Ce NU ar trebui sa contina un CV?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Thursday, August 28, 2008 9:42 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Ce NU ar trebui sa contina un CV?
Kiki
Scris: Thursday, August 28, 2008 11:27 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Sa nu contina chestii false, varsta...
bulibuli
Scris: Thursday, August 28, 2008 12:06 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 3/17/2008
greseli de exprimare/ortografie
sa nu fie prea ingramadit/incarcat, sa fie "aerisit", usor de urmarit, iar chestiile importante sa iasa usor in evidenta
Kiki
Scris: Thursday, August 28, 2008 12:08 PM
Nivel

A, si sa nu fie scris de mana...tare urat arata! pale
Sfefania_Johansson
Scris: Thursday, August 28, 2008 12:29 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/24/2007
of..mi-aduca aminte de un amic..vroia sa se angajeze la mama la lucru..si mi-a trimis CV-ul..

era incarcat cu tot felul de titluri pompoase..de genul
"sef organizare balul bobocilor al Facultatii X 2007"hohot hohot
"sef palier etajul 2 in caminul studentesc X" hohot hohot

va jur ca erau cel putin 10 titluri de genul asta..si i-am spus sa renunte la toate..sic

deci un CV nu trebuie sa contina informatii inutile, nu trebuie sa fie incarcat de titluri pompoase..
bulibuli
Scris: Thursday, August 28, 2008 12:45 PM

corect, Stefania, si eu am vazut din astia care se lauda cu gloria trecuta si nu-si dau seama ca nu are nici o relevanta pt angajator, ceva de genul "Pusca si cureaua lata, ce barbat eram odata... demult.."

off topic: eu abia acum vad ca la numele tau e scris de fapt "Sfefania"what
Sfefania_Johansson
Scris: Thursday, August 28, 2008 12:58 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/24/2007
bulibuli wrote:

off topic: eu abia acum vad ca la numele tau e scris de fapt "Sfefania"what

da..si eu am descoperit la inceputul lui Iuliesic cand am dat logg off..si am vrut sa ma loghez iar si nu a mers..si m-am uitat la postarile mele..si ce vad??? Sfefania hohot
acuma..asta e..

si ca sa nu fiu total off topic..

sa nu faceti greseli de genul "Sfefania"sic
Kiki
Scris: Thursday, August 28, 2008 2:36 PM
Nivel

Off topic, roag-o pe Adriana sa modifice. sic
delfinasa
Scris: Thursday, August 28, 2008 3:22 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
In America se pune accent pe denumirile pompoase...cu cat e mai pompoasa denumirea, cu atat mai bine pr. candidat...astia sufera de grandomanie.
Cristy
Scris: Thursday, August 28, 2008 10:48 PM
Nivel

Inregistrat: 1/8/2007
Si aici se pune accent pe titlurile pompoase, daca sunt si in engleza sic de genul Senior System Engineer alcool ai cumparat pe toti si ce inginer ce papuci, un curs Microsoft si gata resolvam si cu asta...

Insa...

Propunerea mea in acest sens este urmatoarea:

- NU trimiteti aceleasi CV-uri la toate tipurile de joburi ras daca jobul difera, schimbati si CV-ul in functie de job-ul la care doriti sa aderati
- NU scrieti in CV-uri informatii care v-ar putea pune eticheta de over-qualified - NU umpleti cV-ul cu informatii inutile
- incercati sa alegeti un font placut la citit sa NU fie foarte mic dar nici mare - estetica CV-ului este importanta
- NU scrieti propozitii lungi, interminabile si greu de inteles, cine va citi CV-ul se poate pierde in ele, scapa esentialul si...trece mai departe la urmatorul

Un mic TIP - listati CV-ul inainte da a trimite o soft copy, vedeti cum arata listat, de multe ori poti gasi greseli, sau textul nu se aseaza bina in pagina .

