Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17840
| Ce vaccinari se mai fac la scoala?
|
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Noi luni la amiaza avem vaccin : school booster , inainte de inceperea anului scolar ! In amandoua bratele ! Cica dureros tare , cu efecte secundare ( ganglioni mariti, dureri de brate - amortire , temperatura usoara etc etc ) Difterie , Tetanos , Polio , Apert , HIB booster si MMR 2. ( astea nu stiu ce sunt ) - Tre sa ma mai documentez nitel ! |
|
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Maria, scumpete, sa fii fetita curajoasa! Mami, va doresc vaccinare fara efecte secundare- suna tare urat! |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| Mariuca mult curaj! Vaccinari fara efecte |
|
| Andrei a primit un biletel de la scoala prin care suntem anuntati ca a inceput campania de vaccinare anti-rujeola si nu stiu ce sa fac, daca sa il las sa il vaccineze acolo sau nu....
Am frunzarit putin forumul pentru ca nu mai stiam ce vaccin i-am facut contra rujeolei si se pare ca i-am facut un vaccin de la stat (desi puteam sa jur ca nu le-am facut la niciunul vaccinul de la stat...)...
Copiii vostri au fost vaccinati la scoala in clasa I contra rujeolei? Cum a decurs totul, au fost probleme dupa vaccin cu eruptii, febra, etc? |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| Da, Deea a facut vaccinul in clasa I-a... face parte din schema http://www.7p.ro/default.aspx?PageID=943 Nu a avut nicio problema - absolut nimic.
PS: eu am intreba-o atunci pe dr. Deei, daca poate sa-l faca ea si mi-a spus ca doar prin campaniile scolare se fac. |
|
| E vorba de ROR, care, intr-adevar, se face la 7 ani - al doilea rapel. Ai optiunea de a-i face si la medicul de familie, daca-l stii fricos. Noi asa am facut. |
|
| Astazi a facut si Andrei vaccinul ROR la scoala. Sper sa nu avem surprize neplacute |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| Problema la vaccinurile in scoli nu o constituie vaccinul in sine (si nu strict la ROR ma refer). "Intamplarea" face ca doamna asistenta a scolii ne e destul de apropiata si a fost primul copil din clasa vaccinat, ma intrebam ce se intampla daca era ultimul?! Vaccinul ar trebui facut in cabinetul medical, unul cate unul, nu in sala de clasa, toti laolalta. E o metoda de pe vremea nosastra. |
|
| Lilly of the valley wrote:Vaccinul ar trebui facut in cabinetul medical...
La scoala copiilor mei asa s-a facut. Totusi, asta nu face sa le fie mai putina frica. Eu ma indoiesc de controlul de dinainte; nu sunt sigura daca asistenta/medicul are rabdare sa-i consulte pe toti cu simt de raspundere incat sa se asigure ca toti sunt sanatosi inainte de vaccin. |
|
| Lilly of the valley wrote: Vaccinul ar trebui facut in cabinetul medical, unul cate unul, nu in sala de clasa, toti laolalta. E o metoda de pe vremea nosastra.
In cabinetul medical al scolii s-a facut si la fii-mea; eu vroiam sa-l faca dr. ei, insa asta nu s-a putut. Controlul dinainte... ca si la gradi uneori- inexistent. Tocmai de aceea s-a cerut acordul parintilor, dupa consultarea medicului copilului pentru a fi "apt pentru vaccin".
|
|
| Cris-DL wrote:Tocmai de aceea s-a cerut acordul parintilor, dupa consultarea medicului copilului pentru a fi "apt pentru vaccin".
La noi nu a fost asa; pur si simplu s-a cerut o declaratie parintelui in care sa specifice daca este sau nu de acord. Sedinta cu parintii s-a terminat la ora 19.30 iar a doua zi dimineata, la ora 9 s-a facut vaccinul. Deci nici macar nu a existat timpul fizic, insa ni s-a explicat ca vor fi consultati de medic inainte. Lucru de care ma indoiesc, insa ma gandesc ca parintii care se stiau cu copii mai mult sau mai putin raciti, au luat in calcul riscul. |
|
| kali wrote: La noi nu a fost asa; pur si simplu s-a cerut o declaratie parintelui in care sa specifice daca este sau nu de acord.
Pai asa nu prea e ok... sau poate chiar au fost consultati, cu toate ca si eu ma indoiesc ca ar fi avut timpul necesar pentru toti...
Noi am primit din partea directorului un bilet semnat/parafat prin care ni se cerea acordul in scris, insa se specifica, ca dupa consultarea cu medicul copilului; pentru a fi copilul clinic sanatos -aici s-au scutit ei de consultatiile dinainte, zic eu. Si Doamne fereste daca era ceva, parintele era responsabil, ca doar ni s-a pus in vedere...
|
|
| E mai ok cum s-a procedat la voi.
|
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/6/2011 Mesaje: 771
| maine la ora 10 roxana va face vaccinul ROR(CLASA 1).am emotii.nu stiu cum va reactiona.sper sa nu fie probleme
|
|
|