Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17854
| De 2 zile ne confruntam si noi cu o "chestie" la Alice.
Initial am zis ca e o spuzela de la caldura, dar azi vad ca i s-a extins. Daca ieri avea numai pe piept in partea de sus, pe gat si pe spate in partea de sus, acum are si pe fata putin, si pe burtica, pe tot spatele si pe picioare putin.
Nu imi dau seama deloc ce poate fi. Din cunostintele mele generale de medicina (din carti, experienta proprie), am cam exclus pojarul, rubeola, varicela, scarlatina.
Nu a facut deloc febra, starea generala e foarte buna, nu o doare in gat, nu o doare capul, de fapt nu o doare nimic, nu are diaree, nu are decat aceste bubite care se tot extind si o mananca.
De 2 zile incoace de cand le-am vazut face dus de 3-4 ori / zi, nu mai sta cu hainute prin casa, ci doar cu chilotei, ca sa nu transpire mai rau, nu mai doarme invelita, si totusi, continua sa se extinda.
Acum i-am facut cateva poze si daca va dati seama ce ar putea fi sa imi spuneti si mie pana reusesc sa ajung la un medic. Dupa dusul din seara asta am dat-o cu crema de galbenele, in strat subtire, sa vedem ce se intampla. Nu stiu daca am facut bine, dar daca e de la caldura, sau e doar o eczema simpla, ar trebui maine sa se vada deja un regres al bubitelor.
Asa arata bubitele minune:
Pe gat si piept:

Pe burtica:

Pe spate:
 |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| Posibil sa fie o alergie. a mancat ceva vechi/ fastfood/ sucuri din comert? |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 3/4/2008 Mesaje: 7332
| Are mancarimi? Si sotului meu i-a aparut pe piept, de aproape o saptamana si doctorul i-a spus ca e de la caldura si trebuie sa nu se scarpine. I-a recomandat claritina. Multa sanatate, scumpei Alice.
edit: am recitit si am vazut ca ai scris ca o mananca. |
|
| Da, o mananca destul de rau zice ea, si i-am spus sa nu se scarpine. Ma gandeam sa ii cumpar maine niste pudra mentolata, ca sa nu se mai scarpine, dar eu stiu?
Fenistilul cica mai e antihistaminic si e si pentru eczeme, dar chestia e ca nu stiu exact ce poate fi. La soare nu a stat, de mancat ciudatenii nu a mancat... a baut doar niste prigat de piersici, ca si suc din comert, mai recent.
Pe de alta parte la fenistil mai zice si ca la copii sa nu se dea pe suprafete intinse sau iritatii cutanate...
Nu stiu deloc ce poate fi si imi vine sa ma dau cu capul de pereti ca nu m-am gandit sa ma fi dus azi cu ea la medic, ca tot am ajuns la policlinica pentru analizele mele. |
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/18/2006 Mesaje: 3674
| Se intinde cam prea mult, sa fie doar de la caldura... eu inclin sa cred ca e o alergie. Sanatate! |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| In mod sigur este pojarel sau varsat de vant,asa se manifesta la inceput,apoi coboara pana pe picioare.Pudra mentolata sa cumperi si cheama medicul de familie acasa.Multa sanatate,Alice! |
|
| Acum 2 saptamani a fost la curte la bunici si mi-a venit ciupita de ceva pe picior sus. I s-a inrosit sub forma de cerc, cu diametrul cam de 10 cm, si era fierbinte locul... A tinut-o cam 4 zile. Dar de atunci a trecut cam 1 saptamana si jumatate, e posibil sa fie de la aia? |
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/18/2006 Mesaje: 3674
| Ar fi o reactie cam intarziata, dar nu am cunostinte in domeniu si nici nu am patit asa ceva. Zilele trecute cumnata mea a facut alergie la un medicament, iar bubitele ar semana intrucatva, dar reactia a fost imediata si s-a si umflat. |
|
| Uff, mama denaturata ce sunt ! Sa fiu eu cu copilul in policlinica si sa uit si de problema ei ! Adevarul este ca peste zi nu s-a scarpinat asa rau, nici ea nu a mai pomenit nimic, doar si-a facut dusuri mai dese si atat. Acum seara, s-a plans ca o mananca rau si sa isi mai faca inca un dus si cand m-am uitat se extinsesera.