Daca imi aduc aminte ceva mai scriu sic
bulibuli
Scris: Tuesday, September 23, 2008 11:32 AM

ma batea gandul sa incep un topic nou, dar ma gandesc sa nu fie dechis deja ceva cu genul asta de info pe la alte categorii (eu n-am gasit..), asa ca mai bine scriu aici:

- in primul rand daca ma puteti ajuta cu un model de cv in engleza, ceva mai interesant, sa nu ma apuc eu de tradus pe ala in romana ca nu iese chiar la fel de bine, am gasit ceva pe net, dar poate aveti voi vreunul mai bine facut... daca nu, ma descurc cu ala de pe net, il mai "cosmetizez" eu asa, sa arate bine..
- in al doilea rand... sa zicem ca vreau sa plec temporar (6 luni) intr-o tara in care limba oficiala e engleza, si cat stau aclo as vrea sa si muncesc - ce-mi trebuie, traduc diplome, foaia matricola, actele legalizate la notar si traduse... habar n-am ce acte imi trebuie (afara de cele de identitate, alea e clar), sper sa ma puteti ajuta cu sfaturi...pupici
oana_nicole
Scris: Tuesday, September 23, 2008 11:49 AM
Nivel

Cel mai folosit model de CV, mai ales daca aplici undeva in afara, este Europass CV. Ai aici link-ul catre siteul oficial, unde poti descarca modelul de CV sau il poti completa online. Exista acolo si CV in limba romana.

Cat despre documentele de care ai nevoie, depinde ce documente cer angajatorii din afara. De exemplu, cand am plecat in Anglia am avut nevoie de traduceri legalizate dupa toate diplomele/certificatele de studii. Stiu ca am avut nevoie si de traducere legalizata dupa certificat medical, fiind vorba de sedere mai lunga. Cel mai bine e sa ai cat mai multe acte traduse, mai ales daca vrei sa te angajezi acolo si nu pleci de aici cu contract. Nu se stie ce anume iti va fi de folos.
bulibuli
Scris: Tuesday, September 23, 2008 12:40 PM

Faza e ca eu vreau sa plec in Asia, in Singapore, limba oficiala e engleza, nu stiu daca ei au acelasi tip de formulare, au alte grade si nivele de pregatire in domeniu, ceva pe litere: level O, level L, level N.... nu stiu cu ce se mananca astea, dar cred ca diplomele mele n-o sa le zica mai nimic, de aceea am sa bag in cv tot ce stiu sa fac, ce-am lucrat, ce-am facut, etc... desi nu stiu daca da bine, de ex. sa zici ca esti pregatit intr-un domeniu, ca dreptul, medicina, etc, dar ma pricep si la foto, prelucrare foto si video, corel, adobe, si mai stiu eu ce, desi eu ca experienta am lucrat doar in domeniul in care am diploma, 3 ani colo si 1 an dincolo....
dar ma tem ca pe domeniul meu, si mai ales temporar nu ma angajeaza nimeni, din punctul lor de vedere diploma aia nu e conforma cu cerintele lor, e cu totul altceva (in statele membre UE de ex, diploma e valabila, e alta treaba) iar eu acolo am experienta zero .. la fel.... din punctul lor de vedere nu conteaza anii munciti aici...

totusi, m-am gandit sa le traduc toate, imi mai trebuie ceva sa certifice ca traducerea e conforma cu originalul, de la notar de ex? sau se rezolva tot la biroul de traduceri..

nu stiu nici permisul meu auto daca e valabil macar, ca ei au volan pe dreapta
bulibuli
Scris: Tuesday, September 23, 2008 12:56 PM

deci daca stiti pe cineva, ati mai auzit una-alta, despre asia, conditii de angajare, orice informatie e binevenita, ca pt mine e ceata totala in zona aia a globului,parca e alta lume
oana_nicole
Scris: Tuesday, September 23, 2008 1:17 PM
Nivel

Biroul de traduceri se ocupa si de legalizarea traducerii la notar. Mai exact, traducatorul semneaza si stampileaza traducerea documentului respectiv, dupa care merge la notar, care pune incheierea de legalizare (adica recunoasterea semnaturii traducatorului.)

Despre permis auto, eu am condus fara probleme in Anglia (tot cu volan pe dreapta) cu permisul de Romania. Nu stiu cum o fi in Singapore, ar trebui sa te poti interesa totusi undeva.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.