Ce materii se fac in clasa a VII-a ?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Thursday, June 29, 2006 4:39 PM
Avatar
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Mesaje: 17818
Ce materii se fac in clasa a VII-a ?
Kiki
Scris: Thursday, January 11, 2007 9:37 PM
Avatar
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Mesaje: 36610
O noua disciplina scolara: cum sa conduci un proiect

Atit profesorii, cit si elevii vor invata in scoala cum poate fi dusa o treaba la bun sfirsit. Ministerul Educatiei intentioneaza sa introduca in licee un curs optional de management al proiectului, spune Eugen Stoica, inspector general pentru stiintele socio-umane. Citeva programe-pilot s-au desfasurat deja, chiar la nivel de gimnaziu. „Noi coborim la nivel gimnazial cu acest tip de activitati, ceea ce in mod normal ar trebui sa se desfasoare la liceu“, a spus Stoica.

S-au organizat seminarii la Bucuresti, Iasi, Timisoara si Brasov, destinate profesorilor care vor fi implicati in program. Astfel, ei au fost instruiti in domeniul managementului de proiecte, pentru a-i coordona pe elevii care au idei de imbunatatire a vietii in comunitate.

Antrenament in clasa a VII-a

Elevii de clasa a VI-a si a VII-a se pot inscrie deja pentru astfel de activitati. Programul de educatie civica P&G „Invata sa schimbi lumea!“ are ca obiectiv implicarea directa a scolarilor in solutionarea unor probleme ale comunitatii. Astfel ca elevii trebuie sa observe ce nevoi au oamenii din orasul in care traiesc si apoi sa realizeze un proiect pentru solutionarea lor.

„Prin acest program vrem sa-i invatam pe copii sa isi asume responsabilitatile si ca trebuie sa joace un rol activ in comunitate. Ca sa realizeze aceste lucruri nu e nevoie sa termine facultatea“, a explicat Jose Medran, directorul general al Procter&Gamble Marketing Romania, unul dintre sustinatorii Programului „Invata sa schimbi lumea!“. Termenul de finalizare a proiectelor este 19 februarie 2007, urmind ca pina pe 28 februarie sa fie selectate cele cistigatoare.

„Alo, aici BuniCool“

In fiecare an au fost aproximativ zece proiecte cistigatoare, care au fost puse in practica de cei de la Procter&Gamble. Practic, ei au „premiat“ ideile puse pe hirtie de catre elevi cu 1.000 de euro. De exemplu, in 2002, primul an in care s-a facut Programul „Invata sa schimbi lumea!“, elevii de la Scoala Generala nr. 114 din Bucuresti au realizat unul dintre proiectele cistigatoare: „Vino cu mine in lumea teatrului“.

Ei au jucat in piese de teatru de zilele onomastice ale oamenilor din cartier care aveau venituri foarte mici. In anul urmator, elevii de la Scoala Generala nr. 25 din Timisoara au concretizat proiectul „13 Norocosi“, prin care s-a infiintat un cabinet in cadrul scolii pentru promovarea valorilor culturale ale minoritatilor din Banat. Si in Iasi, elevii au fost interesati sa realizeze proiecte, cum ar fi „Alo, aici BuniCool“, prin care Scoala nr. 3 „Al. Vlahuta“ a infaptuit un club pentru pensionarii din cartierul Dacia.

In decursul a celor patru editii au fost implicati peste 17.800 de elevi din 104 scoli din tara, care au alcatuit in total aproape 200 de proiecte prin care copiii au incercat sa imbunatateasca viata in comunitatea unde traiesc. „Publicul-tinta al acestui program este unul dublu, si anume profesorii care vor fi instruiti in managementul proiectelor si elevii care de data aceasta isi vor forma competente practice“, a spus Eugen Stoica.

Sursa
AdrianaC
Scris: Friday, June 20, 2014 11:10 AM
Avatar
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Mesaje: 17818
Din ce stim noi pana acum:
- romana
- matematica
- engleza
- germana
- biologie
- geografie
- fizica
- istorie
- istorie optional
- chimie
- educatie tehnologica
- religie
- muzica
- desen
- educatie fizica

In plus fata de clasa a 6-a, apare chimia.
bereea
Scris: Tuesday, August 30, 2016 7:48 AM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22797
Am primit lista cu manualele pe care trebuie sa le cumparam Are aceealeasi materii ca in clasa a 6-a.
Tzepii
Scris: Tuesday, September 6, 2022 9:46 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 2387
dani_balea
Scris: Tuesday, February 21, 2023 11:02 AM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 2/21/2023
Mesaje: 1
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.