Nivel: RUBIN
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| CasandraE wrote:
Eu lucrez in SAP, adica sistemul informatic care controleaza tot intr-un supermarket. In cazul multinationalelor, gen Carrefour, Metro, etc, pentru care am lucrat, treaba sta exacy cum v-am spus. Nu stiu ce vi se pare ciudat, este vorba de bani multi, si este legal, adica marfa este scoasa din gestiune cu o zi inainte de a expira, si bagata in productie la raionul de preparate gatite. Sa nu-mi spuneti ca nu ati vazut chiar si in raft la vanzare pui sau alte produse care expira peste 1 zi sau chiar in ziua respectiva?
Stiam de chestia asta de la o tipa care lucreaza la raionul asta cu mancare gata preparata si de atunci evit sa cumpar .Mai rau spuneau ca folosesc fel de fel de resturi ,legumele sunt din cele stricate -adica partile bune din legume care nu mai pot fii vandute ,etc.Uneori cand mai trec pe acolo mi se face p[ofta de sarmale ,dar stiind de la sursa cum sunt facute trec mai departe. Asta nu inseamna ca nu sunt bune sau expirate numai ca nu sunt facute din cele mai bune ingrediente sau mancarea e gatita si de cateva zile si o tot incalzesc si spun ca e din ziua respectiva . |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/17/2008 Mesaje: 3770
| oanamaria wrote: Stiam de chestia asta de la o tipa care lucreaza la raionul asta cu mancare gata preparata si de atunci evit sa cumpar .Mai rau spuneau ca folosesc fel de fel de resturi ,legumele sunt din cele stricate -adica partile bune din legume care nu mai pot fii vandute ,etc.Uneori cand mai trec pe acolo mi se face p[ofta de sarmale ,dar stiind de la sursa cum sunt facute trec mai departe. Asta nu inseamna ca nu sunt bune sau expirate numai ca nu sunt facute din cele mai bune ingrediente sau mancarea e gatita si de cateva zile si o tot incalzesc si spun ca e din ziua respectiva .
exact din cauza asta nu mananc nici eu mancarea gatita din alta parte, decat de acasa |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Sincer , nu am gasit la raioane carne care expira intr-o zi ... pot sa zic ca sunt o norocoasa. Iar eu sunt politai la cumparaturi , nu exista produs la care sa nu ma uit cand expira.
|
|

Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Si eu stiam de chestia asta si nu mi se pare nimic iesit din comun. Carnea refrigerata are termen de garantie 2-3 zile si gata. Doar nu va inchipuiti ca le convine sa o arunce pe cea ramasa?! Toate la un loc ar insemna pierderi uriase... Nu e mai bine sa o prepare termic decat sa le schimbe termenul de garantie sau sa spele salamul - cum bine am vazut pe la tv ca se intample pe la magazinele mai mici?
|
|

Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| alexandrabogdan wrote:
exact din cauza asta nu mananc nici eu mancarea gatita din alta parte, decat de acasa
Am facut-o si eu in trecut de 2-3 ori de pofta .
Oricum noi mancam destul de des la diverse restaurante, unde noi nu stim ce se intampla in bucatarie, mergem pe incredere normal. Doamne fereste de ceva, pana acum nu am avut probleme si sper nici sa nu am |
|

Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Nu e locu potrivit aici discutiei asteia ,dar apropos de ce zicea Kali cu spoalatul salamului e foarte adevarat . Mi-am facut o amica la un magazinas din cartier si cred ca i-a placut de mine si de fiecare data cand mergeam sa iau carnaciori sau altceva imi facea semn care sunt proaspeti si care spalati ,apoi m-am intalnit cu ea in particular intamplator si mi-a zis ca spala crenvustii si salamul in cada de la baie si mai rau pui proaspeti ,dar care incep sa miroasa pe care apoi ii congeleaza si mi-a zis sa nu mai cumpar niciodata de la raionul ala de carne ca ea intre timp si-a dat si demisia de la magazin ca s-a saturat de spalat puii in cada si de frecat cu ulei batoanele de salam. |
|

Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| taty wrote:Oricum noi mancam destul des la diverse restaurante unde noi nu stim noi ce se intampla in bucatarie, mergem pe incredere normal. Doamne fereste de ceva, pana acum nu am avut probleme si sper nici sa nu am
Atata vreme cat functioneaza, tine la prestigiu si impune un anumit standard, un restaurant respecta niste norme de igiena atat de stricte, incat daca ne-am pune problema, nici noi acasa nu am avea conditii pentru ele. Iar controalele sunt atat de dese si "puricate" incat mi-au oferit increderea ca nu am de ce sa-mi fac probleme pentru mancarea de resto - exceptand situatia in care mananci la coltul pietei ori pe la tarabele alea mirositoare de la diferitele festivaluri... |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Uite la noi asta nu prea se intampla in supermarketurile mari fiind controlul Kashrutului care nu iarta pe nimeni dar sunt multe magazine mai mici care fac lucrul acesta si cu carnea si cu salamurile.Trebuie foarte mare atentie la cumparaturi.In Romania am si eu cunostiintze ca se intampla lucrul acesta ,deci fetele au dreptate,ei normal ca daca mananc odata un pui la rotisor de la super chiar nu este nimic ,eu nu-l pot suferi fiindca nu este curatzat cum trebuie si eu sunt foarte pretentiosa la acest lucru adica daca vad un fir de puf pe el nu-mi mai trebuie.am avut nenorocul sa cumpar asa un pui de atunci nici nu vreau sa aud de el plus ca imi iese asa de gustos acasa. |
|

Inregistrat: 4/17/2008 Mesaje: 3770
| kali wrote:
Atata vreme cat functioneaza, tine la prestigiu si impune un anumit standard, un restaurant respecta niste norme de igiena atat de stricte, incat daca ne-am pune problema, nici noi acasa nu am avea conditii pentru ele. Iar controalele sunt atat de dese si "puricate" incat mi-au oferit increderea ca nu am de ce sa-mi fac probleme pentru mancarea de resto - exceptand situatia in care mananci la coltul pietei ori pe la tarabele alea mirositoare de la diferitele festivaluri...
la alea ma refeream si eu nu la restaurante care ma gandesc ca nu se joaca cu asa ceva. la fel am auzit vrute si nevrute si despre Mac. ce mai manac eu e kebab si doar din acelasi loc, si asta pt ca mi-e pofta uneori |
|

Inregistrat: 1/20/2011 Mesaje: 3242
| shirel wrote:Uite la noi asta nu prea se intampla in supermarketurile mari fiind controlul Kashrutului care nu iarta pe nimeni dar sunt multe magazine mai mici care fac lucrul acesta si cu carnea si cu salamurile.Trebuie foarte mare atentie la cumparaturi.In Romania am si eu cunostiintze ca se intampla lucrul acesta ,deci fetele au dreptate,ei normal ca daca mananc odata un pui la rotisor de la super chiar nu este nimic ,eu nu-l pot suferi fiindca nu este curatzat cum trebuie si eu sunt foarte pretentiosa la acest lucru adica daca vad un fir de puf pe el nu-mi mai trebuie.am avut nenorocul sa cumpar asa un pui de atunci nici nu vreau sa aud de el plus ca imi iese asa de gustos acasa. La fel mi se intampla si mie cu pui la rotisor ,,imi plac f mult dar daca trebuie sa mananc afara desii imi place f mult pielea crocanta ,nu o pot manca vazand puful ala ars pe ea. In restaurant cand mers incerc sa ma gandesc cand mananc ca nu toata lumea e mizerabila,,,,din toate punctele de vedere. Eu am lucrat f multi ani intr-un restaurant pe autovie,,unde se dadeau mediuri si alte celea pe langa,,vreau sa va spun ca eu acasa nu folosesc cand fac mancare toata strictetea de acolo,, prin simplul fapt ca nu am atatea conditii si facilitati ... ca sa nu mai vorbesc de toate controalele pe neasteptate,,care pur si simplu ni le trimitea firma(restaurantul nostru face parte dintr-un lant de restaurante imprastiate prin toata SPania si prin cateva tari straine),,si in astfel de restaurante nu se complica cu ,,maruntisuri ,,,,,se lucreaza asa: am venit ,te-am vazut ,daca nu mi-a placut si pot sa demonstrez ce anume nu mi-a placut (vb de inspectori) in ziua urmatoare se prezinta directorul de zona cu banii care ti se cuvin si esti dat afara .De aceea lumea nu se complica si isi vad de treaba.Si va rog sa ma credeti cand va spun ca era o strictete asa de mare ca nu aveai voie nici machiaz,o pudra ceva sa folosesti ptr ca se spunea ca sunt oameni alergici la asa ceva iar daca tu te atingi pe fata de ex si apoi contaminezi mancarea,,,,,,nici inele ,, si alte chestii,,si in ciuda la toate astea ,era super bine ,mancai acolo ce vroiai,de baut de asemenea,, dar treaba era treaba.
CA M-AM INTINS DAR VROIAM SA EXPLIC IN MARE CA MAI SUNT SI EXCEPTII. |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Sa revenim la topic....o femeie trebuie sa stie si ce mananca si de unde in uk ce se apropie de expirare se vinde la mai mult de jumate din pret sau se arunca...sunt familii care traiesc din marfa aruncata citeam in niste articole din presa. |
|

Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22797
| ingerash wrote:Sa revenim la topic....o femeie trebuie sa stie si ce mananca si de unde  in uk ce se apropie de expirare se vinde la mai mult de jumate din pret sau se arunca...sunt familii care traiesc din marfa aruncata citeam in niste articole din presa.
Mda, si la noi arunca la buncar si sar romanii ca vulturii sa ia acasa ceea ce altora nu le trebuie.Chiar imi vindea "pontul" cineva, ca si cum eu mananc din gunoiae |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Casandra, chiar daca e asa acum spui tu care-i problema ?Daca puii din galantare o zi inainte de expirare trece la HMR si devine un gustos rotisor care se vinde tot exact in seara aia si omul tot in seara il si mananca ca vine de la munca obosit n-are chef de gatit...Ce imi scapa aici?Cu ce ma afecteaza pe mine clientul ?Si care-i scopul postarii tale, sa-mi arate ca mananc pui expirati? Insa de fapt povestea nu e chiar asa cum spui tu ,puii gata gatiti se vand repede ,pe asta mizeaza Metro cand gateste puii, timpul costa bani si se salveaza bani jongland istetz cu timpul.De ce sa lasi 50 de pui sa zaca in frigidere sa se vanda cine stie cand cand poti sa-i gatesti si sa-i vinzi in seara aiai pe toti.Cuptoarele oricum merg nonstop la HMR deci nu e vorba de costuri de energie de asta pretul e la fel.
Bereea, nu numai romanii sar ci si alte natii dar pe alea nu le vezi ca ai tu pata pusa pe romani In State e o miscare dinasta "antihunger" si daca nu ma insel si in Germania am auzit...lumea mananca de la "gunoaie" de fapt nu e gunoi cu un loc la supermarket unde se pune la dispozitie tot ce nu se poate vinde.De acolo iti alegi , depinde de tine ce iei si ce lasi ca doar n-o sa dai la copii carne verde .Lumea face asta in semn de protest impotriva abului alimentar, sa arate ca daca lumea ar manca rational toata planeta ar avea hrana si nimeni n-ar muri de foame .Si cata dreptatea au ...cata mancare risipeste un american pe an ( chiar si acum pe criza) ar hrani toata Africa . |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Bereea familiile erau engleze.Iar prietenii ne invata de unde sa luam aceleasi alimente la pret mai mic,ei sunt de parere ca nu e bine sa faci risipa,sa fim cumpatati la cheltuieli si sa evitam sa fim gurmanzi(ca e pacat )iar dupa ora 8 marfa scade drastic la pret sau cumperi 2 pui la pret de 1,vor sa se vanda sa nu mai recongeleze,puii,pestele,fructele de mare...patiseria.
|
|

Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22797
| t-mihaela wrote:Bereea, nu numai romanii sar ci si alte natii dar pe alea nu le vezi ca ai tu pata pusa pe romani .
Ba nu mi s-a pus nici o pata pe ei E vina mea ca n-am precizat ca nu e vorba de familii de romani care muncesc, ci de cei vai de capul lor, fara chef de munca , da ' cu mult chef de bautura.Si da, nu numai romanii iau ci si negrii, dar n-am vazut neam de marochin sau chinez sau polonez facand asa ceva
Ingeras, nu e pacat sa fii gurmand ci sa te imbuibi.E o mare diferenta! Eu sunt gurmanda, dar asta nu inseamna ca mananc in nestire.Vezi tu, Italia e diferita fata de Irlanda.Aici se pune foarte, foarte mare pret pe mancare, deci cei care tin la sanatatea lor nu cumpara ceva cu temenul aproape scazut.Si nici nu prea cred ca se gaseste, pentru ca se arunca cu cateva zile inainte.Vorba vine ca se arunca, pentru ca se pun la un buncar special si este cine sa ia. |
|
|