Nivel: SMARALD
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| Adriana,nu avea Alice si pete rosii cand au inceput sa-i apara bubitele? ma gandesc sa nu fie a cincea boala a copilariei.
sanatate multa ii doresc si eu asteptam vesti de la consultatie. |
|
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17851
| Care e a 5-a boala a copilariei?
Nu avea pete rosii |
|
| cele sase boli ale copilariei: Prima boala: pojar A doua boala: scarlatina A treia boala: Rubeola A patra boala: rujeola A cincea boala: erythema infectiosum- infectia cu parvovirusul B19. A sasea boala: se face de copii intr 6 luni si 2 ani. La inceput pare o raceala, cu febra mare (chiar si 40), dupa cateva zile apare eruptia destul de puternica si se mentine febra mare. Nu se trateaza decat cu medicamente pentru scaderea febrei.
boala asta se caracterizeaza printr-o roseata a pielii urmata de o eruptie,ca un fel de bubite.am vazut nu cu foarete mult timp in urma un baietel afectat de virusul asta,la el roseata disparuse si ramasese doar cu bubite care il mancau.
are simptome asemanatoare cu raceala,putina febra...
nu stiu ce sa zic,am intrebat doar pentru ca mi-am amintit de baietel.
sanatate lui Alice |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 3/4/2008 Mesaje: 7332
| sami wrote:cele sase boli ale copilariei: Prima boala: pojar A doua boala: scarlatina A treia boala: Rubeola A patra boala: rujeola A cincea boala: erythema infectiosum- infectia cu parvovirusul B19. A sasea boala: se face de copii intr 6 luni si 2 ani. La inceput pare o raceala, cu febra mare (chiar si 40), dupa cateva zile apare eruptia destul de puternica si se mentine febra mare. Nu se trateaza decat cu medicamente pentru scaderea febrei.
boala asta se caracterizeaza printr-o roseata a pielii urmata de o eruptie,ca un fel de bubite.am vazut nu cu foarete mult timp in urma un baietel afectat de virusul asta,la el roseata disparuse si ramasese doar cu bubite care il mancau.
are simptome asemanatoare cu raceala,putina febra...
nu stiu ce sa zic,am intrebat doar pentru ca mi-am amintit de baietel.
Adriana, cum se simte Alice? Te asteptam. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/19/2007 Mesaje: 1404
| Sa speram ca totul e OK! Multa sanatate, Alice! |
|

Inregistrat: 9/23/2008 Mesaje: 6611
| Multa sanatate Alice |
|
| Teo,de la ce semnele astea? " "
eu una as vrea sa stiu despre toate bolile copilariei,asta chiar nu e grava,si ai mei au fost suspectati de ea,se trateaza,nu lasa urme,e o forma mai usoara decat varicela...
chiar asa rau consideri tu ca am facut??? |
|
Inregistrat: 3/4/2008 Mesaje: 7332
| Oh, Sami, eu am facut asa, gandindu-ma ca Isabelle nu a avut niciuna dintre aceste boli si intrebandu-ma, in gand, daca o fi posibil sa le faca acum? N-am putut sa scriu mai mult atunci, caci nu eram acasa, la compu meu. Nu m-am gandit deloc ca ai fi facut ceva rau.
Sunt nerabdatoare ce raspuns a primit Adriana.
|
|
| ok,Teo asta e adevarul,emoticoanele nu pot sa exprime exact ceea ce gandim.
eu as fi vrut sa faca ai mei boala asta atunci,au intrat in contact cu baietelul destul de des;mai bine sa scape acum de ele decat sa le faca atunci cand vor fi adulti
|
|

Inregistrat: 6/11/2008 Mesaje: 2571
| sa sti ca bubitele seamana foarte bine cu o alergie... sa observi daca se scarpina. Daca se scarpina e foarte probabil sa aiba alergie.... si trebuie cateva zile regim.... nu trebuie sa-ti faci probleme |
|
| Fetelor, am fost azi la medic, din pacate nu la medicul pediatru la care mergem de obicei, ca dansul este abia joi seara.
Diagnosticul a fost de "alergie foarte urata".
Mi-a recomandat sa ii faca o injectie acolo cu solu-metrol, ca cica deja era mult prea urata si extinsa si desi a ascultat-o si la plamani, la inima, s-a uitat si in gat, nu se stie daca nu a facut si pe interior si exista riscul sa i se inflameze gatul si sa nu mai poata respira.
Am stat mult in dubii, cat pe ce sa nu ii fac injectia, caci am intrebat-o daca e cu corticoizi, cortizon si mi-a spus ca da. Era putin mirata ca stiu ce sa intreb, si mi-a parut putin derutata cand i-am spus ca stiu ca se evita folosirea acestuia si se apeleaza numai in cazuri foarte grave la el. Am intrebat care sunt alternativele daca nu ii fac injectia si care sunt riscurile, mi-a spus ca riscul cel mai mare este de sufocare, daca are si pe interior si ca fara injectie i-ar trece intr-o luna sau doua.
Am acceptat sa ii faca in cele din urma injectia si acum ma rog la Dumnezeu sa fi luat decizia buna.
Urasc situatiile de genul acesta in care eu, fara pregatire medicala, trebuie sa decid daca fac sau nu ceva copilului, de parca eu as fi medic sau as avea competenta necesara de a decide.
Alice a fost foarte cumintica la injectie, nu a plans, doar i-a amortit funduletul pentru ca i-a dat cu lidocaina inainte ca sa nu simta intepatura.
Acum pare ca bubitele incep sa dea inapoi, dar cand am citit prospectul de la solu-metrol, m-a luat cu fiori pe sira spinarii.
Bulibuli, ai avut dreptate cu alergia, asta a fost, nu stiu nici acum de la ce a facut-o. Multumesc mult. Spune-mi te rog daca am facut bine cu injectia asta si la ce sa ma astept.
Ca si tratament acum are regim alimentar, nu are voie nimic alergen, plus trebuie sa ia 20 picaturi / zi, timp de 10 zile, Zyrtec.
Nu mai pot de stres, sunt terminata de stres si de oboseala.
Multumesc tuturor pentru incurajari si pentru sustinere. |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Multa sanatate,Alice! Care este cauza alergiei?Adriana,ti-a spus de la ce ar putea fi? |
|

Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| Adriana multa sanatate lui Alice.
Eu pe la 12 ani am facut ceva similar si am stat o luna pe regim plus creme cu cortison plus picaturi. A fost foarte aiurea dar mi-a trecut intr-o luna.
I-ai dat ceva salam, carnati afumati? |
|
| Da, salam de Sibiu de la Reinart, si in ziua aia a mai mancat si niste iaurturi de fructe, Yoplait, o mancare de mazare cu pui si niste paste cu unt, branza si smantana.
Mi-a spus ca cel mai probabil a facut de la ceva ce a mancat, dulciuri, iaurturi cu fructe sau ceva ce putea avea conservanti sau coloranti alimentari. |
|
 Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Sigur ai luat decizia cea mai buna, draga mea, totul va fi bine, relax.
Trebuie sa iti amintesti ce a mancat ea si nu a mancat Andrei si vei sti exact care a fost cauza. |
|
|