Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Acum ca am ceva banuti ai mei,ma mai gandesc si la sufletelul meu dar,cel mai important pentru mine este sa aiba copilasii ce manca,hainute,caldura in casa. |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/12/2008 Mesaje: 1309
| Si eu foarte rar ma gindesc la sufletul meu ,daca mi se rupe ceva pantoni bluze chesti ma duc si cumpar dar asa nu,inprimul rind copilul, sotul, casa si apoi restul.Nu ne permitem mai mult |
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| Nu aloc un procent anume, dar ma gandesc la necesitatea cheltuielii, ca doar suntem in plina criza ... financiara. si am un mare vis, expus la avatar. Insa nu-mi refuz o bluza, un pantalon, o poseta sau un pantof daca imi plac. Nu pun la socoteala produsele de intretinere si igiena personala (deloc ieftine, dar extrem de necesare), cosmetica, coaforul. La manichiura si pedichiura merg extrem de rar (am un pitic). |
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 11/4/2009 Mesaje: 979
| Niste banuti pentru mine si numai pentru mine? Cred ca am vreo 10% dar tinand cont ca aici salariile sunt mult mai mari ca in Romania. Si totusi mi s-a intamplat din banii aia sa cumpar lucruri si pentru casa nu doar numai pt sufletul meu. La un moment dat mergeam la salon, imi faceam unghiutele sau ma "raschetam" . La unghiute am renuntat ca sa platesc abonamentul la telefon, iar de raschetat o fac acasa. In rest mai dau pe haine, dar nici aici nu-mi permit sa-mi cumpar o pereche de pantofi in fiecare luna; sau fac achizitii mai mari. Mi-am strans de ex. bani in trei luni si mi-am luat un laptop. Banii care i-am dat pe el aici, in ro poate ii faceam in doi ani. Deci e o diferenta. In schimb cand ajungi pe mana dentistilor de exemplu intr-o luna daca nu ai asigurare privata nu iti ajung banii nici sa treci strada. Daca in ro dadeam echivalentul a 25 AUD (australian dollar) pentru o plomba, aici dau 250 AUD. Si restul serviciilor sunt tot la fel.
Uite de exemplu acum imi trebuie o crema de fata noua si vreau sa imi cumpar una anume cu care m-am invatat de ceva vreme si imi place. E 100 AUD si nu-mi da sufletul sa o cumpar din banii mei, dar stiu ca de craciun primesc tot timpul un card de cadou sau bani de la soacra mea. Prin urmare cred ca socotesc si eu tot timpul daca se merita sa arunc din bugetul meu pentru diferite lucruri.
Acum cred ca o sa se schimbe situatia dupa ce voi naste. Bebe va fi primul (masculin, pentru ca vreau baiat ) si pe urma cu mila lui D-zeu si restul.... |