ce vaccin sa-i fac?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
TONY19
Scris: Wednesday, April 22, 2009 10:23 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
la 2 luni ce vaccin sa-i fac gratuit sau cumparat? cearta si de la ce varsta se poate folosi batista sugarului ?

TONY19 attached the following image(s):
peste-avatar.gifimage046.jpg

evita
Scris: Wednesday, April 22, 2009 11:25 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 3/13/2006
Eu le-am facut pe cele din schema de la stat. Medicul lor pediatru, oricum, refuza ideea ca celelalte, e vorba de cele care se cumpara, sunt mai bune.
Batista bebelusului, nu cred ca are restrictii pentru varste mici. Eu am folosit-o la ai mei pe la vreo 3 luni, cand ma saturasem sa ii chinui cu pompita pentru nasuc cu care nu scoteam nimic.
kali
Scris: Wednesday, April 22, 2009 12:09 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Alexiei i-am facut vaccinurile gratuite (insa nici nu am avut informatia in timp util), iar lui Eric cele cumparate. Este o chestie de optiune, numai tu cu medicul tau puteti hotari asta.
Batista bebelusului... de la cateva zile.firstprize
cristinaflorina
Scris: Wednesday, April 22, 2009 4:19 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/12/2008
Eu i le-am facut pe cele cumparate iar batista bebelusului de la citeva zile
Cris-DL
Scris: Wednesday, April 22, 2009 4:23 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 10/4/2006
kali wrote:
Alexiei i-am facut vaccinurile gratuite (insa nici nu am avut informatia in timp util), iar lui Eric cele cumparate. Este o chestie de optiune, numai tu cu medicul tau puteti hotari asta.
Batista bebelusului... de la cateva zile.firstprize

Subscriu in totalitate Victory Deei -pe cele gratuite (din nestiinta), iar lui Luca pe cele cumparate; batista bebelusului de la 2 saptamanai -atunci cand a trebuit!
Maria & Mario
Scris: Wednesday, April 22, 2009 4:34 PM
Nivel

Inregistrat: 2/13/2006
Intreb si eu ca nu inteleg. Care e diferenta intre cele cumparate si cele gratuite ? sorry
oana_nicole
Scris: Wednesday, April 22, 2009 5:07 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/14/2006
Rog un moderator sa mute acest topic aici. Multumesc! floare2
Miri
Scris: Wednesday, April 22, 2009 5:40 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
oana_nicole wrote:
Rog un moderator sa mute acest topic aici. Multumesc! floare2

Oana, mereu pe faza.firstprize
Din pacate, eu nu pot sa mut topicul.Poate ne ajuta Kiki , Adriana...pupici
vanina
Scris: Wednesday, April 22, 2009 9:02 PM
Nivel

Inregistrat: 12/19/2008
Intre timp, raspund si eu.
Lui Sabin i-am facut toate vaccinurile de pana acum(in afara de ROR de care am auzit niste zvonuri cum ca ar avea legatura cu autismulbanghead ) cumparate de la GlaxoSmithKline - Infanrix.
Dar stiu ca de la 1 decembrie 2008 vaccinurile de la stat sunt de la Aventis Pasteur - o alta firma buna de vaccinuri, deci nu mai e nevoie sa le cumperi, decat daca are nevoie medicul de familie de niste comisioane hohot sorry
Kiki
Scris: Wednesday, April 22, 2009 9:17 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Miri wrote:

Oana, mereu pe faza.firstprize
Din pacate, eu nu pot sa mut topicul.Poate ne ajuta Kiki , Adriana...pupici

L-am mutat pupici
Oana, multumim! pupici
kali
Scris: Thursday, April 23, 2009 7:54 AM
Nivel

Vaccinurile gratuite se zice ca au mai multe impuritati, deci dau reactii adverse mai urate. Se mai zice ca au o cantitate destul de mare de aluminiu, destul de periculoasa... si se mai zice ca- cel putin in cazul antipolio (picaturi)- virusii sunt atenuati, dar vii.

