Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| vanina wrote:Reactiile adverse apar, in general, din cauza componentei celulare a vaccinului DTP din schema nationala de vaccinare veche. Vaccinurile noi care au componenta acelulara (DTPa) nu mai dau aceste reactii adverse, decat ff rar. De la 1 decembrie 2008 a aparut in schema nationala obligatorie DTP acelular ( http://www.adevarul.ro/articole/un-nou-calendar-de-imunizare-din-1-decembrie-2008.html ) . Eu am aflat de la o mamica intr-o farmacie, care cauta vaccinul anti-haemophilus influenzae tip B (neinclus in programul national de imunizari). Dar dezavantajul fata de Infanrix, este ca trebuie sa faca 2 injectii , a 2-a pt haemophilus(optional). Eu am continuat cu Infanrix, pt ca asa am mers de la inceput, si mi-a fost frica sa il schimb.
Da, asa e, cica nu se recomanda sa schimbi vaccinurile- cel putin mie asa mi s-a recomandat la Alexia, cand am vrut sa-l fac pe cel cumparat, dupa ce am aflat despre el. Si eu am tinut sa faca Act-Hib, prin urmare am intepat-o de 2 ori Si, da, e drept ca eu vorbeam de grila veche de vaccinare- de cea noua nu am info si nici nu ma mai intereseaza subiectul pentru ca deja am hotarat.
Ericu', in schimb, va primi Prevenar dupa 2 ani, cand va intra in colectivitate. |
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 12/19/2008 Mesaje: 886
| Prevenarul i l-am facut deja (2 doze) in primul an, cu toate ca nu prea isi avea rostul ca a stat mai mult in casa (pe perioada iernii)... dar nu am fost bine informata! Si a plans destul de tare cand i l-a facut |
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 12/19/2008 Mesaje: 886
| kali wrote:Vanina, ROR-ul- din cate stiu eu- se face dupa 1 an si 2-3 luni (deci e varsta minima). Alexia l-a servit dupa 1 an jumate. ce bine .. mai am timp de gandire ms mult de info |