|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 6/11/2008 Mesaje: 2571
| AdrianaC- sa sti ca si eu si sotzul suntem alergici... am fost la dr si ne-a spus ca alergia poate fi cauzata de mai multi factori.... la mine am descoperit cauza alergiei dar la sot inca nu .... a zis ca poate face de la dero cu care spal hainele, de la parfum, de la alimente....ne-a dat ca sa luam "medrol" de fiecare data cand avem probleme ... stiu ca e pe baza de cortizon.... |

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Off, Adriana! Sanatate multa micutei! Sper ca te-ai mai linistit si tu... |
Inregistrat: 11/18/2006 Mesaje: 3674
| Adriana, bine ca ati aflat ce este. Eu nu cred sa mai apara complicatii. Multa sanatate! |
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17850
| bulibuli wrote:Ii dau dreptate medicului, ti-a explicat de ce a luat decizia administrarii unui preparat cortizonic, ti-a expus riscurile si te-a lasat sa decizi, pt ca te-a vazut neincrezatoare. Nu te poate obliga daca nu esti de acord cu tratamentul. Oricum, daca era atat de severa incat sa-i ameninte viata in momentul ala fara indoiala ii administra urgent medicatia fara sa te intrebe, nu risca... Nu mai fi si tu asa panicoasa si ai putina incredere, astea sunt niste manevre standard, si un student le viseaza... daca era o boala rarisima te mai gandeai, dar o alergie... Calciu poti sa-i dai 5 ml/zi dintr-o fiola de calciu gluconic sau orice alt preparat de calciu cu gust mai bun decat cel la fiole - efervescent, sirop, etc.. dar acestea din urma au niste excipienti in compozitie care pot da si ei alergii, deci parerea mea e ca tot gluconatul de calciu simplu e mai bun desi are gust oribil..
Multumesc, o sa ii dau atunci calciu gluconic. Conteaza cand e administrat, dimineata, seara, inainte sau dupa mese?
Roxy, Kali, Miru - multumesc |

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Adriana cum mai e Alice?I-a mai trecut?Multa sanatate din partea noastra! |

Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| Adriana nu are cum sa fie de la iaurt sau mazare cu pui. Eu tind sa cred ca e de la salamul de sibiu. Are o groaza de conservanti. Uita de el, nu numai pentru Alice ci si pentru voi. Stiu ca e gustos dar mai bine fara.
Eu de cand am patit ce am patit, mananc o felie la 5 ani.
Sanatate lui Alice. |
| Da, sunt de acord, dar daca m-as uita la fiecare aliment ce contine, as ajunge sa nu mai mananc nimic (decat poate doar inghetata, ca aleia nu prea pot sa ii rezist ).
Am mai facut o programare maine la 19:30 la medicul meu pediatru, sa vad si parerea lui si poate ma trimite undeva unde sa ii pot face o gama mai larga de teste de alergie ca sa descopar mai bine la ce e alergica (cred ca e si la venin de insecte, pentru ca face niste blende de 10 cm in diametru si de la o ciupitura de tantar). |

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| si Leea sufera. E urticarie colinergica la noi. In fiecare vara e plina ochi, vara asta totusi am mai scapat, dar in anii trecuti erau si pe fata, frunte-in special. Pasta de apa foloseam si noi, dar pe fata dadeam cu spray cu apa termala pt. a avita contactul cu ochii a solutiei mentolate.
Arunca un ochi AICI |
| Multumesc Mariuta
Deocamdata vad ca s-a stopat evolutia alergiei, s-au mai redus bubitele ca dimensiune, nu si ca numar din pacate.
Acum o sa plecam si la medicul ei , sa vedem ce ne spune. Ieri nu i-am dat toata doza de Zyrtec recomandata (20 pic) pentru ca scria la reactii adverse si convulsii. Pentru ca ea oricum a facut pe la 3 ani si jumatate convulsii, mi-a fost teama sa ii dau 20 pic, i-am dat numai 10 si sa vad acum ce imi recomanda medicul ei. |

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| AdrianaC wrote:Multumesc Mariuta ... Ieri nu i-am dat toata doza de Zyrtec recomandata (20 pic) pentru ca scria la reactii adverse si convulsii. Pentru ca ea oricum a facut pe la 3 ani si jumatate convulsii, mi-a fost teama sa ii dau 20 pic, i-am dat numai 10 si sa vad acum ce imi recomanda medicul ei.
nu am niciun prospect prin casa. Doamne! |
| Acum am sosit de la medic. Nu stiu daca din cauza ca s-au mai estompat sau nu, dar a zis ca nu e alergie, ci sudamina (de la caldura, cum am presupus eu initial). A spus ca la alergie se fac niste pete rosii mai mari, cam de 1 cm in diametru, si care uneori sunt si albicioase in centru, ori ea nu a avut asa.
Mi-a spus sa nu ii mai dau Zyrtec-ul si ca daca pana luni nu ii trec sa mergem sa o mai vada o data.
Nu stiu ce sa mai cred acum, era bine daca ajungeam mai devreme la el... asa nu sunt convinsa nici ca e, nici ca nu e alergie
O sa ii intrerup Zyrtec-ul, si asa nu i-am dat decat 1 doza, 10 pic, si daca incep sa ii apara iar - inseamna ca a fost alergie si o sa ii dau aerius. |
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| Eu cred ca le-a vazut in remisiune.. sudamina e o eruptie cu vezicule mici, punctiforme, cu lichid clar, care apoi se ususca si raman niste bubite mici si uscate cum arata acum probabil la Alice, iar dupa 3-5 zile de la debut se descuameaza (au cojite). Chiar daca e o iritatie de la caldura, care s-a extins asa si a fost insotita de prurit intens, e tot o forma de alergie (nu e musai sa fie alergie alimentara) si beneficiaza de acelasi tratament. Deci, parerea mea e ca nu ai gresit cu nimic, dovada ca ea se simte mai bine. |
| Atunci o sa o mai tin cateva zile pe regim, plus aerius si calciu si sa vedem ce iese. |
 Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Bai, doctorii astia te baga in spitalul de nebuni, pe bune. Pai fiecare e cu diagnosticul lui? Daca mai mergi la 3, vei avea alte 3 variante.
Cel mai important e ca Alice OK. |
|

Inregistrat: 10/17/2007 Mesaje: 1368
| Quote:Bai, doctorii astia te baga in spitalul de nebuni, pe bune. Pai fiecare e cu diagnosticul lui? Daca mai mergi la 3, vei avea alte 3 variante. MARE DREPTATE AI ALINA !!!(asa am patit cu hernia lui Alex: unul zice sa ii pun banut, altul ca nu e bine ca se infecteaza, altul ca majoriotatea copiilor pana in 3 ani au hernie si ca se retrage de la sine )
Adriana, fetele au drepate. Stai linistita ca ai luat decizia cea mai buna. Cand mi-a facut Alex alergie si eu i-am dat Aerius si pe corp cu mixtura mentolata. Sanatate lui Alice |
|
|