Ce superstitii aveti ?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Wednesday, February 22, 2006 7:15 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Sunteti o persoana superstitioasa ? Ce superstitii aveti ?
Kiki
Scris: Wednesday, February 22, 2006 7:50 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Nu prea sunt superstitioasa. Zic nu prea pentru ca atunci cand mi se intampla ceva rau, abia atunci stau sa ma gandesc: aaa, e marti sau azi e 13 sau m-am intors din drum sau mi-a taiat calea pisica neagra. Dar in rest, nu am probleme.
taki
Scris: Wednesday, February 22, 2006 1:18 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
Superstitii am...de exemplu cand merg pe strada, evit sa calc capacele canalelor, nu ma intorc din drum chiar daca am uitat ceva, daca-mi taie calea o pisica ma intorc 3 pasi, mai nasol este cand sunt in masina...
De mica am aceste superstitii, cateodata stau si ma intreb de ce mi-e frica de ele, dar nici eu nu ma inteleg.
taki
Scris: Sunday, February 26, 2006 5:57 AM
Nivel

Spui ca nu crezi in superstitii si totusi ai grija sa arunci un praf de sare peste umar daca din greseala ai varsat solnita. Cand ceva nu-ti iese asa cum vrei si, din intamplare, mai e si marti ori sambata, dai vina pe cele 3 ceasuri rele si scapi de mustrarea constiintei.
taki
Scris: Tuesday, March 7, 2006 5:21 AM
Nivel

Se spune ca:
...martea aduce ghinion.
...daca primesti bani de luni, vei primi toata saptamana.
...daca vei cheltui bani de luni, toata saptamana va fi la fel.
...asa cum incepi saptamana, asa vor fi toate zilele.
...ca sa ai noroc tot anul, poarta haine noi de Paste.
...e semn de ghinion sa-ti tai unghiile vinerea sau duminica.
...asternutul schimbat vinerea anunta visuri urate.
...nu e bine sa incepi o calatorie vinerea, altfel vei avea parte de ghinion.
...nu e bine sa incepi sa-ti confectionezi o haina vinerea, decat daca o poti termina tot in acea zi.
...nu e bine sa calci rufe duminica.
...daca te uiti la ceas la ora fixa (de exemplu la 10:00) inseamna ca "cineva" te iubeste, un minut inainte de ora exacta, ca te-a iubit, iar un minut dupa, ca te inseala.
...zilele de Luni, Miercuri, Joi, Duminica sunt cu noroc iar cele de Marti, Vineri, Sambata cu ghinion. Mai ghinioniste sunt daca e vorba de o zi de marti 13 sau vineri 13.
...orele bune in zilele de LUNI sunt intre 7.30-9 si cele rele intre 13.30-15
...orele bune in zilele de MARTI sunt intre 15-16.30 si rele intre 12-13.30
...orele bune in zilele de MIERCURI sunt intre 13-13.30 si rele intre 10-12
...orele bune ale zilei de JOI sunt intre 13.30-15 si rele intre 9-12.30
...orele bune ale zilei de VINERI sunt intre 10.30-12 si rele intre 7.30-9
...orele bune ale zilei de SAMBATA sunt intre 9-10.30 si rele intre 6-7.30
...orele bune ale zilei de DUMINICA sunt intre 16.30-18 si rele intre 15-16.30
Kiki
Scris: Tuesday, March 7, 2006 6:31 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
taki wrote:
Spui ca nu crezi in superstitii si totusi ai grija sa arunci un praf de sare peste umar daca din greseala ai varsat solnita. Cand ceva nu-ti iese asa cum vrei si, din intamplare, mai e si marti ori sambata, dai vina pe cele 3 ceasuri rele si scapi de mustrarea constiintei.

