Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Matei in curand va implini 1 an si nu stiu ce modificari ar trebui sa fac in alimentatia lui ...nu stiu cam ce alimente are voie de la aceasta varsta si ce nu ....
Am inteles ca : NU porumb NU fasole NU mazare NU nuci.
Alte interdictii mai sunt, in special la legume si fructe?
APi, eu ii dau in fiecare zi aceeasi mancare, pe cand dupa un an am inteles ca devin mai mofturosi, nu mai papa aceesi mancare zilnic, ci au nevoie de diversitate mai mare...
Cam care ar fi un model de hrana sanatoasa pentur un bebe de 1 an? |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Eu samirei ii dau de toate si nu are nimic, parerea mea e ca trebuie incercat sa vezi ce ii place si ce ii pica bine copilului. |
|

Nivel: Membru
Inregistrat: 2/16/2006 Mesaje: 30
| dupa un an poti introduce albusul,cereale pt 1 an,branza dietetica facuta din lapte pasteurizat.se gaseste in supermarket-uri, mamaliguta cu smantana,pilaf de orez cu legume...
poate facem o carte de bucate pe varste! |
|

Nivel: Membru
Inregistrat: 2/16/2006 Mesaje: 30
| stele pe cer, alimentele sunt si la mine aceleasi,dar difera putin modul de preparare: ii fac uneori supa cu galusti,cand ii dau ficat(o data pe saptam)ii fac orez,sau cartof copt cu iaurt sunt multe variante...
ciorba din perisoare din carne de pui
paste cu lapte
in general: --ou de 2 ori/saptam ---o data /ficat ---in rest carne de pui fara piele fiarta sau gratar,peste proaspat fiert/gratar,vitel fiert in general fac ciorbite din:albitura(patrunjel,morcov,pastarnac,telina),cartof,dovlecel,fasole verde,praz,salata)la care adaug putina fidea,sau diferite paste,rosii,f.rar bors. desigur legumele pe rand si diverse combinatii |
|

| Pastele adaugate in mancare si orezul am citit ca din cauza amidonului continut, nu se recomanda a fi pastrate de pe o zi pe alta....voi faceti zilnic mancare pentru bebei?
Eu fac pentru Matei mancare pentru cateva zile si ma gandesc sa pun si ceva orez, paste parca nu ma incanta ca nu contin mare lucru nutritiv, ci doar il umfla, si apoi noi cand facem pilaf, il tinem la frigi cateva zile si nu are nimic...oare si pentru copilasi de 1 an ar merge sa tin cateva zile la frigi mancarica facuta cu orez? |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Apropo de orez, nu ma pricep eu cam ce mananca un copil de 1 am, dar vreau sa va zic ca, nepotelul sotului meu ( si al meu, de bunica vitrega ce sunt ) mananca orez fiert de la 8-9 luni. Aici este ceva normal. taki attached the following image(s):

|
|

| Da, si eu am vazut in borcanele de copii orez, inca de la 8 luni (nu mai tin minte daca si mancaricile de 6 luni au....)
Iar eu orez i-am dat lui Matei inca de la 6 luni jumate, pentru ca am fost nevoita sa tratez o diaree fara a lua medicamente sau un tratament anume, doar cu regim.
Dar, taki, daca tot suntem la orez, orezul brun de ce este mai sanatos decat cel obisnuit?Apoi e orez cu bob lung, rotund, care se lipeste, care nu se lipeste.....Care este mai indicat copiilor, care este mai hranitor? |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| stele_pe_cer wrote:Da, si eu am vazut in borcanele de copii orez, inca de la 8 luni (nu mai tin minte daca si mancaricile de 6 luni au....)
Iar eu orez i-am dat lui Matei inca de la 6 luni jumate, pentru ca am fost nevoita sa tratez o diaree fara a lua medicamente sau un tratament anume, doar cu regim.
Dar, taki, daca tot suntem la orez, orezul brun de ce este mai sanatos decat cel obisnuit?Apoi e orez cu bob lung, rotund, care se lipeste, care nu se lipeste.....Care este mai indicat copiilor, care este mai hranitor?
M-ai inchis , astia au orezul lor, plantat de ei, nu prea stiu cum sa-l descriu, dar nu este cel cu bob lung ( am impresia ca pe asta il mananca musulmanii ). Eu, una, pana acum nu am macat orez brun, deci nu pot sa-mi dau cu parerea.
Care este indicat copiilor??? iarasi nu stiu, mai asteapta-ma cateva luni sa creasca Sasha si am sa-ti spun, pana atunci urmaresc cu drag rubricile despre alimentatia bebeilor si incerc sa bag la cap .
|
|

