inaintea fiecarui dus.

Eu deja am reiceput ca am facut celulita pe fund si pe picioare, m-am umplut nu alta, se vede cu ochiul liber. plans uff :81pukel:

Miere pur si simplu, fara altceva in ea? Si dupa aia, speli cu apa calda?
Kiki
Scris: Wednesday, April 5, 2006 9:12 AM
Nivel

FRASINUL

Frunzele de frasin stimuleaza functiile de eliminare ale organismului avand actiune diuretica, care implicit ajuta la indepartarea edemelor si a celulitei.
In cazul in care suferi de retentie de apa si dureri articulare, trebuie sa pui in apa de ceai doua varfuri de cutit de frunze de frasin si o lingura de frunze uscate de coacaz negru. Lasa-le 10 minute pentru infuzie.
In cazul tendintei de aparitie a celulitei, este recomandat sa lasi 1 lingura de frunze de frasin intr-o cana cu apa fierbinte timp de 10 minute pentru infuzie. Este ideal sa bei 2- 3 cani/ zi in care sa adaugi si cateva picaturi de zeama de lamaie.

SOCUL

Pentru a elimina surplusul de kilograme este bine ca la inceputul regimului de slabire sa bei ceai de soc. Acesta se prepara prin turnarea unei cani de apa fiarta peste 3 lingurite de flori uscate de soc. Vasul trebuie lasat acoperit timp de 10 minute, apoi strecoara.
Poti bea pana la 3-4 cani de ceai pe zi, insa dupa 2 saptamani este bine sa faci 1 saptamana pauza, deoarece socul are rol depurativ.
Prin eliminarea toxinelor si a apei retinute in corp nu doar ca vei determina functionarea corecta a organismului, ci vei scapa si de edeme si de aspectul de coaja de portocala.
Kiki
Scris: Wednesday, April 5, 2006 9:14 AM
Nivel

ALIMENTATIA ANTICELULITICA

1. Adio SARE!

In primul rand trebuie sa renunti la sare si condimente! Acestea favorizeaza retentia de lichide in organism si pot duce chiar la o circulatie sanguina deficitara. Dintre alimentele care contin multa sare trebuie sa eviti urmatoarele:
- rontaielile gen painici sarate, biscuiti sarati, alone, fistic, seminte, chipsuri, cartofi prajiti;
- conserve de orice fel
- peste sarat, marinat, afumat etc
- paine fara sare sau seminte
- sosuri condimentate (in afara de mustar)
- branza topita sau feta
- legumele fara sare

2. Adio ZAHAR!

Urmatorul pe lista este zaharul urmat indeaproape de dulciuri! Chiar daca acestea dau energie organismului. Este adevarat ca daca ai de rezolvat o groaza de probleme, alergi dintr-o parte in alta, te concentrezi foarte puternic asupra unui proiect sau inveti pentru examene, simti nevoia de dulce, de acea energie pe care o ofera doar o bucata de ciocolata sau o Amandina, insa, daca te hotarasti sa elimini definitiv celulita, incerca sa eviti dulciurile si sa apelezi la ciocolata vegetala sau la cea neagra. Trebuie sa acordam mare atentie consumului de dulciuri pentru ca se poate transforma rapid in dependenta! Pofta de dulciuri, uneori exagerata duce rapid la acumularea kg in plus si la aparitia celulitei in special pe solduri, picioare sau fese.
Dintre dulciurile pe care trebuie sa le eviti pe perioada tratamentului anticelulitic:
- zaharul; este indicat in cazul cafelei
- sucurile din comert trebuie inlocuite cu sucuri naturale obtinute acasa din fructe proaspete fara adaos de zahar;
- pateurile, croissantele, fursecurile etc.
- mananca cel mult 1 prajitura/ saptamana in cazul unei petreceri sau daca simti ca iti este extrem de pofta.

