Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17850
| Dupa parerea voastra, ce omoara o casatorie si ce o face sa fie mai trainica? |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| O omoara in primul rand minciuna si lipsa de comunicare,probabil intr-o oarecare masura contribuie mult si mandria si prostia care in ziua de azi e foarte des intalnita.Am intalnit foarte multe cupluri care s-au despartit din mandrie:se certau din cauza unui nimik si din mandrie ca sa nu recunoasca unul in fata celuilalt ca are dreptate,nu cedau nici unul,apoi unul dintre ei la nervi,a zis hai ca bag divortul,celalat sa nu se lase mai prejos,baga-l si se trezesc oamenii divortati dintr-un nimik si isi dau seama in final ce prosti sunt ca ei totusi se iubesc.
Ce o intretine?Stii este un proverb la noi in Ro:fa pe prostul si-ti merge bine! In primul rand iubirea ca daca ea se stinge nu mai are rost sa continui,apoi intelegerea,comunicarea,si cel mai important:sexul.Sexul este sarea si piperul si barbatul atata timp cat are ce-i trebuie acasa,si vine multumit acasa,cu placere,atunci merge totul bine.O femeie adevarata trebuie sa stie sa faca tot posibilul ca barbatul sa fie multumit ca sa nu fie nevoit sa mearga la alta!
|
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Bravo Raly ai spus tot ce trebuia spus |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 1/11/2009 Mesaje: 5442
| Lipsa de comunicare clar o omoara. Si mandria. Raly ca bine zici. Se vede ca ai experienta. La noi am observat ca daca eu sunt bine dispusa toate sunt bune....daca nu totul parca se darama.Deci depinde de starea mea. Imi zicea candva ca nu mai sunt dragastoasa ,ca nu ma bucur cand vine acasa....am incercat sa ma schimb si am reusit. Deci tot comunicarea e totul. Sa ai curajul sa i spui celuilalt ce te doare, ce nu ti convine si asa sa rezolvati totul impreuna.
Ei Raly si la partea asta ai nimerit o . Nu ca ar fi totul dar e nevoie si de partea asta. O seara incheiata romantic, o zi inceputa la fel face mult Si pe langa sex si multa tandrete . La noi merge cel mai bine. Asa ca ma conformez |
|

Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Ce omoara casnicia-minciuna,lipsa comunicarii,amestecul altora cu intrigi ,rutina. Ce o face trainica-comunicarea deschisa,micile atentii,tandretea,aproprierea fizica(dragostea,sexul)si iubirea ;daca nu este iubire casnicia se destrama. |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| raly wrote:O omoara in primul rand minciuna si lipsa de comunicare,probabil intr-o oarecare masura contribuie mult si mandria si prostia care in ziua de azi e foarte des intalnita.Am intalnit foarte multe cupluri care s-au despartit din mandrie:se certau din cauza unui nimik si din mandrie ca sa nu recunoasca unul in fata celuilalt ca are dreptate,nu cedau nici unul,apoi unul dintre ei la nervi,a zis hai ca bag divortul,celalat sa nu se lase mai prejos,baga-l si se trezesc oamenii divortati dintr-un nimik si isi dau seama in final ce prosti sunt ca ei totusi se iubesc. Ce o intretine?Stii este un proverb la noi in Ro:fa pe prostul si-ti merge bine!  In primul rand iubirea ca daca ea se stinge nu mai are rost sa continui,apoi intelegerea,comunicarea,si cel mai important:sexul.Sexul este sarea si piperul si barbatul atata timp cat are ce-i trebuie acasa,si vine multumit acasa,cu placere,atunci merge totul bine.O femeie adevarata trebuie sa stie sa faca tot posibilul ca barbatul sa fie multumit ca sa nu fie nevoit sa mearga la alta!
manca-o-ar mama pe ea de inteleapta, cum le stie ea pe toate perfect de acord, nici ca as putea spune ceva in plus |
|

Inregistrat: 9/23/2008 Mesaje: 6611
| Raly, |
|
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17850
| raly wrote:...barbatul atata timp cat are ce-i trebuie acasa,si vine multumit acasa,cu placere,atunci merge totul bine.O femeie adevarata trebuie sa stie sa faca tot posibilul ca barbatul sa fie multumit ca sa nu fie nevoit sa mearga la alta!
