Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| sunt gravida in 6 saptam si am o continua stare de voma si nu pot manca nik nu vomit dar am starea generala de voma ...exista ceva pentru starile astea? |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Trebuie sa intrebi medicul, pentru ca nu orice medicament poate fi luat in sarcina. De regula metoclopramid elimina senzatiile astea de voma, dar nu lua fara acordul medicului. Sanatate multa!
Si eu am avut astfel de stari pana pe la 3 luni si nu puteam manca nimic. Dupa pranz imi mai reveneam, dar dimineata era cumplit |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| da,exista medicamente chiar pe sarcina.sora mea a fost la fel si i s-a dat un medicament pt stari de voma.nu stiu cum se numesc,dar oricum e si ea aici in spania si poate nu corespund cu cele din ro.intreaba medicul sau poate vreo alta fata te ajuta |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Este important ca, orice medicament vrei sa iei, sa iti fie recomandat de catre medicul tau.Cum la fel de important este sa nu uiti sa te hidratezi intensiv, mai ales ca nu poti manca nimic.Multa sanatate si sa scapi cat mai repede de neplaceri! |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Da , sunt medicamente, DAR doar la recomandarea medicului. Eu am luat Ciclizine , aproape 2 luni , zilnik. Mi-a fost foarte rau , nu mancam nimik, vomam acid , Eliminam Ketone in urina , slabisem 6 kg intr-o saptamana ...... deci daca nu e chiar grav, incearca Ginger ( biscuiti , ceai , in lasata putin ) amelioreaza starile de voma !
Sarcina usoara si la termen iti dorim ! |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| O stare continua de voma, insotita si de dat la boboci am avut si eu pana-n luna a 4-a...beam apa de rupeam de frica sa nu ma deshidratez, dar mancam lamai la greu din cauza greturilor, morcovi cruzi si covrigei de frica sa nu daunez bebelui (pe-astia in special dimineata cand ma lua ameteala cand ma ridicam din pat, asa ca dormeam cu ei, lamaile si apa pe noptiera)...cam asta era meniul zilnic la mine pana a inceput sa miste fii-mea, pe la 16 saptamani...nu suportam nici un miros de mancare, imediat fugeam la baie, am fost balonata permanent si in ciuda faptului ca am slabit 10 kg si mi-era tare rau, nu eram in stare sa merg singura si ma plangeam la fiecare vizita, doctorul nu mi-a dat nimic...el vedea la ecograf ca bebe e bine, asa ca imi spunea mereu sa rabd ca e mai bine fara medicamente in primele luni si sa mananc multe salate macar, daca alta mancare nu tolerez...dar nici salata n-o sufeream, asa ca greturile cu lamai le-am "tratat"...dupa 4 luni am inceput sa mananc de toate treptat si am reintrat in normal...so, vezi ce zice si doctorul tau, poate e mai omenos si-ti recomanda ceva safe pentru sarcina...multa sanatate si sa-ti treaca greturile cat mai repede! |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/1/2007 Mesaje: 636
| Si eu am avut greturi, mai ales la a doua sarcina. In special dimineata, la pranz si seara Vreo 10 zile nu am putut sa mananc decat 7-8 biscuiti si o cana de ceai cu lamaie pe zi. Ajunsesem sa imi fie frica de mancare. Luam metoclopramid dar nu servea la nimic. Mi-au trecut cand am luat hotararea sa mananc cu orice pret, ca daca nu, ma duc sa-mi bage mancare prin vena Brusc, au trecut, intr-o singura zi. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Mie mi-au dat Dicletin, e un complex de B-uri am inteles dar nu m-a ajutat decat sa ma ridic din pat ca nici sa merg pe picioarele mele nu mai eram in stare.Oare de ce unele sarcini vin cu greturi si altele nu? numai la Daria am avut greturi |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 9/13/2006 Mesaje: 1653
| Eu am luat Cariban 3 pe zi, la fiecare masa , la amandoua sarcini, e foarte bun in jumatate de ora iti trece starea de voma si poti manca ce vrei ,din pacate eu nu am apucat sa scap de starile astea pt ca am pierdut amandoua sarcini, dar cred ca e mai bine sa incerci sa nu iei medicamente decat daca e absolut necesar, eu am luat pt ca lucram intr-o firma de informatica si mergeam la baie din 5 in 5 min...si am inceput sa ma simt prost ca se uitau toti colegii la mine. Incearca sa iei micul dejun in pat, cativa biscuiti simpli, nu prea dulci, si o cana cu ceai caldut cu multa lamaie, te intinzi un pic iar si te ridici dupa un sfert de ora. La mine a functionat... Pupici , multa sanatate si o sarcina usoara. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| fetelor, am sarcina gemelara suntem super ametiti vrem si sper sa fie sanatosi sunt in 2 luni |
|
 Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Bravo, Cris!!! Sa fiti sanatosi!!! Numai bine. |
|
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17817
| Bravo cryss !!! Sa ai o sarcina usoara si bebelusi sanatosi ! Sa ne tii la curent cu evolutia |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| cryss26buc wrote:fetelor, am sarcina gemelara  suntem super ametiti vrem  si  sper sa fie sanatosi sunt in 2 luni
Ce frumos! sanatate maxima! |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Ei, asta de noutate ! Sanatate la pitici ! Sarcina usoara si la termen iti doresc ! Felicitari ! |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| ei,felicitari!sa ai o sarcina usoara si bebelusi sanatosi |
|
|