Ce tip de soacra ai?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
MNiko
Scris: Thursday, February 15, 2007 8:58 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
TOTUL DESPRE MAMA LUI

Prima problema care apare este cum s-o denumesti. Si nu numai in fata ei, dar si cand ii vorbesti iubitului, referindu-te la nepretuita lui mama. Atunci trebuie sa fii mai mult decat atenta si sa nu-i spui niciodata "maica-ta", mai ales dupa o fraza de genul: "stii ce mi-a spus" sau "stii ce mi-a facut…?". Daca nu te poti abtine, foloseste, cel putin, prenumele. Doar daca acesta n-are o origine prea populara, ca Veta sau Leana, fiindca astfel, tentativa ta neinspirata de indulcire a afrontului se duce pe apa sambetei.
Buna, rea, tot mama lui ramane

Un lucru este cert: ea face parte din viata iubitului sau sotului tau in mod irevocabil. Si acest aspect nu-l poate schimba nimeni si nici macar tu, chiar daca el si-ar da si sufletul pentru tine. Avand ca punct de plecare acest aspect, s-ar putea spune ca o iubeste cu cel putin vreo 20 de ani mai mult.
Prin urmare, o iubeste de mai mult timp, deci n-ar fi vorba de calitate, ci de cantitate. Nu te culca insa pe-o ureche, pentru ca oricat de furtunoasa si de pretioasa ar fi dragostea voastra, el isi cunoaste mama cu mult timp inainte de a te cunoaste pe tine. De aceea, nu incerca s-o concurezi, pentru ca n-ai sorti de izbanda.

Cele mai intalnite "soacrotipologii"

Nume de cod: libarca

Da, ai ghicit: este numita astfel dupa cel mai raspandit si mai dezgustator gandac de bucatarie. Este soacra care apare acolo unde nici nu visezi si care te face sa-ti doresti s-o strivesti cu pantoful. Exista peste tot; dar o sa-si faca intrarea absolut pe neasteptate si in cea mai nedorita clipa, numai si numai pentru a-ti strica cheful sau pentru a te face de ras. Partea buna in acest caz este ca il deranjeaza si pe propriul sau fiu si atunci poti linistita sa scoti castanele din foc cu mana lui.

Si doamna, si menajera, si aliata

Este ca o mama; te imbratiseaza cu afectiune si te face sa te simti ca o printesa. Te invita tot timpul la sarbatorile familiale, iti face complimente de fata cu rudele si prietenii, iti face cadouri, te viziteaza cat mai des posibil, iti pregateste mancarurile preferate, iti tine copilul in weekend si e de partea ta intr-un conflict cu al sau fiu.

Pentru ea, esti fiica pe care n-a avut-o niciodata. Un singur lucru iti cere drept rasplata, si asta nu negociaza: vrea sa-i iubesti cu adevarat odrasla. Asa ca mai bine gandeste-te de doua ori inainte sa-l astepti cu mana in sold, gata de cearta. Mai bine renunti la conflict, chiar daca ai dreptate, decat sa renunti la bunavointa si bucatele ei minunate.

Soacra "la patrat"

Pe cand erai la gradinita, adunai furnici in cutiile de chibrituri si le dadeai drumul in sifonierul verisoarei care ramasese fata batrana? Uite ca a venit vremea sa platesti pacatele. Atunci cand zici ca ti-ai gasit marea iubire, nici nu stii in ce bucluc te-ai bagat.
De ce? Fiindca te-ai ales cu o soacra "la patrat", socrul intamplandu-se sa fie reinsurat. Astfel ai de-a face cu o mama naturala, dar si cu una vitrega, care de obicei nu arata deloc a antichitate, ba e mult mai tanara, mai frumoasa si cu mult mai mult sange rece decat cea naturala. Nu o lua insa ca pe-o dubla amenintare. Spune-ti ca intre doua o a treia nu mai are loc si lasa-le pe ele sa-si mai scoata cate-un ochi.

Arunc-o pe mama din tren!

Tensiunea intre voi persista? Mama lui vrea inca sa-l conduca, desi el si-a luat demult licenta si-si castiga singur existenta? Are propria ei cheie de la apartamentul vostru, unde tot timpul apare ca un ghimpe-n talpa? Incearca sa-si impuna ordinea in propria-ti dezordine, tocmai pentru a-ti arata cat esti de nepriceputa? Nu dispera, exista totusi o solutie. Oare de ce Bucurestiul e atat de mare si aglomeratia atat de chinuitoare? Nu cumva tocmai pentru a o impiedica sa mai strabata tot orasul de-a latul, pentru a veni la voi cu sfatul?!

