|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/17/2007 Mesaje: 1368
| Alexandra, nu stiu ce sa-i spun. Am inteles ca nu ar fi bune pentru bebelusi .... eu nu i-am dat niciodata. Mie mi-a spus dr. sa-i fac perisoare din piept de pui.
|
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 3801
| adrianayo2003 wrote:Pai ii place supitza. Eu ii fac mancare pt. 2 zile. Pe mine nu are cine sa ma ajute si mi-e foarte greu sa-i fac mancarica in fiecare zi. Supa de galusti: 2 morcovi, 1/2 dovlecel, 1 patrunjel, 1 pastranac, 1/2 telina mica, 1 rosie, 1 ardei rosu, 1 ceapa. Le fierb cca 1h. Galusti: 1 ou, ulei, gris. Bat albusul separat pana se face spuma. Adaug galbenusul si 1 lingurita de ulei. Apoi adaug gris pana se invarte bine castronelul. Apoi las continutul inca 15 min sa stea. Le adaug in supa si le las sa fiarba 10 min.
Eu supa o mixez cu blanderul cand ii dau sa manance, galustile le sfaram cu furculita. NU mixez ceapa si ardeiul gras.
POFTA BUNA piticilor !!! Multumesc frumos,mami !Mi-ai mai dat o idee ,ce mancare sa-i mai fac mofturoasei mele,ca tare sunt in pana de idei! Si eu tot pt 2 zile ii fac mancare!Dr pediatru mi-a zis ca nu-i nici o problema atata timp cat sta la frigider! Pupam dulce toti piticotii si le dorim pofta buna! |

Inregistrat: 11/18/2007 Mesaje: 3818
| Meniul de azi al lui Ioan:
-azi noapte si dimineata lapte
-la 10 borcanel cu pireu de fructe de vara
-la 13 cod cu cartof dulce, morcov, ardei, porumb si branza
-la 16 lapte
-la 19 pireu de banana, struguri si para cu 3 biscuitei pt bebe
-acum pregatesc laptic |

| Alexandra, tu cand ai inceput sa-i dai struguri lui Ioan? Noi astazi am mancat iaurt cu ficatel. Vreau sa va spun ca mananca un pahar de 175 ml.iaurt + 1 ficatel de pui si ar mai vrea . Ieri am mancat iaurtul cu galbenus de ou, care ii place foarte muuult. Alex este un mancacios, ar manca non-stop fructe, lapte si iaurt. In schimb supa sau ciorba o mananca foarte greu si numai pacalit cu painica. |

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 5/19/2008 Mesaje: 536
| noi azi am papat: dimineata laptic cam 210ml la 10 am papat o banana si un iaurtel la 12 laptic si somnik la 4am papat pui cu legume la 7 cereale si lapticul de seara la ora 9. si noi papam strugurei dar fara samburi.i-am dat de la 8 luni. pofta buna la toti piticii |

| Struguri i-am dat abia zilele trecute cruzi, un soi fara samburi. I-am mai dat in compot.
Lui Ioan ii plac foarte mult pireurile de legume cu carne, peste, ou sau ficatel. Ieri de exemplu i-am pregatit galbenus cu cartof dulce, conopida, unt si branza Cheddar. Sa fi mai fost...
Inca nu am incercat cu supe, eu scurg zeama si mixez legumele doar cu putin lichid.
Fructele ii plac, dar din pacate nu prea sunt gustoase aici Am cumparat pepene galben si am fost foarte dezamagita sa observ ca era aproape crud. Nectarinele sunt ofilite, nici perele nu mai sunt ca in vara.
Ieri i-am facut lui Ioan un compot de mere, in care am adaugat si un praf de scortisoara. Am pasat doar fructele si am adaugat biscuitei pt bebelusi.
Ce i-am mai pregatit: iaurt natural in care am mixat afine /papaya /mango /banana /pepene galben si biscuiti pentru consistenta; mar copt; pireu de dovleac cu branza de casa.
Mai aveti retete interesante /noi? |

| Alex de cateva zile nu mai vrea sa manace supa. Pana acum nu pot spune ca manca cu placere, il pacaleam ca sa manance, dar acum nu mai vrea deloc. Oare din cauza ca-l "fortam" eu cu supa?!? |

| msmi,nu il mai forta sa pape supica daca nu vrea.fa pauza o perioada si incearca dupa.intre timp poate papa piureuri din legume si carnita. pupam piticul si ii uram pofta buna |

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 5/12/2006 Mesaje: 12982
| Pofta buna la toti piticotii. |

| elidut,a papat azi: la 5.30 laptic 180 ml la 10 un borcanel cu fructe la 12 laptic 180 ml si somnik la 15 spanac cu piept de pui la 19 un iaurtel si putine cereale la 21 laptic 210 ml si somnik am scapat de lapticul de noapte bebeii vostri ce mai papa ca sunt in pana de idei pofta buna la toti copilasii |

| Bravo Elidut. Si noi am reusit sa scapam
Ioan a papat:
-7: 150 ml de lapte -10: borcanel cu fructe -13: pireu de cartofi, fasole, ceapa, rosii cu carnita de vita si putin unt -16: iaurt cu fructe -20: 220 ml de lapte (a durat aproape o ora, eram in oras)
In general mananca putin laptic (aproximativ 250 ml in 24 de ore), asa ca ii suplimentez cu iaurt, branza si unt.
Alte idei de papa: fructe din compot (cu putina scortisoara) cu biscuiti; mar copt; galbenus cu cartof si spanac; cod cu dovlecel la cuptor; carne de pui cu broccoli si conopida; pireuri din mai multe legume (cartof, morcov, ceapa/praz, dovlecel, telina, pastarnac, rosii, porumb, mazare- in diverse combinatii); ficatel de pui cu pireu de cartof si morcov.
Pofta mare |

| Azi alex a mancat la restaurant Am fost la Baby Expo si am mancat la restaurantul Ursuletul Albastru(Nestle) Am primit un meniu si am avut de ales : cereale, sucuri, iaurturi, biscuiti, borcanase cu mancare. Alex a papat un iaurt cu piersici + 1 piscot la ora 10.30. si la ora 14.00 a manacat un borcanel cu cartofi, vitel si morcovi. La ora 17.00 a mancat cereale cu banana. La ora 20.00 o sa pape un laptic 210 ml. cu cereale. |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 8/10/2008 Mesaje: 280
| Fetelor, voi cum ati reusit sa scoateti masa de noapte? Vlad nu a mai papat o perioada noaptea, doar dimineata in jur de 6 dar in ultimele zile iarasi a inceput sa se trezeasca de foame. Cand ii dau lapticul il papa cu asa o pofta!!! |
|

| Stai asa, Alex inca mananca laptic noaptea. Are o masa pe la 01.30 si una la 05.30-06.00 asa ca nu te speria ca sunt altii care se trezesc de mai multe ori. |
|

| La noi, in legatura cu masa de noapte, e cam asa: seara, la ora 20, Ioan papa 200-220 ml de lapte, apoi se mai trezeste pe la 1.30 si ii dau apa (in unele nopti de mai multe ori), dupa care, la 5-5.30 papa laptic.
Am incercat sa-i scot masa de noapte cand mi s-a parut ca e pregatit, dar nu l-am fosrtat in nici un fel. Daca in vreo noapte vad ca dupa ce bea apa tot se foieste in patut, fac rapid laptic. Va veni si vremea cand voi dormi pana la 7 neintrerupt... |
|
|