De ce sa fie nevoit sa mearga la alta? Oare e valabila si reciproca ? Daca o femeie vine acasa si nu e multumita isi cauta pe altul? 
Glumesc acum, mai mult sau mai putin, dar parerea mea este ca ambii trebuie sa depuna "eforturi" in aceasta directie, altfel... nu stiu, eu m-as simti "folosita" si "cu securea deasupra capului". Ceva de genul, daca nu ii place se duce la alta. Pai poate daca la asta se rezuma casnicia pentru el, chiar ar trebui sa se duca la alta, cu totul . Dar asta e doar parerea mea.
Ce omoara o casnicie, din perspectiva mea...:
1. Neincrederea intre parteneri 2. Lipsa respectului reciproc 3. Lipsa comunicarii 4. Impartirea inechitabila a sarcinilor 5. Pierderea interesului fata de partener
Ce o face sa fie mai trainica...:
1. O foarte buna comunicare 2. Sustinere reciproca 3. Pastrarea vie a pasiunii 4. Momentele dificile depasite cu succes |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Adriana,as mai adauga la ce o face mai trainica si sexul ,deci relatia sexuala intre sotii chiar si atractia sexuala, noi femeile trecem de multe ori prin perioade foarte complicate ca mestruatie nasteri cu care barbatii sunt mai putini obisnuiti trebuie sa stim cum sa- ne refuzam sotul si cum sa-l satisfacem in acelasi masura .asta face si o casnicie mai trainica si plina de dragoste. Sunt de acord cu tot ce s-a scris pana acum .
Eu nu imi las ca casnicia sa fie monotona sa intre in ceva normal inca o pereche casatorita care se intelege bine si duc o viatza normala .Eu fac sotului surprize asa fara motiv ,si el la fel ne petrec em timpul macar o data pe luna singuri fara copii serii romantice impreuna in care ne intalnim ca pe vremuri afara ,biletele de dragoste aruncate din intamplare prin locuriile unde eu caut ,dedicatie Sms la telefon primita de la Yohanan asa aiurea chiar daca nu sarbatorim nimic .Deci foarte multa afectiune unul pentru celalalt ne face relatia trainica ,stabila nu plictisitoare si plina de incredere in noi. Chiar si petrecerea timpului nu impreuna deci macar o data pe luna fiecare cu prieteni lui ne incarca casnicia cu mai multa dragoste respect unul pentru altul. Ceea ce face si o casnicie de durata este si experientza de viatza pe care ai avut-o inainte de casatorie deci sunt factorii foarte importanti intr-o casnicie din ce familie provenim si cum ne-a fost casnicia parintiilor deci ce am vazut la noi acasa. Inca ceva foarte important in relatia noastra as spune este faptul ca am trait si locuit impreuna 4 ani inainte de a ne casatorii deci nu suntem straini unul fatza de celalalt ne cunoastem foarte bine dinainte ,obiceiurile ,stariile sufletesti si ne putem ierta mai usor cand facem greseli nu ajungem sa ne certam aproape niciodata .
Ce omoara o casnicie parerea mea :inselarea si minciunea eu una nu le-as putea ierta niciodata. |
|

Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| Sa ne amuzam putin...