Mama careia ii sta bine cu drumul

Uite si situatia ideala! Poate ai noroc ca preocuparile ei sa se invarta in jurul celorlalte neamuri; poate are si o fata, ai carei copii ii ocupa tot timpul, poate are un sot vesnic in deplasare, unde nu poate sa nu-l insoteasca, sau poate este o femeie de cariera, cu extrem de putin timp liber. Sau este pur si simplu discreta, politicoasa si absolut normala, da telefoane rar, te viziteaza si mai rar si traieste si ea bine, si voi si mai bine, iubindu-va cu totii, dar de la distanta. In acest caz ce faci? Zici bogdaproste, iti faci cruce si nimic mai mult.

Mama, curaj!

Exista si mame care obisnuiesc sa puna in carca copiilor propriile lor probleme si nelinisti. De obicei, sunt vaduve sau si-ar dori sa fie. Ele nu vad decat o singura salvare: in unicul si nepretuitul lor fiu.
Telefoanele iau foc, rugamintile nu mai contenesc: sa vina sa le vada, sa le repare televizorul fara de care nu pot sa traiasca, sa le duca cu masina la cumparaturi, sau sa le insoteasca in vizita la unchiul Ilie, pe care nu l-au mai vazut de la Craciun. Si cine ramane acasa singura, intr-o vesnica asteptare? Tu, normal. Dar in loc sa stai sa fierbi in suc propriu, mai bine scutura-te si-nvata sa traiesti.

Soacra uneltitoare

Este cea mai expresiva, dar si cea mai periculoasa dintre toate. Intra cu usurinta in pielea celor mai variate personaje, abordand cele mai cabotine tactici. Crizele de inima sunt o nimica toata in fata talentelor sale actoricesti. Unicul sau tel in viata este sa va desparta. De aceea, nu trebuie in nici un caz subestimata. Actioneaza incet, dar sistematic si nu va precupeti nici un efort sa-si faca tinta zob. Cine poate spune ca nu o va folosi drept unealta chiar si pe fiica prietenei ei de-o viata? Nu o lua insa personal, pentru ca nu pe tine te antipatizeaza in mod special. Ea vrea numai sa pastreze liber locul de langa fiul sau.

Morala

Si ea a fost nora, si tu vei fi soacra. Aceasta este cea mai sigura probabilitate la care viata bate matematica. Poate ai deja un fiu, sau poate vei dobandi unul intr-o buna zi, asa ca ai face bine sa ai de pe-acum in vedere aceasta socoteala. Nu incerca sa vociferezi ca tu nu vei ajunge niciodata la fel ca soacra-ta, fiindca-ti voi aminti de viitoarea nora care nu-ti va semana nici pe departe. Un singur lucru poti sa speri, si anume ca ea va cunoaste deja ceea ce tu vei afla abia acum: oriunde si oricand sa fii tu insati.

Sfaturi:
Nu te certa niciodata cu soacra!
Evita ifosele si isteriile.
Niciodata sa nu o acuzi in fata lui.
Nu te preface - important nu este sa te placa, ci sa nu te antipatizeze.
Inceteaza sa comentezi cu ea defectele lui.
Nu-i pune pe tava problemele relatiei voastre.
Nu-i vorbi dur si nu te purta urat cu el in fata ei.
Nu-i destainui niciodata, dar niciodata, lucruri personale.
Nu discuta cu ea probleme financiare.
Pastreaza distanta, dar nu si fata acra.
Fii politicoasa si retinuta.
Gaseste subiecte comune si incearca sa limitezi discutia la acestea.

sursa
mommy
Scris: Thursday, February 15, 2007 10:58 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/18/2006
MNiko wrote:

Uite si situatia ideala! Poate ai noroc ca preocuparile ei sa se invarta in jurul celorlalte neamuri; poate are si o fata, ai carei copii ii ocupa tot timpul, poate are un sot vesnic in deplasare, unde nu poate sa nu-l insoteasca, sau poate este o femeie de cariera, cu extrem de putin timp liber. Sau este pur si simplu discreta, politicoasa si absolut normala, da telefoane rar, te viziteaza si mai rar si traieste si ea bine, si voi si mai bine, iubindu-va cu totii, dar de la distanta. In acest caz ce faci? Zici bogdaproste, iti faci cruce si nimic mai mult.

