Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17840
| Cine stie, sa ne mai spuna si noua, ca am auzit ca s-au schimbat mult lucrurile de cand am terminat eu scoala.
Ce materii se fac in clasa I ? Cam cate ore sunt pe zi? |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/16/2007 Mesaje: 1610
| De regula invatatorul isi face orarul in functie de programul cadru, unde exista un numar minim si un numar maxim de ore pe saptamana.La clasa I nr.minim de ore pe saptamana este 18, iar numarul maxim 20.Deci zilnic ar putea avea 4-5 ore, in functie de orarul ales de invatator.
La clasa I se studiaza:- Limba romana(Abecedar 1 ora/zi, scriere 1ora/zi) - Matematica(3-4 ore/sapt) - Cunoasterea mediului(1 ora/sapt) - Religie(1ora/sapt) - Educatie muzicala(1 ora/sapt) - Educatie plastica(1 ora/sapt) - Educatie fizica (2 ore/sapt) - Abilitati practice(1 ora/sapt) - Discipline optionale(sunt alese de invatator si cu acordul parintilor) |
|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17840
| Ce materii face Alice in clasa I?
1. Limba romana (Abecedar 1 ora/zi, scriere 1ora/zi) - 8 ore / saptamana (deci numai 4 zile din saptamana are lb romana)
2. Matematica (4 ore/sapt - deci numai 4 zile)
3. Cunoasterea mediului(1 ora/sapt)
4. Religie (1ora/sapt)
5. Educatie muzicala(1 ora/sapt)
6. Educatie plastica(1 ora/sapt)
7. Educatie fizica (2 ore/sapt)
8. Abilitati practice(1 ora/sapt)
9. Engleza(1 ora/sapt)
Deocamdata vad ca au facut mai ales lb romana si matematica, inca nu au inceput si cu celelalte. Sa vedem ce orar va avea maine. |
|
Inregistrat: 2/17/2009 Mesaje: 1038
| Fetelor care stiti sa-mi dati si mie detalii despre o culegere cred numita ,,Caietul matematicianului ,,pentru Clasa I |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Din cate stiu eu, ca inca nu am o idee clara, Alessandra face aritmetica, limba italiana, religie, stiinte, engleza.Daca mi fac si altceva habar nu am .aici sistemul de invatamant ste foarte diferit de cel din tara si nu pot spune ca sunt prea incantata de ce vad. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| Victor face Abecedar,Matematica,Cunoasterea Mediului,la acste materii avand si carti.Si mai face Religie,dar nu are carte,vad,si nici profesorul nu s-a pronuntat pt.caiete sau carti de religie.Le da de fiecare data cate o fisa cu cate o rugaciune pt.copii si desene din Biblie,sa coloreze.Mai face Muzica dar nu are carte si Abilitati Practice,avand caiet de Abilitati.Atat. |
|
Inregistrat: 2/17/2009 Mesaje: 1038
| Marivic si noi facem, la scoala cam aceleasi materii si in plus si engleza la care au si carti si caiet , dar la matematica lucreaza in clasa si dupa ,, caietul matematicianului,,- fise de lucru. |
|
| Engleza de la clasa I?Wau,...eu zic ca si asa e prea incarcat,... dar asta este,...difera de la o scoala la alta. |
|
Inregistrat: 11/2/2009 Mesaje: 1847
| marivic wrote:Engleza de la clasa I?Wau,...eu zic ca si asa e prea incarcat,... dar asta este,...difera de la o scoala la alta. Engleza apare ca optional de obicei la clasele I, II.Si este ales de parinti impreuna cu invatatoarea,copiii din alte optionale puse la dispozitie de scoala.Devine obligatoriu dupa ce e ales. |
|
Inregistrat: 12/27/2009 Mesaje: 3468
| Eu de profesie sunt cadru didactic si am predat engleza pana am nascut-o pe Daria apoi am renuntat la invatamant.Ceea ce vreau sa spun este ca lucram cu copii de clasa intai dupa manuale,dar erau greoaie si de multe ori inutile,copii nefiind interesati decat de imaginile din carte.In schimb Daria acuma lucreaza dupa alte carti mult mai simpliste,adaptate parca mai bine pentru nivelul lor de cunoastere.De asemenea lucreaza si pe fise iar in clasa au calculator si vizioneaza diferite filmulete. La religie au de asemenea carte(chiar astazi a primit-o) si nelipsitele fise sunt prezente si aici.Ei lucreaza destul de mult pe fise,lucru care o incanta foarte mult pe Dari. |
|
| din aceasta saptamana mai adaugam doua materii:muzica si istoria |
|
Inregistrat: 12/27/2009 Mesaje: 3468
| Istorie inca din primul an de scoala?Wooow! Imi este frica ca in curand nu vom mai tine pasul cu scolarii nostrii. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Si K la kindergarten-grupa pregatitoare- face istorie (invata despre timp -prezent si trecut, ce e real si ce e fiction, invata despre presedintii mai importanti ai tarii, descoperirea Americii, cum a venit si cine a fost Columb), economie (invata despre bani, cum arata, ce poti face cu ei, invata despre meserii si profesii), geografie (ce e o harta, cum arata globul pamantesc, ca sunt mai multe tari...), deci e ceva lejer, introductiv, nu se intra in materie complexa direct de acum. |
|
| mda, adaugam si noi geografia, vor face incepand de saptaman viitoare.Ale are deja 5 invatatoare : 1.italiana - istorie - muzica 2.matematica - geografie 3. stiinte - ed. fizica 4.engleza 5.religie
. |
|
| Wau,Brandusa,.....ce incarcat este programul,....doar poate ca sunt chestii mai simpliste,dar tot mi-i se pare mult de la varsta asta,atatea invatatoare.BAFTA SI NUMAI REALIZARI |
|
|