Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/17/2006 Mesaje: 4933
| pentru sanatate... Hai sa vedem ce indicatii aveti voi in legatura cu ceaiurile.
Eu va propun ceaiul de coada calului (o planta pe care o gasesti usor in gradina sau pe campuri, mai ales in zone mai noroioase), pentru cele care au tot felul de infectii, probleme cu rinichii. Are gust de apa de balta si aspect asemenea, dar se poate indulci cu ce vreti voi, miere sau zahar. Eu va propun sa-l beti rece, chiar si acum vara...va scoate afara toate toxinele din organism. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/24/2006 Mesaje: 1062
| Nucul
Nucul infloreste in luna mai, inca inaintea formarii si aparitiei frunzelor. Frunzele proaspete se aduna in iunie, nucile verzi pe la mijlocul lui iunie (atata timp cat mai pot fi intepate usor), cojile verzi de nuca putin inainte de a se coace si de a deveni maro, iar fructele coapte in septembrie Ceaiul de frunze de nuc este un mijloc eficace in tulburarile digestive, deci in constipatie si in inapetenta (lipsa poftei de mancare), precum si in curatirea sangelui. De asemenea se intrebuinteaza cu bune rezultate in tratamentul diabetului si contra icterului.
O infuzie de frunze de nuc ca adaos la baie este buna contra scrofulozei si a rahitismului, contra osteoporozei si a umflaturilor la os, ca si a unghiilor purulente de la maini si de la picioare (panaritiu) .
Spalati in caz de eczema la cap (mai ales la sugari), rofii (coji) si scabie (raie) locurile respective cu infuzie de frunze verzi de nuc si veti vedea curand rezultatul!
Spalaturile, respectiv baile cu acest adaos, ajuta in acnee, eruptii purulente, transpiratia picioarelor si leucoree.
Se clateste gura cu aceasta infuzie in caz de stomatita ulceroasa, afectiuni ale gingiei, gatului si laringelui.
O infuzie concentrata din frunze de nuc adaugata in apa de baie vindeca degeraturile. Si in cazul unei caderi masive de par se poate ajunge la rezultate bune masandu-se mult pielea capului cu acest lichid. El este un produs natural exceptional si impotriva paduchilor de cap reaparuti in ultima vreme.
Din nucile verzi culese inainte de Sanziene (pe la mijlocul lui iunie) se prepara o tinctura de nuci care curata stomacul, ficatul si sangele si inlatura hipotonia (lenea) stomacului si collita de putrefactie. Aceasta tinctura este un remediu excelent contra sangelui ingrosat.
(sursa Maria Treben - "Sanatate din farmacia Domnului") |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 6678
| Intru in vorba... Am descoperit niste ceaiuri cu efect garantat: Lipton - "Noapte usoara" Fares - "Antistres" Fares - "Digestie usoara" Sunt incercate de noi, eu si IUli si chiar am ramas surprinsi, cel putin "Noapte usoara" e minunat. SA incercati si voi ca nu o sa regretati! |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| leut wrote:Icel putin "Noapte usoara" e minunat. SA incercati si voi ca nu o sa regretati!
Ce stie sa faca ceaiul asta?Ma adoarme instant, are gust bun, miroase bine?Atunci o fi exact ce caut eu ...Leut, detalii, te rog !
Un ceai care dezintoxica organismul si care poate fi baut in orice cantitate cunoasteti?Eu nu beau apa mai deloc, si mi-ar prinde bine un ceai bunutz la gust, ca asa poate ma mai motivez... |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 5/28/2006 Mesaje: 493
| stele pt dezintoxicare a corpului poti bea ceai de urzica amestecata cu galbenele e tare bum IMPORTANT ca sa fie bun ceaiul trebuie facut intr0un vas ce ceramica sau plaric se toarna apa fierbinte peste plante si se numara pana la 100 apoi se scot plantele daca sta mai mult si se pierde uleiul volatil care ste cel mai important. |
|
| plente bune pt ceai anginare- bina rostopasca -ficat patrunjel verde mancat crud sau ceai pt tensiune salvie -dureri dentare la acest capitol sunt as mama avea aceasta pasiune"plantele" si de la ea stui multe lucruri utile brustur amestecat cu calapar - cresterea parului patregina ceai- tuse dar frunze crude se pun pe bube,taieturi, bataturi, contuzii varza verde pt luxatii |
|
| emanuelaan wrote:stele pt dezintoxicare a corpului poti bea ceai de urzica amestecata cu galbenele e tare bum
Sar'na !Dar cum pot face a gsutul amestecului sa fie bunutz?Ca urzica e tare rea la gust, iar galbenelele nu mai spun ...ce alta planta buna la gust (ca pentur copii) mai pot pune la combinatia asta?
