Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| la 2 luni ce vaccin sa-i fac gratuit sau cumparat? si de la ce varsta se poate folosi batista sugarului ? TONY19 attached the following image(s):
|
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 882
| Eu le-am facut pe cele din schema de la stat. Medicul lor pediatru, oricum, refuza ideea ca celelalte, e vorba de cele care se cumpara, sunt mai bune. Batista bebelusului, nu cred ca are restrictii pentru varste mici. Eu am folosit-o la ai mei pe la vreo 3 luni, cand ma saturasem sa ii chinui cu pompita pentru nasuc cu care nu scoteam nimic. |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Alexiei i-am facut vaccinurile gratuite (insa nici nu am avut informatia in timp util), iar lui Eric cele cumparate. Este o chestie de optiune, numai tu cu medicul tau puteti hotari asta. Batista bebelusului... de la cateva zile. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/12/2008 Mesaje: 1309
| Eu i le-am facut pe cele cumparate iar batista bebelusului de la citeva zile |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| kali wrote:Alexiei i-am facut vaccinurile gratuite (insa nici nu am avut informatia in timp util), iar lui Eric cele cumparate. Este o chestie de optiune, numai tu cu medicul tau puteti hotari asta. Batista bebelusului... de la cateva zile. Subscriu in totalitate Deei -pe cele gratuite (din nestiinta), iar lui Luca pe cele cumparate; batista bebelusului de la 2 saptamanai -atunci cand a trebuit! |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Intreb si eu ca nu inteleg. Care e diferenta intre cele cumparate si cele gratuite ? |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 6570
| Rog un moderator sa mute acest topic aici. Multumesc! |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| oana_nicole wrote:Rog un moderator sa mute acest topic aici. Multumesc!
Oana, mereu pe faza. Din pacate, eu nu pot sa mut topicul.Poate ne ajuta Kiki , Adriana... |
|
Inregistrat: 12/19/2008 Mesaje: 886
| Intre timp, raspund si eu. Lui Sabin i-am facut toate vaccinurile de pana acum(in afara de ROR de care am auzit niste zvonuri cum ca ar avea legatura cu autismul ) cumparate de la GlaxoSmithKline - Infanrix. Dar stiu ca de la 1 decembrie 2008 vaccinurile de la stat sunt de la Aventis Pasteur - o alta firma buna de vaccinuri, deci nu mai e nevoie sa le cumperi, decat daca are nevoie medicul de familie de niste comisioane |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Miri wrote:Oana, mereu pe faza. Din pacate, eu nu pot sa mut topicul.Poate ne ajuta Kiki , Adriana...
L-am mutat Oana, multumim! |
|
| Vaccinurile gratuite se zice ca au mai multe impuritati, deci dau reactii adverse mai urate. Se mai zice ca au o cantitate destul de mare de aluminiu, destul de periculoasa... si se mai zice ca- cel putin in cazul antipolio (picaturi)- virusii sunt atenuati, dar vii.
Ma rog, eu sunt patita cu Alexia pentru ca a avut reactii urate dupa fiecare vaccin (cel putin la cel de 6 luni- 4 zile cu febra peste 40, cand am stat cu sufletul strans de frica) asa ca de data asta nu mai risc, fie ce-o fi.
Cat despre comisionul medicului de familie... al nostru ne e prieten si nu are niciun avantaj. Vaccinurile le-am comandat noi si le-am luat direct de la reprezentatul medical de pe zona noastra- deci 0 comision. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/31/2008 Mesaje: 3374
| Si eu am auzit de ROR ca ar avea ca reactii adverse autismul. Mi-a spus o asistenta care are fetita de-o varsta cu Darius si a refuzat sa-i faca acest vaccin. Prefera sa faca bolile respective (rubeola, rujeola etc.). Din pacate stiu si un caz cu un baietel bolnav de autism la care s-a declansat boala dupa vaccinul de la 2 ani si 6 luni. Intr-adevar a facut vaccinurile din schema de la stat. |
|
| M-am documentat si eu despre ROR cand a trebit sa-l facem si am ajuns la concluzia ca totusi nu s-a gasit o legatura dintre autism si acest vaccin. Nu exista studii, ci doar teorii si presupuneri. Teoretic, orice vaccin contine aluminiu si/sau plumb in cantitati mai mari sau mai mici, deci riscul ar exista la oricare dintre ele. Eu am ales sa-l facem pentru ca am considerat ca rujeola e periculoasa- si chiar este: poate da complicatii (grave) si la cativa ani dupa ce copilul a facut boala... deci nu am riscat. Alexia nu a avut nicio reactie adversa dupa ROR- asta nu a insemnat ca nu am stat cu frica pentru ca am citit mult despre vaccinuri si sunt constienta cam ce ar putea pati - in cazuri rare si izolate, e drept... dar exista si copii ghinionisti.
Autismul exista din nastere, nu e o boala dobandita... doar ca nu se diagnosticheaza decat dupa o anumita varsta. De aceea imi vine greu sa cred ca baietelul l-a facut dupa vaccin. Multe dintre manifestarile autismului sunt normale la bebelusi- si mai ales un parinte fara experiente, la primul copil, nu le considera ingrijoratoare.
Sunt cazuri nefericite, e drept, dar sunt foarte rare. Eu nu spun ca vaccinurile de la stat sunt rele... cum am zis, este o chestie de optiune. Riscuri exista in toate... poate este si un anumit interes al companiilor farmaceutice de a-si promova vaccinurile contra-cost... nu stiu. Folclorul e maaaaaare. Cert e ca eu m-am hotarat la cel cumparat sperand ca voi evita reactiile adverse urate de la Alexia- cat despre asta, Eric a facut febra dupa cel de 2 luni- nu mare, insa...
|
|
| Reactiile adverse apar, in general, din cauza componentei celulare a vaccinului DTP din schema nationala de vaccinare veche. Vaccinurile noi care au componenta acelulara (DTPa) nu mai dau aceste reactii adverse, decat ff rar. De la 1 decembrie 2008 a aparut in schema nationala obligatorie DTP acelular ( http://www.adevarul.ro/articole/un-nou-calendar-de-imunizare-din-1-decembrie-2008.html ) . Eu am aflat de la o mamica intr-o farmacie, care cauta vaccinul anti-haemophilus influenzae tip B (neinclus in programul national de imunizari). Dar dezavantajul fata de Infanrix, este ca trebuie sa faca 2 injectii , a 2-a pt haemophilus(optional). Eu am continuat cu Infanrix, pt ca asa am mers de la inceput, si mi-a fost frica sa il schimb. |
|
| Sabin face in 2 zile 1 an si 3 luni, varsta maxima pt ROR (din cate tin minte), si inca sunt indecisa... am vazut ca s-a facut mare scandal in America pe subiectul asta, si baietii sunt mai predispusi la autism |
|
|