| Of, Taki, la noi se pare ca se gaseste orez de toate soiurile...si instant daca vrei, sau aproape...adica pui punguta 5-10 minute la fiert, o tai si apoi trantesti orejorul in farfurie...si gata masa....banuiesc ca orezul asta nu e modificat genetic....e de la Uncle Ben's...
Si uite ca kiar acum mi-a veit o idee de papitza bunutza pentru Matei: sa iau o cutie d'asta de orez - are 4 pungute de 100 gr in ea (sa ma uit la ingredienta sa vad daca are ceva dubios sau nu) si apoi adaug ce am eu prin frigi, legume facute special pt.Matei.partea proasta e ca daca predomina orezul, se constipa....deci ar trebui sa fie jumi orez, juma alte legume, ca necesarul e fibre sa-l ajute la defecatie. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/24/2006 Mesaje: 1062
| stele_pe_cer wrote: Am inteles ca : NU porumb NU fasole NU mazare NU nuci.
Sonya mananca mamaliga o data pe saptamana (deci ii dau porumb, de ce nu are voie???), fasole verde uneori pun in ciorbita de legume sa mai variez gustul si papa si de-alea, dar nu fasole uscata, mazare am facut de cateva ori - dar nu a vrut sa manance decat acum o saptamana cateva linguri, nuci ii dau de vreo 2 luni - nu zilnic sau cine stie cum, dar cand curat nuci ii dau si ei taiate marunt ca sa nu se inece, ca si seminte de dovleac sau de floarea soarelui prajite proaspat de mine...
Deci Sonya mananca de pe la 1 an si 2-3 luni aproape orice:
*la pranz: supica de pui, supica de vacuta, ciarba de perisoare, ciorbita de legume (acrite cu suc de rosii sau lamaie, noi nu folosim bors), piure de cartofi cu branza de vaci, cu snitzel sau gratar de pui, cu carnita de vita la cuptor si legume inabusite, ficatel de pui o data pe saptamana, orez (mai rar, nu-i preferatul ei),
*dimineata sau seara: mamaliguta cu ou in tigaie cu cascaval si branza de vaci, oulet fiert, branza topita cu smantana triunghiulete, pate de ficat, muschi file sau piept de pui sau curcan afumat (caruia ii tai "coaja" afumata), rosii, ardei, castraveti taiati bucatele mici sa nu se inece cu ele,
*intre mesele principale: iaurt simplu sau cu fructe, suc de fructe facut in casa, fructe "natur" sa le tina in mana si sa muste din ele, biscuiti (mai rar, ca nici astia nu ne plac), cereale de la Nestle sau de la Matina - simple, nu in lapte...
Poti face combinatii de aceste minuni si iese alt meniu in fiecare zi... Si sa nu uit - dimineata si seara 300ml lapte... |
|

Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| Stele pe cer, lamureste-ma si pe mine ce-i cu porumbul si mazarea de nu este voie? Eu am vazut pe borcanase ca sunt in compozitia lor asa ca i-am facut si eu fara sa mai intrab pe nimeni... acum mi-ai dat de gandit sa nu fi facut vreo bulibaseala.
Paste cu valoare nutritiva sunt pastele din faina integrala, se gasesc prin supermaketuri. Eu inca nu-i pun paste in papa pt. ca-i dau paine graham la masa si daca-i mai adaug si paste parca sunt prea multe cereale la o masa. Eu cu orezul fac urmatoarea smecherie: in supa clara pastrata la frigider pun la fiert orezul dar numai pentru o masa si iese super bunut. Il servesc proaspat ca am eu un pitic pe creier cu pilaful de a doua zi.
Orez Uncle ben's pap in nebunie, este preferatul meu. Il fac cantonez, adica mai amestec in el si putine legume fierte rosii si verzi si dau o culoare deosebita. Dar lui Alex nu il dau pentru ca boabele raman separate si destul de tari si am incercat odata si behhh. Asa ca la pilaful ei pun orez obisnuit. Ca sa nu-l contipe pune un cub doua de dovlecel sau ulei de porumb inainte de i servi mancarea.
|
|

| mama_soniei, dar tu mai ai timp si de altceva decat mesele bebelinei?Ca citind tot ce ai enumerat, mai ales daca ii gatesti zilnic, nu mai ai timp kiar de nimic.
Eu inca ii dau lui Matei separat, adica nu ii dau ce mancam noi, mamaliguta nu ii place, porumbul cica se poate ineca cu el, mazarea si fasolea e greu digerabila....
Eu i-am dat si mazare si fasole de curand, a mancat....
Dar mancare gatita nu ii dau si nici nu am sa ii dau dimineata si seara.La noi in casa dimineata se mananca cereale cu lapte, iaurt, sandwich-uri, iar seara ceva usor.Pentru Matei vom opta la masa de seara tot pentru lapte cu cereale ca si dimineata, sau iaurt cu cereale, iar la parnz - aici e buba- legume, dar nu stiu cum sa le mai rotesc, iar la 18 fructe.
|
|