Asa si brusturele e bun pt.dezintoxicatie, numai ca si asta are un gust ...si iarasi nu stiu cu ce sa il combin.Ce ceaiuri mi-ar face bine, nu imi place gustul.
Un ceai care mie imi place foarte mult, este cel e cozi de cirese, dar din pacate nu are o asemenea tarie ca sa il combini cu o alta planta. |
|
| Stelute, noi dormim mult mai bine...pot spune cu mana pe inima ca nici macar nu ma mai uit la Alex noaptea! UIte ce contine: - tei (39,5%); - verbina; - levantica; - frunze de portocal (6,6%); - flori de musetel (6,6%) - melisa. |
|
| leut wrote:Stelute, noi dormim mult mai bine...pot spune cu mana pe inima ca nici macar nu ma mai uit la Alex noaptea! UIte ce contine: - tei (39,5%); - verbina; - levantica; - frunze de portocal (6,6%); - flori de musetel (6,6%) - melisa.
Multumesc, Leut !Cam am nevoie de asa ceva dar....are gust bun?De la diskinezia biliara, suport foarte dreu atat mirosurile cat si gusturile mei neplacute.Dupa compozitie, ar cam trebui sa fie si bun....
La o cand de 250 ml pui unul su 2 pliculete la infuzat? |
|
| ceva bun de tot cimbrisor de camp e bun iar galbenelele daca le faci in vas ceramic are alt gust credeme incearca si ai sa vezi dafin frunze la fel de bun |
|
| Stelute, gustul este foarte bun, eu nu suport orice...ca sa-ti dau un exemplu...galbenelele sau coada soricelului nici macar cum miros nu-mi plac! Am ramas uimita de gust. Ai sa vezi...si partea cu somnul, e o vorba...incearca si tu sa numeri oite sa vezi ce te-apuca somnul! Glumaaaaaaaaaa! A...acum am vazut ...la o cana pun un pliculet si tin cam doua- trei minute. Pentru a-l indulci pun miere... |
|
| leut wrote:Stelute, gustul este foarte bun, eu nu suport orice...ca sa-ti dau un exemplu...galbenelele sau coada soricelului nici macar cum miros nu-mi plac! Am ramas uimita de gust. Ai sa vezi...si partea cu somnul, e o vorba...incearca si tu sa numeri oite sa vezi ce te-apuca somnul! Glumaaaaaaaaaa! A...acum am vazut ...la o cana pun un pliculet si tin cam doua- trei minute. Pentru a-l indulci pun miere...
Multumesc Leut !Am sa cumpar si eu, ca suna bine, dar renunt la partea cu indulcitul, ca eu nu pot bea ceaiurile indulcite, si nici nu suport gustul de dulce... |
|
| emanuelaan wrote:ceva bun de tot cimbrisor de camp e bun iar galbenelele daca le faci in vas ceramic are alt gust credeme incearca si ai sa vezi dafin frunze la fel de bun
Hmmm...cimbrisor de camp si dafin frunze, astea sunt ceaiuri de la plafar, sau cumpar eu din piata de la tarani frunzele?
Nu inteleg ce-i cu vasul de ceramica.Imi poti explica mai...in amanunt?pun apa la fier, da in colocot si dupa vars apa intr=un vas de ceramica si pun pliculetul/fruzele/florile la infuzat, acopar cu o farfurioara si las 2-3 minute la infuzat?Daca nu-i asa, corecteaza-ma te rog ...
|
|
| corect,faci ceauil in acel vas de ceramica eu recomand ceaiurile din piata sunt mai bune parerea mea, parca nu au acelasi gust parerea mea |
|
| Coada Soricelului
- Planta coada soricelului este foarte utila femeilor cu ciclu neregulat dar si femeilor ajunse la menopauza - Are proprietati cicatrizante, ajuta digestia si reduce tensiunea arteriala. Tot coada-soricelului este indicata in problemele circulatorii - Baile de sezut cu coada-soricelului alunga durerile, iar inflamatia se retrage in cazul unor inflamatii ale ovarelor - Utila impotriva hemoroizilor care sangereaza (despre hemoroizi), stimuleaza activitatea intestinala, atenueaza varicele - Coada soricelului este utila chiar si la raceli sau gripe. Este foarte buna impotriva arsurilor.
|
|
|