Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17828
| M-am gandit sa trecem aici cam ce mananca un adolescent intr-o zi, pentru ca eu nu stiu ce sa ii mai gatesc lui Alice, deja a inceput sa aiba grija ce mananca...
Ieri dimineata a mancat cereale cu lapte, pe la 10:00 a mancat o portocala, la pranz a mancat lasagna, pe la 16:00 a mancat un mar si seara o mamaliguta cu branza si smantana.
Azi a mancat dimineata cereale cu lapte, la 10:00 a baut o limonada de lamaie, la pranz a mancat carne de vita cu sos si piure... |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| Bogdan al meu,este destul de bine facut pt varsta lui,....14 ani si 6 luni,.....Dimineata ,nu vrea sa manance nimic,dar le dau bani la amandoi,si lui si lui Vic sa-si ia cate 1 covrig de la covrigarie.Apoi la pranz cand ajunge,...de fapt la 2.30 mananca ciorba si felul doi,iar seara,dupa cum am mai spus la alt topic,depinde ce are pofta si ce am prin frigider.Poate fi iaurt,sau o cana cu lapte si cacao,sau o omleta,...... Alice este fata si o preocupa bineinteles silueta,bravo ei,...Bogdan al meu este mai trantor |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Eu nu as gati separat pentru copilul meu adolescent.Trebuie sa manace ce mancam noi si cu totii ar trebui sa mancamn cat ma sanatos.Desi fetita mea nu este inca adolescenta, incerc sa o obisnuiesc cu anumite obiceiuri alimentare, sa o invat ca anumite combinatii nu sunt ok pentru sanatate, sa ii spun despre importanta legumelor si fructelor in alimentatier, etc.Si cum teorie fara practica nu merge...incercam sa adoptam un stil de viata sanatos.
Mioara, la mine nu se concepe sa iasa din casa fara micul dejun si este atat de "indoctrinata" incat dimineata mananca foarte bine, de cele mai multe ori cereale cu lapte sau iaurt. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Nu stiu daca adolescentii au nevoie de mai multa energie,poate daca sunt sportivi ...un adolescent normal cu o viata obisnuita sau sedentara mananca cat mai putine calorii.Eu am adolescent de tip sedentar ,nu face sport decat la scoala cateva alergari .De la o vreme cam pune sunculita si i-am spus ca nu mai merge ca in copilarie , nu mai urca prin copaci si nu mai face maratoane cu copii de cartier.Adolescentul nu mai consuma atata energie ca un copil deci tre sa manance mai putin caloric si cat mai multa fibra .Apropo de fibre,cerealele tre sa fie integrale . Eu cred ca cel mai bine e ca adolescentul sa invete sa citeasca etichete, sa fie luat la cumparaturi si sa faca cursuri de nutritie daca se gasesc pe la scoli ca optionale. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| Stiu,Berre,dar de la un timp nu mai vrea sub nici o forma,....Victor mananca si acasa dimineata,in schimb,Bogdan mai rar,....Este foarte puturos,...de abia se trezeste dimineata,...prefera sa mai stea in pat decat sa vna la masa Cand e sotul meu acasa,il stie de frica si luam masa cu totii.... Si eu mananc dimneata,dar el,nu si nu |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| bereea wrote:Mioara, la mine nu se concepe sa iasa din casa fara micul dejun si este atat de "indoctrinata" incat dimineata mananca foarte bine, de cele mai multe ori cereale cu lapte sau iaurt.
Total de acord!!
Mari, daca nu vrea sa manance dimineata, nu-i mai da bani. S-a obisnuit asa, insa daca va vedea ca ii chioraie matzele pana la pranz si nu are ce manca, vei vedea cum incet-incet isi schimba obiceiurile. |
|
Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| Si la noi la fel, este regula - cea mai importanta si consistenta masa este micul dejun... numai eu o incalc
|
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Si eu am fost adolescenta si am incercat sa mananc cat mai sanatos. Avand tendinta spre ingrasare am mancat legume, carne slaba, lactate , adica totul cat mai natural. |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 8/29/2013 Mesaje: 6
| eu nu fac ceva special pentru adolescentii din casa, iar ei nu zic pas la mancarrea traditionala romaneasca.O mai dau si in fast-food, dar nu in exces..
|
|
Inregistrat: 4/25/2014 Mesaje: 4
| fiul meu prefera sa manance fast food si mai putin mancare gatita. nu stiu ce sa ii mai fac! |
|
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Nu ii mai da bani de buzunar... |
|
Inregistrat: 5/8/2014 Mesaje: 5
| fiul meu prefera sa manance fast food decat mancare gatita. am incercat sa il fac sa rareasca acest tip de mancare, dar fara succes. s-a mai confruntat cineva cu o astfel de problema? |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Ti s-a raspuns mai sus!Nu-i mai da bani de buzunar! |
|
|