| g_nicoleta2000 wrote:Stele pe cer, lamureste-ma si pe mine ce-i cu porumbul si mazarea de nu este voie? Eu am vazut pe borcanase ca sunt in compozitia lor asa ca i-am facut si eu fara sa mai intrab pe nimeni... acum mi-ai dat de gandit sa nu fi facut vreo bulibaseala.
Daca i le pasezi, e bine, numai ca mazarea si fasolea, cum am scris mai sus, sunt greu digerabile.Porumbul e bun, dar numai pasat, si de preferinta pana intr-un an sa se ia coaja dupa bob (intreaba-ma cum ).
g_nicoleta2000 wrote:Paste cu valoare nutritiva sunt pastele din faina integrala, se gasesc prin supermaketuri. Eu inca nu-i pun paste in papa pt. ca-i dau paine graham la masa si daca-i mai adaug si paste parca sunt prea multe cereale la o masa.
Imi poti da un exemplu de pate d'astea din faina integrala, sa stiu dupa ce sa ma uit? Grahamul stiu ca e indicat dupa 1 an, dar nu stiu de ce....
g_nicoleta2000 wrote:Eu cu orezul fac urmatoarea smecherie: in supa clara pastrata la frigider pun la fiert orezul dar numai pentru o masa si iese super bunut. Il servesc proaspat ca am eu un pitic pe creier cu pilaful de a doua zi.
Care-i faza cu orezul de a doua zi?Nu e bun sau nu e bine sa stea mai mult timp?
g_nicoleta2000 wrote:Orez Uncle ben's pap in nebunie, este preferatul meu. Il fac cantonez, adica mai amestec in el si putine legume fierte rosii si verzi si dau o culoare deosebita. Dar lui Alex nu il dau pentru ca boabele raman separate si destul de tari si am incercat odata si behhh. Asa ca la pilaful ei pun orez obisnuit. Ca sa nu-l contipe pune un cub doua de dovlecel sau ulei de porumb inainte de i servi mancarea.
Cum adica "cub de dovlecel"? |
|

Inregistrat: 2/24/2006 Mesaje: 1062
| stele_pe_cer wrote:mama_soniei, dar tu mai ai timp si de altceva decat mesele bebelinei?Ca citind tot ce ai enumerat, mai ales daca ii gatesti zilnic, nu mai ai timp kiar de nimic.
Dar mancare gatita nu ii dau si nici nu am sa ii dau dimineata si seara.La noi in casa dimineata se mananca cereale cu lapte, iaurt, sandwich-uri, iar seara ceva usor.Pentru Matei vom opta la masa de seara tot pentru lapte cu cereale ca si dimineata, sau iaurt cu cereale, iar la parnz - aici e buba- legume, dar nu stiu cum sa le mai rotesc, iar la 18 fructe.
Pai i-am facut pana pe la 7-8 luni mancare pentru 2 zile, apoi am inceput sa-i fac pe 3-4 zile (puneam pentru 2 zile in caserole separate pe portii in congelator, scoteam si incalzeam in momentul in care trebuia sa-i dau sa manance), acum, de la 1 an si 2 luni mananca ceea ce mancam noi, asa ca fac azi pentru 2 zile, piureul il fac zilnic, nu cred ca imi ia asa de mult cum ti se pare tie...
Mancare gatita nu-i dau nici eu dimineata sau seara. Daca ai fi citit atenta am scris ca ii dau diverse, inclusiv legume de salata, singura mancare "gatita" dimineata este o data pe saptamana mamaliguta. La 18.00 papa piureul de cartofi cu branzica de vaci si apoi rontaie ceva cereale, iar la 21.00 inainte de culcare isi bea laptele gol. Ea refuza amestecurile, doar fructele pasate sau facute suc le accepta amestecate. Paine mananca o felie pe zi sau paine de secara sau intermediara, iaurtul iar singurel, fara biscuiti sau cereale... Asa e fata mea |
|

Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 3065
| fetelor ,
pana la un anisor si eu am incercat sa o protejez de multe , dar de la un an am inceput sa ii pun in mancarica si orez , si paste in cantitati mici cei drept , ba chiar de la un an i-am dat si orez cu lapte si nu a avut nimik.
acum vezi si tu ce-i place micutului si ce nu....
dar eu zic ca poti sa ii dai cate un pic .... |
|
|