Ce trebuie sa stie o mamica incepatoare
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Tuesday, June 19, 2018 9:54 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Pentru ca din pacate sau din fericire meseria de parinte nu vine la pachet cu un manual de instructiuni si de cele mai multe ori ideea de a fi mama ne inspaimanta (mai ales la primul copil), haideti sa trecem aici din experienta noastra cateva lucruri utile pentru mamicile incepatoare.

O sa incep eu prin a spune ca cea mai mare temere a mea la Alice a fost sa nu fac ceva care sa ii faca rau copilului. Din acest motiv, imi era teama sa ii dau sa manance cu biberonul ca sa nu se inece, imi era teama sa ii fac baita ca sa nu o scap in apa sau sa ii dau cu sampon in ochi.

1. Instinctul de mama functioneaza intotdeauna, este undeva adanc ingropat cred in fiecare mamica. Prin urmare, faceti asa cum simtiti ca este bine si totul va fi OK.
2. Ca sa nu aveti surprize la baita, puteti sa puneti in cadita in care o / il spalati fie un suport de cadita, fie un prosop pe fundul caditei ca sa nu alunece. Ii tineti bine capul deasupra apei cu o mana, iar cu cealalta il puteti spala (sau daca aveti ajutor, cineva tine bebelusul si altcineva il spala ras )

Asteptam si temerile / sfaturile / recomandarile mamicilor mai experimentate, dar si intrebarile mamicilor incepatoare.
Andreea06
Scris: Tuesday, June 19, 2018 10:22 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/28/2017
Desi nu am trecut neaparat prin toate ce le povestesc, am citit ff mult de ele, de alaptare, povesti ale altor mamici si stiu sigur ca sunt sfaturi bune:

- nu exista ‘nu e bun laptele tau’ - exista poate atasare incorecta, sfarc ombilicat, bebe care nu stie sa traga, sa faca vidul, are gurita f mica etc dar se pot corecta cu rabdare
- nu are nimic daca primeste si lp. Pana se rezolva chestiile de mai sus, bebe tre hranit. Si daca nu se rezolva, nu e un capat de lume ca va primi lp, se va dezvolta f bine si asa. Nu sunteti voi vinovate cu nimic
- nu ascultati de nimeni care va zice altfel decat stiti voi, decat vreti voi, fie el tati, mama, soacra, sora, prietena, vecina etc. Fiecare si-a crescut copilul cum a vrut si doar pt ca e mama de inaintea ta nu stie mai bine cum vrei tu si cum simti tu copilasul tau. Iar tati e si el plin de emotii si nu stie cum sa gestioneze poate. Nu lasa pe nimeni sa profite de hormonii tai dupa nastere si sa te supere, nu permite sa iti rapeasca bucuria imensa de a fi mami si a fi fericita si linistita in primele sapt cu cel mic
- am vazut pe net ca ar exista ceva extensii de body, o bucata cu capse care se prinde de body-ul ramas mic, cat sa mai mearga un numar :) cresc asa repede ca multe hainute poate nu apuci sa le dai
Andreea06
Scris: Tuesday, June 19, 2018 10:25 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/28/2017
Iar ca temeri si eu ma tem de inec, as vrea sa incerc blw dar ma teeeem.
Ma tem de lovituri acum ca incepe sa miste mai mult, si din fund cand sta se lasa tare pe spate si poate sa se loveasca de podea. Ma tem de juliturile care lasa un semn pe viata, mai ales pe fata sau ceva vizibil usor. As simti ca e vina mea ca nu l-am protejat bine.
Ma tem sa nu il muste catelusa noastra ca saracutul el nu stie daca o face sa doara cand o prinde de blanita..
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.