Ce simte bebe in burtica ?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Monday, May 15, 2006 9:26 AM
Avatar
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Mesaje: 17818
CE SIMTE BEBE IN BURTICA?

1. VEDE - incepand din sapt 16 se inregistreaza miscari ale globilor oculari, care devin mai intense din a 23-a sapt si din a 26-a sapt deja fatul incepe sa intredeschida ochii pentru scurt timp; totusi, ochii ii tine mai mult inchisi, ca oricum nu are nimic de vazut in uterul mamei si abia spre sfarsitul lunii a 9-a acest organ de simt e pe deplin dezvoltat si va fi cu adevarat activ abia dupa nastere.

2. AUDE - in a 2-a jumatate a sarcinii incepe sa reactioneze la stimuli auditivi si raspunde prin intensificarea ritmului cardiac si prin schimbarea ritmului miscarilor; din sapt 26 poate face diferenta intre sunete diferite; recepteaza semnale sonore atat din corpul mamei cat si din exterior.

3. SIMTE GUSTUL - intre luna a 5-a si a 7-a, in gura copilului exista mult mai multe celule specializate decat in cea a unui adult; din sapt 12 incearca gustul lichidului amniotic

4. SIMTE ATINGERILE - din a 10a saptamana de sarcina simte cand se atinge de ceva, apoi simte cand isi atinge obrajorii cu manuta, isi sug degetul, se joaca si cu cordonul ombilical

5. SIMTE DUREREA - Incepand cu sapt 24, copilul poate simti durerea.
angeleddie
Scris: Saturday, January 25, 2014 2:03 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 1/25/2014
Mesaje: 1
Mama…cel mai frumos cuvant din lume…cata bucurie, cata speranta, cata fericire e in sufletul unei mame care-si aude pentru prima data copilul rostind cuvantul magic…dar cata lupta ca sa dai nastere unui prunc sanatos!!!…miracolul vietii incepe din clipa in care iti spui in gand “imi doresc un copil”…esti abia la inceput de drum…un drum lung, care nu se va sfarsi decat in momentul in care vei trece in lumea celor drepti…un drum greu, plin de suisuri si coborasuri…iti vei dori sa mai fii din nou copil, sa te poti cuibari la pieptul mamei si sa nu mai ai nici o grija…dar, odata pornita pe acest drum, nu mai poti da inapoi, pentru ca fiinta aceea micuta, bucatica rupta din tine, are atata nevoie de tine si-i esti dator pana la sfarsitul vietii tale sa-i porti de grija si sa faci tot posibilul sa-i fie bine…e grea viata de mamica, dar cat de frumoasa!!!
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.