Ce mananca azi adolescentul / adolescenta ta?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Sunday, January 20, 2013 2:48 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
M-am gandit sa trecem aici cam ce mananca un adolescent intr-o zi, pentru ca eu nu stiu ce sa ii mai gatesc lui Alice, deja a inceput sa aiba grija ce mananca...

Ieri dimineata a mancat cereale cu lapte, pe la 10:00 a mancat o portocala, la pranz a mancat lasagna, pe la 16:00 a mancat un mar si seara o mamaliguta cu branza si smantana.

Azi a mancat dimineata cereale cu lapte, la 10:00 a baut o limonada de lamaie, la pranz a mancat carne de vita cu sos si piure...
marivic
Scris: Sunday, January 20, 2013 4:51 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 8/10/2007
Bogdan al meu,este destul de bine facut pt varsta lui,....14 ani si 6 luni,.....Dimineata ,nu vrea sa manance nimic,dar le dau bani la amandoi,si lui si lui Vic sa-si ia cate 1 covrig de la covrigarie.Apoi la pranz cand ajunge,...de fapt la 2.30 mananca ciorba si felul doi,iar seara,dupa cum am mai spus la alt topic,depinde ce are pofta si ce am prin frigider.Poate fi iaurt,sau o cana cu lapte si cacao,sau o omleta,......
Alice este fata si o preocupa bineinteles silueta,bravo ei,...Bogdan al meu este mai trantorsic
bereea
Scris: Sunday, January 20, 2013 5:19 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Eu nu as gati separat pentru copilul meu adolescent.Trebuie sa manace ce mancam noi si cu totii ar trebui sa mancamn cat ma sanatos.Desi fetita mea nu este inca adolescenta, incerc sa o obisnuiesc cu anumite obiceiuri alimentare, sa o invat ca anumite combinatii nu sunt ok pentru sanatate, sa ii spun despre importanta legumelor si fructelor in alimentatier, etc.Si cum teorie fara practica nu merge...incercam sa adoptam un stil de viata sanatos.

Mioara, la mine nu se concepe sa iasa din casa fara micul dejun si este atat de "indoctrinata" incat dimineata mananca foarte bine, de cele mai multe ori cereale cu lapte sau iaurt.
t-mihaela
Scris: Sunday, January 20, 2013 5:43 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/20/2008
Nu stiu daca adolescentii au nevoie de mai multa energie,poate daca sunt sportivi ...un adolescent normal cu o viata obisnuita sau sedentara mananca cat mai putine calorii.Eu am adolescent de tip sedentar ,nu face sport decat la scoala cateva alergari .De la o vreme cam pune sunculita si i-am spus ca nu mai merge ca in copilarie , nu mai urca prin copaci si nu mai face maratoane cu copii de cartier.Adolescentul nu mai consuma atata energie ca un copil deci tre sa manance mai putin caloric si cat mai multa fibra .Apropo de fibre,cerealele tre sa fie integrale .
Eu cred ca cel mai bine e ca adolescentul sa invete sa citeasca etichete, sa fie luat la cumparaturi si sa faca cursuri de nutritie daca se gasesc pe la scoli ca optionale.
marivic
Scris: Sunday, January 20, 2013 5:59 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 8/10/2007
Stiu,Berre,dar de la un timp nu mai vrea sub nici o forma,....Victor mananca si acasa dimineata,in schimb,Bogdan mai rar,....Este foarte puturos,...de abia se trezeste dimineata,...prefera sa mai stea in pat decat sa vna la masa nervi nervi nervi
Cand e sotul meu acasa,il stie de frica si luam masa cu totii....ras
Si eu mananc dimneata,dar el,nu si nufool
kali
Scris: Monday, January 21, 2013 9:30 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
bereea wrote:
Mioara, la mine nu se concepe sa iasa din casa fara micul dejun si este atat de "indoctrinata" incat dimineata mananca foarte bine, de cele mai multe ori cereale cu lapte sau iaurt.

Total de acord!!

Mari, daca nu vrea sa manance dimineata, nu-i mai da bani. S-a obisnuit asa, insa daca va vedea ca ii chioraie matzele pana la pranz si nu are ce manca, vei vedea cum incet-incet isi schimba obiceiurile.
Cris-DL
Scris: Monday, January 21, 2013 9:54 AM
Nivel

Inregistrat: 10/4/2006
Si la noi la fel, este regula - cea mai importanta si consistenta masa este micul dejun... numai eu o incalcras
ruxy_k
Scris: Monday, February 4, 2013 11:30 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Si eu am fost adolescenta si am incercat sa mananc cat mai sanatos. Avand tendinta spre ingrasare am mancat legume, carne slaba, lactate , adica totul cat mai natural.
pal.elena
Scris: Thursday, August 29, 2013 6:09 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 8/29/2013
eu nu fac ceva special pentru adolescentii din casa, iar ei nu zic pas la mancarrea traditionala romaneasca.O mai dau si in fast-food, dar nu in exces..

anca negrescu
Scris: Tuesday, May 6, 2014 4:37 PM
Nivel

Inregistrat: 4/25/2014
fiul meu prefera sa manance fast food si mai putin mancare gatita. nu stiu ce sa ii mai fac!
t-mihaela
Scris: Tuesday, May 6, 2014 5:22 PM
Nivel

Inregistrat: 6/20/2008
Nu ii mai da bani de buzunar...NuStiu
ancamaria10000
Scris: Thursday, May 8, 2014 11:48 AM
Nivel

Inregistrat: 5/8/2014
fiul meu prefera sa manance fast food decat mancare gatita. am incercat sa il fac sa rareasca acest tip de mancare, dar fara succes. s-a mai confruntat cineva cu o astfel de problema?
raly
Scris: Thursday, May 8, 2014 9:02 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 12/17/2007
Ti s-a raspuns mai sus!Nu-i mai da bani de buzunar!ras
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.