sursa

Cam aici s-ar incadra soacra-mea. Sta la curte, la ea il duc pe fi-miu cand sunt la serviciu. Noi mergem des la ea, ea nu prea vine pe la noi. Si asa ne intelegem foarte bine. O singura data, cand am mers cu ea doua zile in Delta, m-a exasperat, deci nu se va mai repeta... Dar in rest, e ok.
Fluturas
Scris: Thursday, February 15, 2007 11:08 AM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 11/22/2006
Quote:
MNiko wrote:

sursa

Cam aici s-ar incadra soacra-mea. Sta la curte, la ea il duc pe fi-miu cand sunt la serviciu. Noi mergem des la ea, ea nu prea vine pe la noi. Si asa ne intelegem foarte bine. O singura data, cand am mers cu ea doua zile in Delta, m-a exasperat, deci nu se va mai repeta... Dar in rest, e ok.

aici se incadreaza si soacra mea.stau la 300 km de noi,cand mergem la ei e totul ok,ea inca nu a fost la noi in casa(ne-am mutat in toamna).telefon...cand o suna sotul meu e bine,daca nu...nu.cu mine nu cere sa vb la telefon.dar cand ne intalnim,totul este bine.si asa...ne intelegem noi bine
TatyKS
Scris: Thursday, February 15, 2007 12:39 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 3/1/2006
Si ca sa va arat ca exista si exceptii...uitati unde se incadreaza soacra mearas pupici angel

Este ca o mama; te imbratiseaza cu afectiune si te face sa te simti ca o printesa. Te invita tot timpul la sarbatorile familiale, iti face complimente de fata cu rudele si prietenii, iti face cadouri, te viziteaza cat mai des posibil, iti pregateste mancarurile preferate, iti tine copilul in weekend si e de partea ta intr-un conflict cu al sau fiu.

Pentru ea, esti fiica pe care n-a avut-o niciodata. Un singur lucru iti cere drept rasplata, si asta nu negociaza: vrea sa-i iubesti cu adevarat odrasla. Asa ca mai bine gandeste-te de doua ori inainte sa-l astepti cu mana in sold, gata de cearta. Mai bine renunti la conflict, chiar daca ai dreptate, decat sa renunti la bunavointa si bucatele ei minunate.

Ii multumesc ca exista, ii multumesc pentru barbatul pe care l-a educat asa frumos, ii multumesc pentru ca ma iubeste ca pe o fata si ...mai am multe de spus...
Sa nu credeti ca nu au existat intre noi si mici tensiuni si neplaceri , dar am stiut sa trecem peste, am stiut sa comunicam, am fost 2 lady...mai ales ca avem ceva in comun...iubim extrem de mult acelasi barbat ( sotul meu , respetctiv baiatul ei) si acum si aceeasi minune de fata - printesica noastra.
georgy_adinutza
Scris: Thursday, February 15, 2007 12:51 PM
Nivel

Inregistrat: 3/2/2006
si soacra me se incadreaza aici :"

pentru ca , desi are si o fata , nu face diferente ...., mi-a crescut fata de la 5 luni (ptr ca eu am inceput munca ) desi era operata de cateva luni , acum este la tzara insa pensiile lor (a ei si a lui socrul meu ) le lasa pe mana noastra , cand ne ducem la tzara le dam pensiile si ne zice " luati aici 3 mil ca avetzi si voi destule de plata " , iar fiicamea este lumina ochilor lor , sunt topitzi dupa ea numai cand ii aud glasul la telefon , iar vara mi-o tine la ei la tzara ....., cand vine in vizita la noi la Buc , gasesc si mancare , si curatenie si totul pus la punct ......., au plecat la tzara ca sa ramanem noi aici in apartament , .......asa ca ce sa va mai spun .....iar daca ma cert vreoadata cu Florin , ea imi tine mie partea .........

E adevarat ca la inceput am avut si noi cateva disputa disputa insa am trecut cu bine peste tot si acum chiar ma bucur enorm ptr viatza pe care o am . Chiar dak nu avem vila cu 20 camere si mertzanul la poarta , noi suntem fericiti ....ras
g_nicoleta2000
Scris: Thursday, February 15, 2007 1:30 PM
Nivel