Ma rog, eu sunt patita cu Alexia pentru ca a avut reactii urate dupa fiecare vaccin (cel putin la cel de 6 luni- 4 zile cu febra peste 40, cand am stat cu sufletul strans de frica) asa ca de data asta nu mai risc, fie ce-o fi.

Cat despre comisionul medicului de familie... al nostru ne e prieten si nu are niciun avantaj. Vaccinurile le-am comandat noi si le-am luat direct de la reprezentatul medical de pe zona noastra- deci 0 comision.
petro
Scris: Thursday, April 23, 2009 9:31 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/31/2008
Si eu am auzit de ROR ca ar avea ca reactii adverse autismul. Mi-a spus o asistenta care are fetita de-o varsta cu Darius si a refuzat sa-i faca acest vaccin. Prefera sa faca bolile respective (rubeola, rujeola etc.). Din pacate stiu si un caz cu un baietel bolnav de autism la care s-a declansat boala dupa vaccinul de la 2 ani si 6 luni. Intr-adevar a facut vaccinurile din schema de la stat.uff
kali
Scris: Thursday, April 23, 2009 9:44 AM
Nivel

M-am documentat si eu despre ROR cand a trebit sa-l facem si am ajuns la concluzia ca totusi nu s-a gasit o legatura dintre autism si acest vaccin. Nu exista studii, ci doar teorii si presupuneri. Teoretic, orice vaccin contine aluminiu si/sau plumb in cantitati mai mari sau mai mici, deci riscul ar exista la oricare dintre ele.
Eu am ales sa-l facem pentru ca am considerat ca rujeola e periculoasa- si chiar este: poate da complicatii (grave) si la cativa ani dupa ce copilul a facut boala... deci nu am riscat.
Alexia nu a avut nicio reactie adversa dupa ROR- asta nu a insemnat ca nu am stat cu frica pentru ca am citit mult despre vaccinuri si sunt constienta cam ce ar putea pati - in cazuri rare si izolate, e drept... dar exista si copii ghinionisti.

Autismul exista din nastere, nu e o boala dobandita... doar ca nu se diagnosticheaza decat dupa o anumita varsta. De aceea imi vine greu sa cred ca baietelul l-a facut dupa vaccin. Multe dintre manifestarile autismului sunt normale la bebelusi- si mai ales un parinte fara experiente, la primul copil, nu le considera ingrijoratoare.

Sunt cazuri nefericite, e drept, dar sunt foarte rare. Eu nu spun ca vaccinurile de la stat sunt rele... cum am zis, este o chestie de optiune. Riscuri exista in toate... poate este si un anumit interes al companiilor farmaceutice de a-si promova vaccinurile contra-cost... nu stiu. Folclorul e maaaaaare.
Cert e ca eu m-am hotarat la cel cumparat sperand ca voi evita reactiile adverse urate de la Alexia- cat despre asta, Eric a facut febra dupa cel de 2 luni- nu mare, insa...
vanina
Scris: Thursday, April 23, 2009 9:46 AM
Nivel

Reactiile adverse apar, in general, din cauza componentei celulare a vaccinului DTP din schema nationala de vaccinare veche. Vaccinurile noi care au componenta acelulara (DTPa) nu mai dau aceste reactii adverse, decat ff rar. De la 1 decembrie 2008 a aparut in schema nationala obligatorie DTP acelular ( http://www.adevarul.ro/articole/un-nou-calendar-de-imunizare-din-1-decembrie-2008.html ) . Eu am aflat de la o mamica intr-o farmacie, care cauta vaccinul anti-haemophilus influenzae tip B (neinclus in programul national de imunizari). Dar dezavantajul fata de Infanrix, este ca trebuie sa faca 2 injectii cry , a 2-a pt haemophilus(optional).
Eu am continuat cu Infanrix, pt ca asa am mers de la inceput, si mi-a fost frica sa il schimb.
vanina
Scris: Thursday, April 23, 2009 9:50 AM
Nivel

Sabin face in 2 zile 1 an si 3 luni, varsta maxima pt ROR (din cate tin minte), si inca sunt indecisa... am vazut ca s-a facut mare scandal in America pe subiectul asta, si baietii sunt mai predispusi la autism pale
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.