Sau sa-ti pui putina sare in cap si gata!
mihaela75
Scris: Tuesday, March 7, 2006 6:10 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/22/2006
Eu m-am lamurit cu ziua de marti.De-acuma cand ies din casa martea o sa-mi torn si eu solnita in cap.Am fost in centru sa rezolv doua hartii la consulat.Ajung acolo,nu-mi ajung banii, mai trebuiau 10$,deci pt 10$ amarati eu nu mi-am putut face treaba si m-am intoers inapoifool .Cand ajung acasa dau sa scot portofelul din geanta.Care portofel ...ca nu mai era in geanta.Pe unde l-am lasat, cine stie.Aveam 120$ in el.Eu ma oftic de mor daca pierd bani.Deci rezumatul zilei a fost: 4 ore pierdute, bani pierduti , energie pierduta ca am ajuns acasa moarta de oboseala.Insa ca sa vad si partea buna, nu aveam in portofel decat bani, carduri si altele le tin separat si intamplarea m-a facut sa vad inca o data ce sot de nota 10 am pupiciatata m-a intrebat : daca aveam cardul de sanatate in portofel si de ce nu l-am sunat sa-mi aduca el aia 10$ si sa ma ia cu masina sa nu ma intorc tot cu metroul.Manca-l-ar mama pe el de drag!Oricum,de-acuma incolo martea, cand ma trezesc dau cu sare prin casa si-mi pun si-n cap
mihaela75
Scris: Wednesday, July 11, 2007 3:04 PM
Nivel

Inregistrat: 2/22/2006
Ce inseamna cand versi cafeaua?..ca esti prost si tre sa faci alta stiu dar mi se pare ca e si o superstitie legata de treaba asta oare
S.ELENA
Scris: Thursday, July 12, 2007 12:16 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/20/2007
Mi mi-e groza de pisicile care-mi trec caleaangry, daca mai sunt si negre....toanerele.Apoi am mai avut unele neplaceri in zilele de marti si nu prea-mi vine sa ma intorc din drum doar daca e ABSOLUT necesar what!!!! pupici
danah
Scris: Wednesday, August 22, 2007 7:36 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 8/21/2007
Eu ce sa mai zic ca sunt nascuta pe 13plans ,dar asta e ,nu putem sari peste ziua a 13-a a fiecarei luni,doar de teama ca asta e un nr fatalist.Nu ma sperie nici pisicile negre, nici ziua de marti ,nici intorsul din drum dar...in noaptea de Revelion imi indes bani prin toate buzunarele .ras .Se spune ca e bine sa te prinda Anul Nou cu bani la tine si in ziua de 1 ianuarie sa nu dai bani din casa.
bereea
Scris: Saturday, January 19, 2008 5:45 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Candva eram superstitioasa, dar intre timp mi-a trecut.Acum e doar o sursa de amuzament.
Eileen
Scris: Tuesday, March 11, 2014 11:22 AM
Nivel

Inregistrat: 1/16/2013
Ce parere aveti despre cantecul cucuvelei ? Credeti ca prevesteste ceva rau asa cum se spune in popor ? In mediu online sunt pareri pro si contra argumentate pentru ambele sensuri . Eu nici nu stiu ce sa cred , dar mi se pare sinistru sa o auzi dimineata cantand si sa te trezeasca cantecul ei mai multe zile la rand, constant . De obicei nu una dupa alta , dar eu am impresia ca o aud de fiecare data cand deschide cioculCrazy Crazy brrrrr
kali
Scris: Tuesday, March 11, 2014 11:23 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Nu am nicio parere, ca la noi e plin de cucuvele.AngelNot Mie mi se pare dragute. Noaptea fac o galagieeeee!!!
Eileen
Scris: Tuesday, March 11, 2014 11:25 AM
Nivel

Inregistrat: 1/16/2013
kali wrote:
Nu am nicio parere, ca la noi e plin de cucuvele.AngelNot Mie mi se pare dragute. Noaptea fac o galagieeeee!!!

Si eu care ma gandeam ca sunt terorizata !!!!Crazy Crazy
aurishta
Scris: Tuesday, March 11, 2014 12:36 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2011
Eileen wrote:
Ce parere aveti despre cantecul cucuvelei ?
Este de aceeasi sorginte cu al vrabiuteiras ras
Si, ca sa raspund la intrebarea topicului, nu am nici o superstitie, ma pretind a fi realistasic sic
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.