Inregistrat: 2/14/2006
Si a mea este tot o doamna de nota 10. Mare noroc am avut de ea.pupici
LIA
Scris: Thursday, February 15, 2007 1:53 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 3/6/2006
Sfaturi:
Nu te certa niciodata cu soacra! - Se cearta ea cu mine;
Evita ifosele si isteriile. - Ale mele da, ale ai nu am cum;
Niciodata sa nu o acuzi in fata lui. - Pai normal, cine mai e ca mamitica lui?
Nu te preface - important nu este sa te placa, ci sa nu te antipatizeze. - M-a antipatizat dinainte de a ma cunoaste, de fapt nu cred ca isi simpatizeaza nici macar proprii copii;
Inceteaza sa comentezi cu ea defectele lui. - Pai ar insemna sa comentez si defectele ei, ca a mai transmis cateva mostenire si lui fiu-sau;
Nu-i pune pe tava problemele relatiei voastre. - Cat de fericita ar fi ca avem probleme;
Nu-i vorbi dur si nu te purta urat cu el in fata ei. - Daca as face-o, si nu neaparat in fata ei, cred ca m-as alege cu vreo palma, asa ca...;
Nu-i destainui niciodata, dar niciodata, lucruri personale. - Doamne fereste, atat mi-ar trebui. In urmatoarele 10 secunde ar alerga sa le faca publice;
Nu discuta cu ea probleme financiare.
Pastreaza distanta, dar nu si fata acra. Incerc, dar de multe ori m-i se strepezesc dintii de la acreala ei, si ma aleg si eu cu o fata pe masura;
Fii politicoasa si retinuta. - intotdeauna am incercat sa fiu asa, dar degeaba;
Gaseste subiecte comune si incearca sa limitezi discutia la acestea. - imposibil de gasit subiecte comune, ca nu ma pasioneaza nici vacile, nici sapatul, nici taiatul cocenilor, nici sa imi pun copilul de 7 ani sa munceasca la ferma in locul meu, nici sa imi strang banii la ciorap.
E, ati ghicit cam ce fel de soacra am?! Buna de pus pe rana... la dusmani!

plans rambo
mommy
Scris: Thursday, February 15, 2007 2:03 PM
Nivel

Inregistrat: 11/18/2006
Lia, esti tare de tot! M-a apucat rasu'-plansu' cand am citit comentariile tale! hohot nervi
georgy_adinutza
Scris: Thursday, February 15, 2007 2:12 PM
Nivel

Inregistrat: 3/2/2006
Lia , esti firstprize firstprize firstprize firstprize .... no comment !!!hohot hohot hohot hohot
Andi&Mariuca
Scris: Thursday, February 15, 2007 3:07 PM
Nivel
Nivel: Senior

eu nu vreau sa o incardez in nici o categorie, ca din cele de mai sus, nu exista nici una care sa i se potriveasca...tunete

mi-ar trebui vreo 7 zile sa scriu tot ce e necesar ca sa intelegeti ce vreau sa zic...uff
TatyKS
Scris: Thursday, February 15, 2007 5:34 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 3/1/2006
Andismom wrote:
eu nu vreau sa o incardez in nici o categorie, ca din cele de mai sus, nu exista nici una care sa i se potriveasca...tunete

mi-ar trebui vreo 7 zile sa scriu tot ce e necesar ca sa intelegeti ce vreau sa zic...uff

ras Doamne fereste...dar ce femeie sau mama e? Sau nu e femeiesic ?boxing

Lia...vorba lu' Miru ...am ras , m-am intristat la ce ai scrisras uff ...Doamne feresta-ma de oameni asa...sau mai bine sa ii fereasca pe ei de mineras ca asa fac cu eirambo box2 boxing ...la figurat vorbindsic
delfinasa
Scris: Thursday, February 15, 2007 6:40 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
A mea e o combinatie a catorva categorii enumerate, ceea ce-o face si mai periculoasa rambo...o ignor si cand ne calca pe bataturi, are grija fii-su sa-i aduca aminte unde-i este locul diablo.
Kiki
Scris: Thursday, February 15, 2007 7:49 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Asa-i si soacra-mea. Desi ne vedem rar, cam o data pe an cand vine in tara, e ok. Ne rasfata, ne cumpara diverse, ne da bani, sta cu Dav...niciodata nu si-a bagat nasul in relatia noastra. Ce sa mai cer? bounce bounce bounce
dya
Scris: Thursday, February 15, 2007 7:56 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 5/12/2006
Nume de cod: libarca
Da, ai ghicit: este numita astfel dupa cel mai raspandit si mai dezgustator gandac de bucatarie. Este soacra care apare acolo unde nici nu visezi si care te face sa-ti doresti s-o strivesti cu pantoful. Exista peste tot; dar o sa-si faca intrarea absolut pe neasteptate si in cea mai nedorita clipa, numai si numai pentru a-ti strica cheful sau pentru a te face de ras. Partea buna in acest caz este ca il deranjeaza si pe propriul sau fiu si atunci poti linistita sa scoti castanele din foc cu mana lui.

Aceasta este soacra meaangry tunete box2 , insa am un sot de milioane care in orice situatie ne-am afla el tot cu mine tine.dance firstprize yes
Miri
Scris: Thursday, February 15, 2007 8:24 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Ce fel de soacra am?oare oare oare
Pe cea mai buna, pentru ca lipseste cu desavarsire, Dumnezeu sa o ierte!angel
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.