Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Tot am stat si m-am gandit in ultimele doua zile, fiind in preajma Craciunului, cam ce sarbatorim noi, oamenii, de Craciun.Si am ajuns la trista concluzie ca de Craciun mai mult se preamareste Ziua Shoppingului, Ziua cadourilor, Ziua mancarurilor care de mai care mai bune, Ziua Zilelor Libere si...se cam uita sa se celebreze cu adevarat Ziua Nasterii Domnului...
Pt voi ce inseamna Craciunul?Si...cum il sarbatoriti, stiind ca Cineva acolo Sus ne vede? |
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| stele_pe_cer wrote:Tot am stat si m-am gandit in ultimele doua zile, fiind in preajma Craciunului, cam ce sarbatorim noi, oamenii, de Craciun.Si am ajuns la trista concluzie ca de Craciun mai mult se preamareste Ziua Shoppingului, Ziua cadourilor, Ziua mancarurilor care de mai care mai bune, Ziua Zilelor Libere si...se cam uita sa se celebreze cu adevarat Ziua Nasterii Domnului...
Pt voi ce inseamna Craciunul?Si...cum il sarbatoriti, stiind ca Cineva acolo Sus ne vede? Am mai raspuns aici
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Se pare ca atrebuit sa mai imbatranesc un an si sa devin "mai inteleapta" ca sa inteleg la ce te refereai anul trecut. De cateva zile am ajuns si eu la aceeasi concluzie ca se cam uita ce inseamna de fapt ziua de 25 decembrie. Aseara chiar am vazut la televizor un etnolog spunand ca 25 decembrie este de fapt Sarbatoarea Nasterii Mantuitorului si doar oamenii percep aceasta zi in mod diferit: ca pe o sarbatoare sau ca pe o serbare. Acelasi etnolog spunea ca lumea moderna a inceput tot mai mult sa vada in Craciun o serbare, prin tot ceea ce se face si se pregateste pentru aceasta zi. Imi dau seama ca din pacate pt mine si pt familia mea a devenit mai mult o serbare. Prinsa in febra cumparaturilor, a pregatirilor, a curateniei am uitat sa ma mai gandesc si la semnificatia religioasa a Craciunului. Am realizat ca nu i-am povestit nimic Cristinei despre Iisus, despre nasterea acestuia. Poate ca m-am tot amagit ca e prea mica, dar sincer mi-ar fi placut sa am o carte (biblia pt copii poate ca ar fi indicata) din care sa-i citesc in seara de ajun. E ceva ce imi propun sa fac pentru anul urmator.
Pentru voi ce este aceasta zi: sarbatoare sau serbare? |
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Ieri, impodobind bradul...ma gandeam la semnificatia lui...pomul vietii...Isus....cred ca se poate impleti, in explicatia pe care incercam sa o dam copiilor nostri, atat istoria nasterii Domnului cat si povestea, care ii atrage pe ei mai mult, povestea lui Mos Craciun.
|