"Cum sa ai o casnicie fericita
Eu si sotia mea cunoastem secretul pt a mentine o casatorie solida: 1. De doua ori pe saptamana mergem intr-un restaurant dragut, bem vin, mincare buna si companie... ea merge marti, eu vineri. 2. Dormim in paturi separate, eu la Milano, ea la Genova. 3. O duc peste tot, dar ea reuseste mereu sa gaseasca drumul inapoi. 4. Am intrebat-o unde vrea sa mearga pentru aniversarea casatoriei si mi-a raspuns: "intr-un loc unde nu am mai fost demult". I-am sugerat bucataria. 5. Ne tinem de mina mereu. Daca nu o fac, incepe sa cheltuiasca. 6. Are un robot de bucatarie electric, un storcator electric, un prajitor electric si zice ca sint prea multe in casa, nu are loc de ele unde sa stea. Asa ca i-am cumparat un scaun electric. 7. Mi-a spus ca masina nu merge, ca are apa in carburator. Am intrebat unde e masina: "in lac". 8. A facut o masca de argila. Pentru doua zile a fost frumoasa foc. Apoi si-a spalat masca de pe fata. 9. A urmarit camionul de gunoi, urlind dupa el: sunt in intirziere pt gunoi? Soferul a raspuns: nu, salta inauntru. 10. Aminteste-ti mereu, casatoria e prima cauza a divortului. 11. Deci, nu am vorbit sotiei mele pt 11 luni. Nu indrazneam sa o intrerup. 12. Ultima cearta a fost din cauza mea. A intrebat "ce e pe televizor", iar eu am raspuns: "praf". 13. La inceput, Dumnezeu a creat pamintul si s-a odihnit. Apoi a creat barbatul si s-a odihnit. Apoi a creat femeia. Si nici omul, nici Dumnezeu nu s-au mai odihnit niciodata.
Nevasta-mea tot incerca sa-mi sugereze ce-si doreste pentru urmatoarea aniversare. Mi-a spus: "vreau ceva stralucitor, ce ajunge de la 0 la 100 in trei secunde." I-am daruit un cintar ... ...si atunci a inceput cearta!"
Acum, serios vorbind, din punctul meu de vedere (al nostru de fapt, ca eu chiar mi-am intrebat sotul ce considera el -eram curioasa ), sunt fundamentale : comunicarea, respectul, increderea si "unde dragoste nu e, nimic nu e"! ...pt. o casnicie mai trainica.
...ce o "omoara" ? Incalcarea/nerespectarea celor mentionate... indiferent ca este vorba de femeie, sau de barbat.
|
|

| Cris |
|
Inregistrat: 10/17/2009 Mesaje: 8601
| Cris |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 5/17/2009 Mesaje: 4992
| Cris-DL wrote:Acum, serios vorbind, din punctul meu de vedere (al nostru de fapt, ca eu chiar mi-am intrebat sotul ce considera el -eram curioasa  ), sunt fundamentale : comunicarea, respectul, increderea si "unde dragoste nu e, nimic nu e"! ...pt. o casnicie mai trainica. ...ce o "omoara" ? Incalcarea/nerespectarea celor mentionate... indiferent ca este vorba de femeie, sau de barbat. cand exista acestea nici distanta nu poate distruge\omori o casnicie... |
|

| Miriam din punctul meu de vedere si distanta este una dintre cele care distruge o casnicie.Stiu cateva familii care s-au confruntat cu aceasta problema!Nu mai este o casnicie dupa ce tipul/tipa se reintoarce in tara dupa cateva luni/ani si incearca cica sa-si salveze casnicia.Degeaba comunici la tel 15 min pe sapt ca chiar asa dupa 1 an de cand nu ti-ai mai vazut partenerul tu esti cu ideile tale si el cu ale lui si de la un moment dat se termina toate posibilele subiecte de discutie.
