Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Nu am timp sa spun scriu prea mult acum (sper sa revin mai pe seara) dar Taina impartasaniei reprezinta scena din Cina cea de taina cand Isus le intinte ucenicilor pocalul cu vin si le spune "Luati si beti. Acesta e sangele meu", apoi rupe painea in bucati si spune "Luati si mancati! Acesta e trupul meu". E un fel de primire a invataturilor Domnului in sufletele noastre. Sper ca intelegi ce vreu sa spun. |
![Avatar](/i.ashx?u=22)
![Nivel](/images/ranks/5.gif) Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| leut wrote:Prin taina impartasaniei simt ca primesc liniste sufleteasca.
Bravo Leut, ai descris perfect (din punctul meu de vedere) impartasania. Asta trebuie sa insemne impartasania pentru cei ce se duc la impartasit, nu sa mergem ca asa face toata lumea. Eu nu ma impartasesc pentru ca nu simt nimic dupa aia, mi se pare mai grav sa ma duc doar de dragul ritualului si sa fiu ipocrita cu mine insami. |
![Avatar](/i.ashx?u=13)
![Nivel](/images/ranks/5.gif) Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Si ingeri de lumina care vegheaza asupra ta...si Lumina.In sensul celei pe care multi o cauta de Pasti dar putini stiu ce simbolizeaza ea cu adevarat. |
![Nivel](/images/ranks/5.gif) Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/3/2008 Mesaje: 1467
| Sfanta Impartasanie este o taina - in chipul painii si vinului primim insusi trupul si sangele Mantuitorului.
Inseamna unire cu Hristos. Este esenta vietii crestine.
NEcesita o pregatire speciala, prin spovedanie, post si rugaciune. |