|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Buna fetelor, sunt noua pe aici si vroiam sa va intreb ceva, poate ma ajutati cu cateva sfaturi. Am un baietel de 1 an si 7 luni si de fel nu este bolnavicios. Aazi in schimb nu stiu ce s-a intamplat ca din senin a inceput sa vomite, si a vomitat de 4 ori...tot ce papase si apa care o bause. De mentionat ca nu a mancat nimik altceva fata de zilele treute, exclus mancare invechita sau ceva de genul. Penultima oara a vomitat ceva cu o culoare usor verzuie..probabil nu mai avea ce sa dea afaramicutul. Am fost la Budimex la urgenta si mi-a zis ca tre sa il internez sa ii puna perfuzie ca altfel nu se poate hidrata singur...Ceva de genul ca ar fi o voma "biliara". Ma poate directiona cineva catre ce anume sa fac? Va multumesc mult |
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/11/2010 Mesaje: 4221
| Evident sa-l internezi, daca asta se impune, iar daca poti, sa ramai si tu cu el, pentru linistea voastra, a amandurora. Trebuie hidratat, si de ce nu, investigat un pic, iar asta nu trebuie sa te sperie. Va doresc multa sanatate!!! |

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Si eu sunt de parere sa-i faci cateva investigatii, sa nu fi luat cumva un microb. Santate multa va dorim si regim micutului |
| Multumesc mult pentru sfaturi..sa inteleg ca nu imi recomandati sa mai astept putin sa vad cum se simte..daca se mai ameloreaza starea?? Sau imi recomandati sa asept sa vad cateva ore cum se mai simte...Mi-e groaza sa il internez sa il bage pe perfuzii...o iau ca pe o ultima varianta. L-a consultat, i-a facut eco dar nu s-a vazut nimik...Acum a adormit, poate se trezeste mai bine. e groaznic sa iti vezi puiu bolnavior...:( |
 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Si eu zic ca-i un virus...Doar a vomat sau are si diaree? Poti incerca sa-i dai niste saruri de rehidratare, se gasesc la farmacie si pentru bebici sunt unele speciale. Daca le accepta si incepe sa se simta mai bine, atunci nu cred ca va mai fi cazul de internare. Dar oricum, suna la pediatru si spune-i macar telefonic simptomele si-ti poate spune ce sa faci, daca e cazul sa-l vada. Mie fii-mea mi-a facut de 2 ori enterocolita, luat virus de afara; m-am speriat rau prima oara ca era mica cam asa ca baietelul tau, nu cred ca avea 2 ani...a vomat jeturi pana nu a mai avut ce, a facut si o diaree de-ti muta nasul, nu s-a simtit bine vreo 2 zile, era slabita, fara vlaga...am sunat la doctora, am mai vb si cu fetele de aici si n-a fost cazul sa ma duc s-o vada si nici de internare. I-am dat aceste saruri si cand s-a simtit ea putin mai bine a mai luat niste covrigei, biscuiti si usor-usor s-a repus pe picioare. Sanatate multa micutului tau! |
Inregistrat: 4/11/2010 Mesaje: 4221
| Daca as fi vrut sa spun sa stai sa vezi cum e peste cateva ore, poate as fi inceput cu medicatia antiemetica, hidratare larga, regim alimentar, etc, etc. Nu cred ca e indicat sa stai pe ganduri, dar asta nu inseamna sa te sperii. Fiecare dintre noi trecem mai devreme sau mai tarziu, mai des sau mai rar, prin situatii similare. Nu inseamna ca daca-l pune la perfuzii e extraordinar de grav. Si pana la urma, poate nici nu trebuie internat. Nu ai de ce sa te sperii, dar trebuie hidratat cat mai repede. A pierdut destule minerale si electroliti care trebuie recuperate cumva. Deci, cu curaj, du-te cu el la doctor! Suntem langa tine! |

Inregistrat: 6/8/2010 Mesaje: 2562
| multi copii vomita si cind au inflamate amigdalele . |
| Despre amigdale nnu stiu ce sa spun..s-a uitat la el in gatulet, l-a palpat insa nu s-a simtit nimik. Vad ca nu a mai vomitat, este activ, vesel...I-am dat cate o lingurita de ceai la 5-10 minute de frica sa nu mi-l verse..deocamdata nu a mai dat afara insa mi-e frica sa ma pronunt. Sunt sceptica in privinta doctorilor...de multe ori arunca diagnostic doar sa scape de noi. Cat despre pediatru pot spune ca mi-a zis sa ii dau apa cate putin din 10 in 10 minute..nu mi-a recomandat sa merg la spital deocamdata..v-am zapacit cred..sper sa nu fie toate mamicile asa disperate ca mine Miky030209 attached the following image(s):

|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| In primul rand Metoclopramid,5 picaturi inainte de fiecare masa ca sa nu mai vomite,si saruri pentru hidratare ca se se rehidrateze:Litorsal,Prolyte si mai sunt multe feluri!Insa neaparat medicul pediatru trebuie sa-l vada ,daca si-a mai revenit nu neaparat internare!Multa sanatate! |
| Multumesc mult. Voi pleca de la munca la 23:30 si merg la farmacie sa iau Metoclopramid. Maine dimineata am decis sa ii facem o vizita doamnei pediatru. Sper sa fie ok ...acum seara ne cerea continuu papa si apa..dar mi-a fost frica sa ii dea pea mult..multa sanatate si piticilor vostri :) si ms pt mi-ati fost alaturi desi sunt abia venita pe aici. o sa revin maine sa va spun cum mai stau lucrurile :) |
| Buna si scuze pentru ca va scriu asa tarziu. Vroiam sa va spun ca baietelul meu nu a mai vomitat..si-a revenit bine ,si repede fara doctor. A doua zi era ca si cand nimik nu se intamplase doar ca l-am tinut pe un semiregim alimentar. Intr-un fel ma bucur ca nu am dat iama in spital sa il interneze cum vroiau ei. va multumesc pentru sfaturi si pentru urari si va doresc multa sanatate si voua -Mihaela- |
|
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17817
| Si noi am trecut cu Andrei printr-un episod similar in vara, cand vomita orice manca sau bea. L-a tinut 2 zile, timp in care a baut apa cu lingurita, 1 lingurita / min, timp de 5-10 min, apoi pauza 30 min....
I-am dat si saruri de rehidratare si in 2 zile si-a revenit.
I-am mai dat paine prajita..., apoi incet am inceput cu o alimentatie ca de regim in caz de enteroviroza. |
|
|