ce vaccin sa-i fac?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
kali
Scris: Thursday, April 23, 2009 9:53 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
vanina wrote:
Reactiile adverse apar, in general, din cauza componentei celulare a vaccinului DTP din schema nationala de vaccinare veche. Vaccinurile noi care au componenta acelulara (DTPa) nu mai dau aceste reactii adverse, decat ff rar. De la 1 decembrie 2008 a aparut in schema nationala obligatorie DTP acelular ( http://www.adevarul.ro/articole/un-nou-calendar-de-imunizare-din-1-decembrie-2008.html ) . Eu am aflat de la o mamica intr-o farmacie, care cauta vaccinul anti-haemophilus influenzae tip B (neinclus in programul national de imunizari). Dar dezavantajul fata de Infanrix, este ca trebuie sa faca 2 injectii cry , a 2-a pt haemophilus(optional).
Eu am continuat cu Infanrix, pt ca asa am mers de la inceput, si mi-a fost frica sa il schimb.

Da, asa e, cica nu se recomanda sa schimbi vaccinurile- cel putin mie asa mi s-a recomandat la Alexia, cand am vrut sa-l fac pe cel cumparat, dupa ce am aflat despre el. Si eu am tinut sa faca Act-Hib, prin urmare am intepat-o de 2 ori plans Si, da, e drept ca eu vorbeam de grila veche de vaccinare- de cea noua nu am info si nici nu ma mai intereseaza subiectul pentru ca deja am hotarat.

Ericu', in schimb, va primi Prevenar dupa 2 ani, cand va intra in colectivitate.
vanina
Scris: Thursday, April 23, 2009 9:56 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 12/19/2008
Prevenarul i l-am facut deja (2 doze) in primul an, cu toate ca nu prea isi avea rostul ca a stat mai mult in casa (pe perioada iernii)... dar nu am fost bine informata! Si a plans destul de tare cand i l-a facut maseluta
kali
Scris: Thursday, April 23, 2009 9:57 AM
Nivel

Inregistrat: 5/27/2006
Vanina, ROR-ul- din cate stiu eu- se face dupa 1 an si 2-3 luni (deci e varsta minima). Alexia l-a servit dupa 1 an jumate.
vanina
Scris: Thursday, April 23, 2009 9:58 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 12/19/2008
kali wrote:
Vanina, ROR-ul- din cate stiu eu- se face dupa 1 an si 2-3 luni (deci e varsta minima). Alexia l-a servit dupa 1 an jumate.

ras yes yes yes ce bine .. mai am timp de gandire ras pupici ms mult de info pupici
Maria & Mario
Scris: Thursday, April 23, 2009 10:51 AM
Nivel

Inregistrat: 2/13/2006
Aici nu exista decat cele dupa schema de stat ! Deci o bataie de cap in minus. bounce
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.