Ce se intampla cu fructele?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Andi&Mariuca
Scris: Sunday, June 3, 2007 9:49 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/14/2006
de ceva vreme, cam 2 luni sa tot fie, piciul meu nu prea mai papa fructe. adica are perioade cand refuza - in fara de portocala (in suc) - orice fruct (mar, banana, piersica etc.). am auzit si de la alte mamici ca dupa un an picii nu mai accepta (unii) fructele.

ce se intampla? patiti si voi asa ceva?scratch
Maria & Mario
Scris: Sunday, June 3, 2007 9:54 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
Maria mea mananca fructe non stop. Ea rontaie la mere, pere , banane , kiwi , cirese , caise toata ziua. Pepene , mango o data pe saptamana. In rest ..... sunt meniul principal pentru ea. asa ca, sincer , nu stiu ce sa zic !
Andi&Mariuca
Scris: Sunday, June 3, 2007 10:24 AM
Nivel

bravo Mariuca! tine-o tot asa iubita mica!pupici

problema este ca se cam constipa de cand nici fructe nu prea mai serveste. uff eu tot insist cu cate un mar si cate o piersica dar nu mereu accepta. sper sa fie numai o etapa trecatoare.bounce
Lilly of the valley
Scris: Sunday, June 3, 2007 10:37 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
Anul asta Leea a refuzat capsunele, in rest rontaie orice fruct.
Andrei consuma fructe numai dupa ce fac o repriza de tipete.
Andi&Mariuca
Scris: Sunday, June 3, 2007 10:40 AM
Nivel

mariuta wrote:
Anul asta Leea a refuzat capsunele, in rest rontaie orice fruct.
Andrei consuma fructe numai dupa ce fac o repriza de tipete.

uite, Andi nu stiu dc a mancat 4-5 capsuni tot sezonul, desi erau f buni si dulci. si nu inteleg de ce. banane mai rar imi primeste (cum zici tu, dupa niste rugaminti si uneori urlete desi am renuntat la faza cu urlatul ca oricum nu are nici un efect, mai bine arunc mancarica sau o mananc si eu si il las in pace) si de cateva zile, cu insistente, piersici. chiar nu pricep de ce. cat i-au iesit premolarii am zis ca e de la ei dar acum?scratch
Darria
Scris: Sunday, June 3, 2007 10:59 AM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 5/20/2006
Nici daca incerci sa-i tai fructele in diverse forme? stiu ca au succes betisoarele(soldateii), triunghiurile, cubuletele, etc.....
Miri
Scris: Sunday, June 3, 2007 1:03 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Anca, eu sper sa fie o faza trecatoare, pentru ca si noi ne confruntam cu aceeasi problema!Sara manca zilnic cate o banana, mai rontaia la o bucata de mar....acum nu mai vrea!uff
Ieri am fost la Dya si a mancat o banana, cu chiu si vai si un pic dintr-o nectarina...De capsuni pot sa spun ca nu s-a atins mai deloc, kiwi nu mai vrea, grapefruit la fel(ea care era mare fan al lor)
Ma bucur ca bea in schimb suc de fructe, indiferent de combinatie, asa ca am inceput sa-i dau suc de mere, ca sa mai stimulam un pic tranzitul intestinal, sa nu se constipe!ras
g_nicoleta2000
Scris: Sunday, June 3, 2007 2:22 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Alex nu papa fructe indiferent de sezon. Cand le vede se si zburleste dar nu o sa ma iau dupa ea nono . Zilnic papam fructe si legume proaspete zdrobite si incorporate in cereale, clatite, kefir sau iaurt. Asa ca nu o las pe Alex sa decida ce-i place, trebuie sa papam fructe si gata!
Andi&Mariuca
Scris: Sunday, June 3, 2007 3:20 PM
Nivel

Ely, am incercat sa ii tai si felii si bucati... chiar in toate formele nu dar oricum, daca el nu vrea, nu vrea si pace!banghead

azi am reusit cu greu sa il "pacalesc" cu o piersica, mancata si aia cu sila...alcool culmea este ca suc de portocale bea zilnic, diluat cu apa plata. in zilele f calde bea si 600-800 ml de suc. este singurul pe care il agreeaza. am mai incercat cu suc de morcov si mar, combinate cu portocala dar e puker . bea ce bea si apoi nu mai vrea. oare

kiwi nu mai doreste, e drept ca nici nu i-am mai dat de ceva vreme.