3. Adio GRASIMI!

Este mai mult decat indicat sa eviti orice tip de grasimi! Atentie si la carnea grasa de peste, dar nu uita ca pestele ajuta la diminuarea colesterolului si la imbunatatirea circulatiei sanguine. In ceea ce priveste carnea:
- consuma carne de pui fiarta, fripta sau la gratar cu legume;
- evita carnea rosie de vanat, vita, porc etc - aceasta contine destul de multe toxine si ingreuneaza tranzitul intestinal;
- mezelurile, carnea afumata, parizerul si sunca trebuie scoase de pe lista de cumparaturi macar o perioada de o luna de zile;
- incearca sa nu mai prajesti nimic in ulei; acum exista tigai speciale in care se poate gati fara ulei;
- foloseste la salate ulei de masline virgin;
- evita alune, fistic, seminte, nuci deoarece contin mult ulei si in plus sunt grele pentru digestie;
- incearca sa mananci numai lactate degresate si in special sa eviti smantana, frisca si maioneza;
- evita margarina si untul .
stele_pe_cer
Scris: Wednesday, April 5, 2006 9:23 AM
Nivel
Nivel: Senior

Din pacate, celulita odata dobandita, cu greu se dimnueaza, ca de scapat in totaliate nu se poate.Stiu ca masajul si impaketarile reduc celulita, dat nu o inlatura 100%.Nici macar lipoaspiratia nu este eficienta.O colega a mea si-a facut lipoaspiratie si, pe langa ca dupa operatie nu s-a vazut mare diferenta, in scurt timp s-a ingrasat mai mult.Mi s-a parut ciudat fenomenul, mai ales ca ei sica garanteaza ca diferenta va fi considerabila.Nu stiu daca si-a recuperat banii pe operatie sua nu, avand in vedere ca efecte nu prea au fost.

Eu din sarcina nu am ramas cu celulita, cea pe care o aveam inca dinainte de sarcina este de gradul I, ceea ce mi s-a spus ca corespunde gradului de celulita avuta de un copil de 12 ani.Nu stiu daca este adevarat sau nu (ma rog, aparatul nu prea ar avea cum sa minta, dar ma rog...), dar cert este ca ideea in sine m-a facut sa ma simt nu numai bine, ci mi-a dat incredere ca intr-o viitoare sarcina, daca voi avea grija ca si pana cum la ce si cat mananc, nu o voi spori.
taki
Scris: Wednesday, April 5, 2006 11:25 AM
Nivel

Kiki wrote:

Miere pur si simplu, fara altceva in ea? Si dupa aia, speli cu apa calda?

Da, doar miere. O intinzi pe portiunile unde ai celulita si incepi sa te plesnesti, cat suporta pielea, pana se intareste mierea, apoi dus cu apa calda sau rece, depinde de fiecare.
stele_pe_cer
Scris: Wednesday, April 5, 2006 11:38 AM
Nivel

taki wrote:

Da, doar miere. O intinzi pe portiunile unde ai celulita si incepi sa te plesnesti, cat suporta pielea, pana se intareste mierea

Adica te bati singura peste miere hohot ras ?
taki
Scris: Wednesday, April 5, 2006 11:40 AM
Nivel

stele_pe_cer wrote:

Adica te bati singura peste miere hohot ras ?

Exactsic , dar cat sa suporti. La mine a avut efect inainte de sarcina, sper sa aiba si acum. In 2 saptamani se vad rezultatele.
stele_pe_cer
Scris: Wednesday, April 5, 2006 11:44 AM
Nivel

taki wrote:

Exactsic , dar cat sa suporti. La mine a avut efect inainte de sarcina, sper sa aiba si acum. In 2 saptamani se vad rezultatele.

monique
Scris: Wednesday, April 5, 2006 12:41 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/15/2006
Eu sunt o mare norocoasa, nu am avut niciodata celulita, nici chiar in timpul sau dupa sarcina. Poate si pentru ca am facut in copilarie 6 ani gimnastica?!?
Kiki
Scris: Wednesday, April 5, 2006 12:42 PM
Nivel

monique wrote:
Eu sunt o mare norocoasa, nu am avut niciodata celulita, nici chiar in timpul sau dupa sarcina. Poate si pentru ca am facut in copilarie 6 ani gimnastica?!?

Nu cred. Eu am facut balet si nu se vede. Celulita, insa e in floare. puker
stele_pe_cer
Scris: Wednesday, April 5, 2006 2:15 PM
Nivel

Eu stiu ca toate persoanele au celulita...numai ca depinde de gradul la care a ajuns fiecare...pana si copiii au celulita iar celulele adipoase la copii se formeaza in primele luni de la nastere.

Poti fi o persoana slaba si sa ai celulita.Eu sunt slaba, si totusi am celulita gradul I.Nu se vede, nu deranjeaza, dar...exista sic !
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.