Pai am spus ca noi am lucrat individual din culegerile de cls 2 (desi am fost cls 1), intrucat materia de cls.1 am terminat-o de foarte mult timp (atat la mate cat su la romana). Sunt 2 culegeri la Arhimede - Drumul spre performanta (cls2) si pregatirea pt concursurile Arhimede (pt.cls.2 - 4). Din toamna vom merge si la cursurile lor de pregatire.
|
am uitat si de Euclid, insa are o gramada de greseli ......nu prea o recomand.....
|
La scoala (cls 1)nu lucram din culegeri, in schimb acasa, individual, lucram din Arhimede, COMPER, MATE 2000 (din septembrie cand vom incepe cls II vom vedea ce auxiliare recomanda d-na).
|
Subiectele pt. cls. II de la testele pilot de anul trecut.
Nu cred ca trebuie sa va faceti griji, nu sunt f. dificile....
|
Cu ajutorul vostru am reusit sa-mi fac o bluzita din fire Alize Bamboo fine. Sper sa ma descurc sa incarc si ....
Ups, n-am reusit sa incarc din prima pt. ca era fisierul prea mare, l-am redimensionat si acum cred ca e prea mic
|
Felicitari si cat mai multe!
|
Am gasit pe net o lista cu lecturile recomandate copiilor de cls. 1. Daca mai aveti ceva in plus.....vreau si eu, please....
Nr. Crt. Titlul Autorul 1. Povesti Ion Creanga 2. Poezii George Cosbuc 3. Când stapânul nu-i acasa. Marinimie Emil Gârleanu 4. Poezii Mihai Eminescu 5. Basme Petre Ispirescu 6. Într-o zi când lucram. Face orcine ce vrea Ana Blandiana 7. Cântec de primavara St. O.Iosif 8. Bunicul. Bunica. Neghinita. Palatul de clestar B. St. Delavrancea 9. Câti ca voi ! Balada unui greier mic George Topârceanu 10. Scufita rosie. Motanul încaltat Ch. Perraul 11. Alba-ca Zapada. Cenusareasa.Frumoasa din.. Fratii Grimm 12. Muzicantii din Bremen. Hansel si Gretel. Prichindel.. Fratii Grimm 13. Fetita cu chibrituri. Soldatelul de plumb. Ghiocelul.. H. Ch. Andersen 14. Omul de zapada. Ratusca cea urâta H. Ch. Andersen 15. Pinocchio. Hanul Racul Rosu. Carlo Collodi 16. Frumoasa si bestia. Basm popular. Cei trei purcelusi J.M. Beaumont
|
Dar ce lecturi de vacanta vi s-au indicat? Ma intereseaza în special la clasele mici (1 - 2).
|
Felicitari lui Andrei si celorlalti copilashi care au participat la concurs! Se pare ca e unul dintre cele adaptate pentru varsta lor.
|
t-mihaela wrote:Ce sunt concursuile astea,cum erau olimpiadele pe vremea noastra?La copii asa mici?
Nu, nu toate se compara cu olimpiadele. Sunt concursuri si ....concursuri, unele mai importante: cum sunt COMPER, EUCLID, CANGURASUL, ARHIMEDE, altele mai putin importante Smart, EuroJunior, Amintiri din copilarie etc. Unele sunt sursa de bani pentru profesori & organizatori pentru ca se platesc taxe de participare, altele sunt doar sursa de stres pentru copii. Partea buna a acestor concursuri o constituie: competitia (daca e corecta), copilul se obisnuieste cu atmosfera, invata sa piarda, eventual, sau se bucura de un rezultat f. bun. La randul lor, parintii isi dau seama daca mai trebuie imbunatatit ceva sau nu vis-a-vis de pregatirea copilului. Rezultatele conteaza la portofoliul educational al copilului.
|