Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Sunt foarte curioasa sa aflu parerea voastra despre obiectele care se fac in casa, altfel spus lucurile hand made. Acestea sunt unice fiecare prin natura lor si cred ca sunt si mai pretioase. |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Or fi pretioase pentru cine le face dar nu si pentru cine le cumpara ,nuse merita efortul sa comercializezi hand made.O masina face mai repede treaba si aduce profit.Eu n-as da pret dublu pe o caciula hand made cand pot sa o iau din magazin facuta in serie la pret normal. |
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/6/2010 Mesaje: 4463
| nici pe mine nu ma incanta ca sunt facute de mana si imi par mai frumoase lucrurile facute in serie cum zice t-mihaela. dar na fiecare cu gustul lui. |
|

Inregistrat: 12/1/2008 Mesaje: 3113
| mie una imi plac lucrurile facute de mana si sa fac si sa port .fiecare lucru e unicat |
|

Inregistrat: 11/20/2009 Mesaje: 7636
| mie imi plac lucrurile facute de mana mea si mi-ar place daca asi avea o croitoreasa buna sa-mi coase haine pe gustul meu ,dar de dat bani pe lucruri facute de alti la mana nu dau prefer sa cumpar din magazine |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Sunt deosebite, unice, dar din pacate sunt subapreciate! Multi spun ca sunt impresionati si apreciaza, dar putini chiar sunt! |
|
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Bijuterile acelea intr-adevat sunt frumoase insa ma refeream mai mult la produsele tricotate sau crosetate care daca-s facute la mana sunt de obicei prost finisate sau nefinisate.Finisarea corecta e o migaleala in plus pe care putini o fac .Me imi place sa tricotez si sa crosetez dar recunosc ca prefer lucrurile de magazn, au alt aspect. |
|
 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 11/4/2009 Mesaje: 979
| flori1972 wrote:mie imi plac lucrurile facute de mana mea si mi-ar place daca asi avea o croitoreasa buna sa-mi coase haine pe gustul meu ,dar de dat bani pe lucruri facute de alti la mana nu dau prefer sa cumpar din magazine
faza cu croitoreasa o facea si maica-mea cu mine cand eram mai mica pana pe la liceu. dar sincer daca era sa le paruiesti pe fiecare in parte aveau tot felul de adaugiri sau cusaturi in tot felul numai ca sa stea pe mine ca in reviste...croitoreasa era buna, dar mai bine sta pe mine un lucru cumparat si facut la serie decat unul custom made. in rest nu ma deranjeaza sa cumpar bijuterii facute de mana daca e sa imi placa una anume. oricum cand imi cumpar ceva nu merg pe concepte de genul, numai de la magazin sau numai o anumita firma. imi cumpar orice si de oriunde atata timp cat ma avantajeaza si imi place. |
|
Inregistrat: 4/11/2010 Mesaje: 4221
| Si daca tot vine vorba de lucrurile facute de mana, ma ajuta si pe mine cineva sa gasesc niste de modele de rochite tricotate sau crosetate? Multumesc! |
|

Inregistrat: 12/27/2009 Mesaje: 3468
| Si mie imi plac lucrurile facute manual,aceasta se trage probabil din familie,tatal meu este croitor si are 2 maini de aur si aceasta nu o spun eu iar bunica mea croseta si tricota foarte frumos.De la ea am deprins tainele tricotatului dar pe atunci nu eram prea interesata si rau am facut .In scoala eram prima la lucru manual(acuma nu stiu daca se mai face asa ceva)iar cand Daria a fost bebe(in urma cu 6 ani) m-a prins febra si ceea ce la inceput a fost un hobby a devenit "munca la domiciliu" combin munca cu placerea.Meseria mea este cea de profesoara si daca ma gandesc mai bine salariul unui cadru didactic nu depaseste cu mult venitul meu din crosetat si unde mai pui ca stau acasa si ma ocup de copii |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Dureros aspectul privind aprecierea lucrului de mana. Multi desconsidera aceasta activitate ,li se pare asa ceva de care sa razi,ce fac doar bunicile si tantile de la tara .Acum lucrul de mana este o arta ,sa vedeti ce bijuterii perfecte fac unele persoane si cati bani castiga din asta .Imi povestea o amica ,creatoare de bijuterii ca la un targ in 2zile a vandut bijuterii de 30mil.mai avea putin si-i cumparau si cerceii din urechi. Tricotatul si crosetatul nu sunt apreciate si multi prefera sa si le ia din magazin ,chiar daca sunt mai scumpe ca cele facute de mana si mai urate. Eu vand destul de bine si sunt multumita ,dar cine cumpara de la mine trebuie sa-si permita ca eu nu-mi vand munca si timpul pe nimc cum vor multi. |
|

Inregistrat: 11/17/2010 Mesaje: 1959
| Intr-adevar,lucrul de mana nu este platit dar daca iti apreciezi munca,in primul rand tu ca si producator,ti la pret si nu vinzi pe lucru de nimic.Atunci clientela se "subtiaza"si risti sa ramai cu marfa nevanduta.Dar daca nu esti in criza financiara sa fi nevoit sa vinzi cu oricat doar sa faci un ban,atuci clientii ti-i alegi,ti-i pastrezi si adaugi si altii la lista doar cu seriozitate,lucru facut cum se cuvine si de calitate.Eu am facut si vandut cate ceva dar la pretul pe care mi l-am ales calculand firul folosit si timpul in care am realizat obiectul respectiv.Si am vandut... Deci ,fetelor nu vindeti ieftin doar de dragul de a face un ban ci apreciati-va munca asa cum trebuie |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| Mie mi-ar place sa port ceva crosetat, finut si elegant, dar alete lucruri nu cred.Puloverile le urasc pur si simplu, la croitor nu merg pentru ca platesc mai mult decat face si nici nu sunt multumita.Mai degraba cumpar un lucru de calitate din magazin(ma refer la haine) |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| bereea wrote:Mie mi-ar place sa port ceva crosetat, finut si elegant...
Si mie! Sunt niste modele atat de frumoase pe net... de rochii/fuste, mai ales. Insa in realitate nu stiu in ce masura pot fi reproduse ori daca cea care le face stie sa adapteze modelul la conformatia corpului meu incat sa se aseze cum mi-as dori. Altceva ar fi fost daca m-ar fi pasionat; probabil as fi stiut ce si cum sa-mi fac, dar nu am nicio tragere de inima, deci... nu fac/nu cumpar. Mi-ar fi si rusine sa pun pe cineva la treaba si apoi sa spun ca nu-mi place; asa, mai bine probez din magazin si gata. |
|
|