Uite si iti dau si un exemplu:o fosta colega de-a mea de munca si totodata vecina de strada cu copil de 6 ani.Serviciul cat de cat stabil iubire mare cu sotul,pareau perfecti si facuti unul pentru celalalt.Stateau la parintii ei deci nu plateau chirie,iar din ceea ce castigau in casa la mama ei care totodata se ocupa de toate curatenie,mancare etc nu dadeau decat bonurile iar ei ramaneau amandoi cu salariile.Si intr-o zi sa aflu ca pleaca in strainatate.O intreb si-mi zice ca dar pentru 3 luni,ca isi doreste alt viitor pt copil,etc.OK,trece trei luni,vine acasa si sa aflu ca pleaca in Israel pt un an.Atunci cand a fost nevoie sa stea langa copil,in clasa 1 sa-l ajute sa descifreze,sa buchiseasca primele litere,nu a fost langa el,si sa stii ca copii sunt tare afectati de asta.Dupa un an de stat a venit acasa...in vizita pt 15 zile pt ca-si prelungise contractul Si asta a durat timp de 6 ani de zile cand bineinteles ca copilul nu reusea sa-si cunoasca mama in cele 15 zile de vacantza,si bineinteles ca nici sotul nu mai reusea sa-si regaseasca sotia.Practic nu mai aveau subiecte de discutie,fiecare cu ideile lor.Si in plus putea ea sa aiba pretentia ca in astia 6 ani el sa nu aiba o alta relatie?Nu prea cred!Si nici ea sa nu-mi zica mie nimenica o fi fost acolo usa de biserica!Hai sa fim seriosi!Bun sa va povestesc mai departe,dupa tot acest timp ea revine in tara cu motivul ca sa-si salveze casnicia (ceea ce nu se mai putea spune casnicie demult)insa nu s-a mai putut,asa ca au divortat iar ea a plecat din nou de data asta in Spania.De vreo 4 ani!Sotul s-a implicat in alta relatie iar bietul copil este crescut de bunici.Si ziceai ca iubirea invinge distanta?Nu e adevarat! |
|
Inregistrat: 10/17/2009 Mesaje: 8601
| Aici pot spune si eu parerea mea.E experienta personala.Stiu ca si distanta face ravagii in cazul in care nu exista iubire. Sotul meu e navigator de dinainte de a ne casatori.Inainte naviga 6 luni si statea acasa tot la fel.De cativa ani naviga 2 luni si 2 luni sta acasa.Deci despartirea as putea spune ca e scurta.Doar ca pare al naibii de lung timpul in care este plecat.Cand este acasa trece timpul parca zboara.Doar ca vorbim si de 3-4 ori pe zi pe net(casti si microfon si uneori web).Nu e ca si cum e acasa,dar e mai bine decat deloc.El e tot timpul la curent cu tot e se intampla acasa,iar eu stiu tot ce se intampla cu el. Suntem casatoriti de 14 ani si noi suntem intr-o continua luna de miere pentru ca tot timpul cand este acasa incercam sa recuperam timpul pierdut.E un tata si un sot minunat,se poarta extraordinar cu noi.Cand este acasa nu avem timp sa ne certam pentru ca ne-a fost prea dor unul de celalalt.Este sprijinul meu si fara el m-as simti pierduta.Dar orice relatie trebuie intretinuta.E ca focul,daca nu il intretii se stinge. Inclusiv cei care au jumatatile acasa petrec putin timp impreuna pentru ca ii omoara rutina.Amandoi stau zilnic nu stiu cate ore la servici,cand ajung acasa sunt obositi si nu au timp sa comunice si se ocupa de treburile gospodaresti si copii,nu mai au timp de ei. La noi cand e sotul acasa petrecem 24 ore din 24 impreuna si nu avem timp sa ne plictisim.Nu pot sa spun ca nu sunt si divergente de pareri ca nu avem cum,atunci am fi una si aceeasi persoana si nu se poate.Doar ca se intampla rar.Dar oriunde se intampla asta si e normal sa fie asa.Suntem fericiti asa si incercam sa fim cat se poate de pozitivi.Adica socotim ca petrecem mai mult timp impreuna decat un cuplu normal in care au amandoi servici. In cazul pe care ni l-ai spus Raly despartirea venea de la sine ca nu avea fundament.Au stat prea mult departe unul de celalalt.Sunt cupluri si cupluri,iubiri si iubiri. Parerea ea personala e ca poti fi singur si in 2 atunci cand nu exista comunicare si iubire.Sunt foarte multe de spus...dar m-am intins o gramada..... Sper sa nu plictisesc. |
|
|