Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/20/2011 Mesaje: 3242
| Si aici in Spania e diferit cu mult de Romania sistemul de invatamant. Ficamea a terminat clasa I. cu note de SOBRESALIENTE(foarte bine) 1. cunoasterea mediului - 3 ore / saptamana (care se face in engleza) 2. limba spaniola - 5 ore / saptamana+ 2 ore de lectura 3. matematica - 5 ore / saptamana 4. educatie artistica(muzica , plastica) - 1 ora muzica, 2 plastica /saptamana 5. educatie fizica - 3 ore /saptamana 6. engleza - 3 ore /saptamana 7. religie - 2 ore /saptamana Tot asa avea 7 profesori: 1.Cunoasterea mediului si Engleza - 2 profesori(unu spaniol si unul englez),amandoua materiile se fac in engleza e scoala cu profil englez. 2. Matematica si Spaniola -1 profesoara 3. Educatia artistica - 2 profesori (una ptr muzica ,altul ptr plastica) 4. Religie - 1 profesoara 5. Educatie Fizica - 1 profesor Ficamea e la aceasi scoala de la 3 ani, si de atunci face engleza. Si am uitat,,,1 ora pe saptamana informatica, deci alt profesor
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| In Irlanda clasa I se incepe la 4 ani si invata: -limbi straine si literatura-copii invata sa citeasca,scrie -matematica si numere-copii invata numerele,sa calculeze,la inceput prin diverse ilustratii,apoi cu litere magnetice si apoi pe caiete speciale... Ionut in a III a(la 7 ani) a ajuns sa faca calcule pana la 100,fractii... -educatie psihica -educatie religioasa -ICT(incep cu mici joculete in care invata alfabetul,ghiceste litera dupa ilustratii,numerele si diverse ilustratii de colorat) -mediul inconjurator(in care se incadreaza botanica,biologie,stiinte,geografie) -educatie cognitiva -sport -arta(kraft,pictura,modelaj cu lut sau plastelina...)
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/17/2006 Mesaje: 4933
| Ce interesante sunt...fiecare tara cu sistemul ei. Eu as fi curioasa cum e in State. De al meu mic scolarel va pot spune ca are atatea caiete si carti de dus la scoala ca e chiar greu ghiozdanul. Nu inteleg de ce scolile de aici nu adopta varianta ca macar o parte din carti si caiete sa stea in scoala, in clasa, ca doar au dulapuri
|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17828
| Programa scolara pentru Comunicare in Limba Romana - Clasa I |