Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17828
| Ieri am fost cu Alice la cumparaturi si ma intrebam ce se mai poarta in materie de haine / incaltaminte la clasele 5-8... adica intre 11-12 ani si 14-15 ani?
Voi ce ati mai vazut la copii sau ce le cumparati copiilor vostri?
Ieri i-am cumparat o pereche de balerini argintii, o pereche de tenesi ca de blug, cu fermoar si scris cu auriu, o pereche de pantaloni scurti roz cu alb material ca de blug, un tricou negru cu roz cu floricele... (o sa incerc sa le fac si poza), o bluza turcoise lunga, pentru colanti, o pereche de pantaloni 3/4 turcoise, si o rochita de blugi...
Recunosc ca habar nu am ce se mai poarta... |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Moda la varsta asta e asemanatoare cu cea pentru adulti - varianta comoda... de limp liber. Deci depinde de gusturi. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 11/10/2009 Mesaje: 7238
| Am observat ca se poarta mult colantii cu tricouri mai lungi si in culori vii. |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Aici vad elevii imbracati mult in blugi, trening si colanti.In picoare nelipsitii adidasi |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Exact cum spunea si kali moda este ca a noastra a adultilor ptr timpul liber ,jeansi colorati scurti ,trei sferturi lungi depinde binenteles de sezon si daca li se permite la scoala,colanti inflorati sau alb -negru (in dungi ),tricori de toate felurile colorate ,inflorite chiar si aurite dar combinate cu pantaloni neutri .Conteza foarte mult combinatiile fiindca dupa mintea lor ei ar arata ca si la circ si nu le pasa ,de ce le este permis la scoala si binenteles sa nu uitam de papionul -fonda de toate culorile prins in par. (valabil si pentru noi ). |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 3/20/2013 Mesaje: 28
| Tocmai discutam cu cineva ca parintii de ieri ar fi tare incantati de moda copiilor de astazi. Din ce am vazut eu, se poarta stilul "hipster" (desi nu e bine sa le ziceti asa), un fel de "tocilar" de pe vremea noastra. La baieti am vazut pantaloni pana la genunchi, camasa si mocasini, iar la fete colanti sau fuste in clos cu camasa inflorata, inauntru. Daca adaugati la un astfel de look si o bentita la fetite sau o perece de ochelari mari, atunci i-ati facut fericiti. |
|
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| La noi daca nu ai basketi nu existi.Si topuri cst mai dezordonate largi fara tiv sau cu cusaturile pe dos |
|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17828
| Astazi tocmai am avut discutii cu Alice ca ea e singura care se duce in uniforma la scoala
"Uniforma" inseamna ca are o pereche de blugi, o camasa cu maneca scurta alba sau un maieut alb, iar pe deasupra fie o camasa gen pepit bleu cu alb cu maneca trei sferturi, fie un sacou de blugi, fie o geaca de piele alba... iar in picioare tenesi converse...
Era suparata ca eu o pun sa mearga in uniforma iar colegele ei vin cu tricouri lalai, cu sclipici, paiete, strasuri, cu blugi rupti si camasi colorate...
Am incercat sa ii explic ca se duce la scoala nu la club si ca trebuie sa ai o oarecare decenta si sa respecti uniforma ceruta (desi se pare ca nimeni nu le face observatie celorlalti de cum se imbraca). I-am cumparat intotdeauna haine de calitate, smart casual, care sa respecte macar coloritul impus la scoala (adica in partea de jos fusta / pantalon bleumarin/negru, iar in partea de sus tricou / bluza / camasa / helanca alba)...
Ce mai poarta copiii vostri la scoala sau cum ati vazut copiii altora iesind de la scoala? Sunt eu deplasata sau in urma cu trendurile?
Nu stiu ce sa ii mai cumpar ca sa fie multumita, desi intotdeauna i-am cumparat hainele / incaltamintea numai cu ea si numai ce i-a placut...
O sa ii fac o poza diseara... sa vedeti cum a fost imbracata azi de ex...
Asa a mers de ex anul trecut la un concurs de muzica folk... dar tinuta o foloseste si pentru scoala, doar ca in locul acelei bluze e o camasa alba sau un maieut alb...
|
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Daca ea e singura care mai respecta uniforma - atat cat e -, atunci o inteleg si cred ca ar trebui sa o sustii in a se integra in clasa si din punctul asta de vedere. Viata sociala a unui adolescent e foarte complicata si nu are nevoie de motive pentru a fi perceputa diferit.