Totusi, nu a facut deloc febra, ceea ce ma face sa cred ca nu e o boala de-a copilariei, contagioasa, ca astea 99% sunt cu febra si abia apoi, cand incepe sa scada febra, apare si eruptia.
In plus, eu i-am facut si vaccin contra rubeola, rujeola si contra varicelei...
Oare ce poate fi !?! Nu imi e decat ca ii dau ceva ce nu ar trebui sa ii dau, sau fac ceva ce n-ar trebui. Poate nu e bine sa faca dusuri asa multe si dese ? Poate nu trebuia sa ii dau cu crema de galbenele...
Bubitele nu par a avea vreun lichid in ele, de niciun fel, unele sunt mai micute, altele mai mari, dar toate sunt in relief, se simt bine la mana.
Oare la ce medic ar fi bine sa merg cu ea, la dermatolog direct, sau pot merge si la alt medic? |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 6/10/2006 Mesaje: 6198
| Adi,mergi la medic,asta e cea mai buna solutie.Va pupam cu drag.Sananate lui Alice |
|
| alergiile apar imediat, in ziua in care a consumat sau a venit in contact cu substanta respectiva...
nu prea cred ca e de la piscatura. totusi trebuie sa o vada si un medic dermatolog/alergolog/pediatru/de familie.. daca o mananca asa tare da-o cu pasta de apa sau ceva, eu i-as da si un antihistaminic (gen aerius, claritine) +/- calciu, sa-i mai potoleasca reactia asta, pruritul.. ca e insuportabil...
nu prea cred ca ar fi o boala a copilariei ca nu are febra, nimic in gat.. dar mai stii? evolutia nu respecta intotdeauna tiparele.. Multa sanatate si maine dimineata la medic!
|
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| ADRIANA,seamana cu pojarul,dar nu stiu ce sa-ti zic daca tu zici ca i-ai facut vaccin?De la caldura nu cred ca poate fi caci nu era ceva de o asa extindere,...eu zic,sa mergi urgent cu ea la medic ca sa va linistiti cu totii.Te sarut si multa sanatate lui ALICE,... |
|
| AdrianaC wrote: Oare ce poate fi !?! Nu imi e decat ca ii dau ceva ce nu ar trebui sa ii dau, sau fac ceva ce n-ar trebui. Poate nu e bine sa faca dusuri asa multe si dese ? Poate nu trebuia sa ii dau cu crema de galbenele...
O crema grasa pe baza de plante poate accentua o alergie. e indicata o crema mentolata cat mai saraca, ca si compozitie cum ar fi pasta de apa preparata in farmacie.
Quote:Bubitele nu par a avea vreun lichid in ele, de niciun fel, unele sunt mai micute, altele mai mari, dar toate sunt in relief, se simt bine la mana.
au tendinta la confluare? (se unesc formand o bubita mai mare).. asta e iar un semn al alergiei..
Quote:Oare la ce medic ar fi bine sa merg cu ea, la dermatolog direct, sau pot merge si la alt medic?
poti sa mergi direct la dermatolog sau cum iti e mai usor, numai sa fie unul care se pricepe la copii |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Adriana,cum sunt ganglionii? |
|
| Nu par sa se uneasca, nu stiu ce sa mai zic... la ganglioni inca nu m-am uitat. O sa ii caut o pasta de apa (chiar asa sa cer, ca nu am auzit de ea ?) si sa isi dea azi pana vin eu de la serviciu. |
|
|