Miri si eu sper sa le treaca pt ca e nasol sa ajunga constipati apoi sa le dam Debridat. ce treaba e aia? uff

Nico, am incercat si fructe cu iaurt dar le refuza. am facut asta in special cu capsunii, am zis ca il pacalesc dar nu a tinut. pe cine sa mai pacalesc eu? pe smecherul sef care stie ca e capsuna in iaurt? nono sau ca noi mancam altceva decat el ?nu
stele_pe_cer
Scris: Sunday, June 3, 2007 3:50 PM
Nivel

Si Matei de cand a inceput gradinita cam face nazuri la fructe.Faza dura e ca cere fructe, dar cand i le servesc, nu le mananca cu aceeasi pofta ca altadata.Dar...i le servesc putin mai rar sau, daca nu vrea sa manance azi deloc, nu e bai, le bag in frigider si i le servesc maine.Si "maine" le haleste pe toate, ca stie ca altfel sarim peste respectiva masa si burta ramane goala.
Andi&Mariuca
Scris: Sunday, June 3, 2007 3:53 PM
Nivel

si eu am incercat si chiar am facut-o - sa nu ii mai dau unele fructe pe care le-a refuzat, o perioada. a tinut ce a tinut si apoi iar ne-am "izbit" de un refuz. am sarit si peste masa de fructe si tot nu le-a vrut, uneori.
stele_pe_cer
Scris: Sunday, June 3, 2007 4:00 PM
Nivel

Andismom wrote:
si eu am incercat si chiar am facut-o - sa nu ii mai dau unele fructe pe care le-a refuzat, o perioada. a tinut ce a tinut si apoi iar ne-am "izbit" de un refuz. am sarit si peste masa de fructe si tot nu le-a vrut, uneori.

Ai incercat sa i le ascunzi in ceva, gen smantana, iaurt, budinca?La noi tine "figura".Combinate, nu le refuza niciodata, dar eu prefer sa i le dau simple, si astfel avem mese atat simple, cand ii dau numai fructe, cat si mese cand ii dau combinatii de fructe cu dulceata dietetica, sau cu miere, iaurt sau smanatana, sau cereale cu sau fara lapte...Si, de obicei, mananca.Nu cu prea mare elan, dar le mananca.
Andi&Mariuca
Scris: Sunday, June 3, 2007 4:02 PM
Nivel

stele_pe_cer wrote:

Ai incercat sa i le ascunzi in ceva, gen smantana, iaurt, budinca?La noi tine "figura".Combinate, nu le refuza niciodata, dar eu prefer sa i le dau simple, si astfel avem mese atat simple, cand ii dau numai fructe, cat si mese cand ii dau combinatii de fructe cu dulceata dietetica, sau cu miere, iaurt sau smanatana, sau cereale cu sau fara lapte...Si, de obicei, mananca.Nu cu prea mare elan, dar le mananca.

am incercat capsuni cu iaurt si nu vrea. stie gustul, ma vede ca le pun so... nu le vrea!alcool
bereea
Scris: Sunday, June 3, 2007 4:58 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Probleme cu mancatul fructelor am avut si noi.In jurul varstei de 1 an a inceput sa le refuze.Am incercat sa i le dau in fel si chip , dar fara nici un rezultat.In schimb manca verdura.
Acum vreo 2 luni am obligat-o sa pape o bucatica de para.La inceput s-a cam impotrivit , a scuipat , a tusit ...dar dupa ce a inghitit prima bucatica i-a placut si a mancat o feliuta intreaga.
Acum mananca pere , mere , caise , cirese si pepene.
stele_pe_cer
Scris: Sunday, June 3, 2007 5:05 PM
Nivel

bereea wrote:

Acum vreo 2 luni am obligat-o sa pape o bucatica de para.La inceput s-a cam impotrivit , a scuipat , a tusit ...dar dupa ce a inghitit prima bucatica i-a placut si a mancat o feliuta intreaga.
Acum mananca pere , mere , caise , cirese si pepene.

Eu de cate ori am incercat nu sa il ogblig pe Matei, ci doar sa il conving sa manace ceva, vomita, asa ca...mi-e teama sa mai experimentez "obligativitatea" de a manca ceva anume.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.