Daca gustul ei e paralel cu paietele si sclipiciul atunci ajut-o sa-si gaseasca stilul, insa nu insista cu uniforma... |
|
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| AdrianaC wrote:Astazi tocmai am avut discutii cu Alice ca ea e singura care se duce in uniforma la scoala ****************** Era suparata ca eu o pun sa mearga in uniforma iar colegele ei vin cu tricouri lalai, cu sclipici, paiete, strasuri, cu blugi rupti si camasi colorate... Eu am procedat in mod similar cu Simona, cand era in gimnaziu! Acum imi pare rau ca am insistat fiindca a avut mult de suferit din partea colegilor din cauza asta! Fiindca ei nu veneau in uniforma si fiindca ea era singura care o facea, era mereu data drept exemplu pozitiv de catre profesori si asta i-a atras antipatia, ajungand pana la bullying! Din pacate, am sesizat prea tarziu acest lucru si raul a fost facut! Daca scoala nu este in stare sa impuna o disciplina stricta cu privire la uniforma, nu cred ca ar trebui sa insistam prea tare cu ea! Mai bine ne limitam la decenta...nu strasuri sau buricando , dar haine normale, pe gustul copilului! |
|
| Pe aici vad fetele imbracate mult in blugi, leggins si tricouri care de care mai lalai, dar simpatice. La Ale in clasa ( clasa a cincea) a venit o fetita cu pantaloni scurti si i s-a atras atentia ca nu este decenta. |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Uniforma la noi,obligatorie si pantofii negri. In timpul liber....colanti,blugi ,fuste,rochite,top-uri(un fel de vestute largute),malete,tricouri tip rochite....pantofi,balerini,cizme de ploaie(de nelipsit). Baietii trening-uri,blugi,camasi,tricouri...adidasi,pantofi. Nu este mai nimic la moda,fiecare poarta ce doreste,isi permite sau gasesc prin magazinele second sau reduceri din magazinele de firma H&M,NEXT,M&S....observ o mare diferenta fata de copii din Romania care se imbraca ingrijit,cu gust. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Imi place mult cum este imbracata Alice pentru varsta ei si pentru scoala.Incearca daca ai cum sa pui niste fotografii c-am cum se imbraca ceilalti copii de la scoala asa ca sa am o ideea de diferentza.Alice este mare si este un copil bun ,minunat incearca sa vorbesti cu ea si sa intelege c-am cum ar vrea EA sa se imbrace si ce schimbare ar vrea sa faca in vstimentatia ei de scoala .Astfel iti va fi mai usor sa o intelegi si sa-i cumperi si hainele potrivite si moderne ptr varsta si gustul ei.
Eu am norocul ca aici la scoala ai bluza obligatorie speciala cu numele scolii care poate fi de toate culorile deci noi cumparam numai pantaloni sau fustize pe care de obicei le asortam cu aceste bluze:pantaloni scurti de blugi,pantaloni trei sferturi,egheri de toate felurile si de toate culorile sau fustize pantaloni scurte(aici este de obicei foarte cald mai mereu deci le este permis pantaloni scurti) Iarna la fel au bluze si hanorace de toate culorile cu emblema scoli atat baietii cat si fetizele.De obicei vineri ultima zi de invatamant si cea mai scurta din saptamana sunt obligatii sa vina cu bluze albe (dar tot trocouri cu emblema scolii pe ele).La incaltaminte fiecare cu cei place si-i este comod doar nu shlapi de mare!
Adriana succes iubita si incearca sa conversezi cu ea si sa afli si care-i sunt dorintele ei.Este un copil bine educat care stie ce vrea nu incerca sa o impui la niste reguli deja nepotrivite ptr generatia noastra cum au facut-o si parinti nostri.Comunica si incearca sa-ti cunosti si sa ai incredere in copilul tau!Pup! |
|
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| La varsta asta inca ai fraiele in maini,daca renunti la uniforma ai grija sa se imbarace cat de cat decent .Nu te speria daca observi ca incet incet pierzi batalia cu vestimentatia ,vine cu varsta |
|
| Printesa mea in drum spre scoala:
Din cauza caldurii au renuntat la uniforma. |
|
|