Ce mananca astazi copilul meu? III
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Mela
Scris: Thursday, December 15, 2011 6:38 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 11/19/2006
multumim,fetele computerlove

Ale a papat asa:dimineata o feliuta de paine cu unt si sunca,la 11 laptic,la pranz catofiori cu conopida,ou si cascaval,la 4 o banana si o para,la cina putin brocoli dar doar asa,de gust si niste biscuitei de bebe.
PrincessLilou
Scris: Sunday, April 8, 2012 2:31 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 11/4/2009
azi am mancat:

dimineata: 2 oua si paine cu unt + o cana cu lapte
pranz: piept de pui la gratar, cu cartof dulce.
gustare: banana si struguri
cina: paste cu carne
shirel
Scris: Monday, October 15, 2012 8:55 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Shiraz papa enorm.C-am asa arata un meniu de al ei:
Ora 11(atunci se trezeste ras alcool )-lapte din canitza circa 180 ml
-o felie de paine cu branzica Cotegi(branza cu smantana cumva)cu muuuulte masline verzi
-pe urma cere si o punga mica de pufuleti de alune (Bamba)pe care o papa toata.
Ora 14,30 mancam pranzul cu toti impreuna :piure de cartofi cu snitel de pui sau pui din fripturica ,cu castrvati murati si rosi cherry sau altadata orez,paste cu piftele de fapt exact ceea ce mancam noi cei mari.
-ora 17-18 paine cu humus ,si o danone fructe sau paine cu icre hohot sic ,mar sau prajitura
-ora 19.30 -paine cu branzica iara sau omleta cateodata de obicei ce mananca si cei mari .Daaa mai are si niste covrigei care-i place mai mereu sa-i roada cu placinta cu branza sarata sau cu cartofi.

Tin sa precizez ca prefera mancarea sarata mai mult decat dulciurile dar mananca foarte bine si c-am de toate ce vede la noi ca mancam .
kmn
Scris: Tuesday, October 16, 2012 8:17 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/21/2010
al meu copil (1 an si 3 luni) nu se impaca cu fructele....sub nici o forma, nu ii place nici unul, foarte rar banana sau strugure, dar eu sunt perseverenta si ii fac in fiecare zic suc de fructe din care bea, in zilele bune, cam 150 ml....
deci...ce a papat azi...

dimi la trezire (ora 6.30)- san
ora 9.30- 2 linguri fulgi de ovaz fierti cu cateva boabe de strugure
ora 13.30- legume (morcov, ceapa, capia, telina, patrumjel, cartof, mazare,dovlecel, rosii-fierte in ciorba) si carnita de cocos de casa+un varf de lingurita smantana si frunze de patrunjel verde, apoi supa strecurata, o rosie mai mica si un pic de paine facuta in casa
pranzul e masa lui preferata-papa bine de fiecare data
ora 15.00- san (atunci vine mami de la serviciras )
gustare- ora 16.30- rondele de orez expandat si trei gurite de mar
cina-ora 19.30- paine cu unt, 2 rosii de marime medie si un sfert de castravete mai mic
la culcare-ora 20.30-san

kmn
Scris: Wednesday, October 17, 2012 10:07 AM
Nivel

ora 6-san
ora 9.00- 2 linguri fulgi de ovaz fierti cu 100ml iaurt
ora 10.30-san
ora 13.30- piure de legume (morcov, patrunjel, teliana, cartof, mazare,conopida)+carnita de vitel+ 2 galuste de faina fierte in tocanita, paine
ora 16-17.00- suc de fructe (mar, para, portocala)
ora 19.00- oscilez intre orez cu lapte sau mamaliguta cu branzica de vaci calcica
ora 20.00- san
kmn
Scris: Wednesday, October 17, 2012 7:21 PM
Nivel

revin cu completari...
cina: orez integral cu lapte de vaca (1/2 lapte+1/2 apa)
nicoymika
Scris: Wednesday, October 17, 2012 9:02 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 9/29/2012
Voi nu dati copiilor la scoala pachet,eu am o lista pe care trebuie s-o respect in fiecare zi pt pachetel. Pauza o au la ora 11.
Luni - iaurt sau produse lactate
Marti - sandvris
Miercuri - fructe
Joi - biscuiti sau dulciuri facute de casa
Vineri - Sanvris ...iarasi
ingerash
Scris: Thursday, October 18, 2012 9:49 AM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
nicoymika wrote:
Voi nu dati copiilor la scoala pachet,eu am o lista pe care trebuie s-o respect in fiecare zi pt pachetel. Pauza o au la ora 11.
Luni - iaurt sau produse lactate
Marti - sandvris
Miercuri - fructe
Joi - biscuiti sau dulciuri facute de casa
Vineri - Sanvris ...iarasi

Topicul este de alimentatie a copiilor de 1-2 anicomputerlove
nicoymika
Scris: Thursday, October 18, 2012 2:35 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 9/29/2012
sorry
kmn
Scris: Thursday, October 18, 2012 7:52 PM
Nivel

ora 6.30-san
ora 9.30- paine de casa cu unt si o rosie medie
ora 13.30 - spanac scazut cu ou fiert tare si painica
0ra16.00-suc de fructe (mar, para, portocala)
ora17.00-san
ora 19.30- mamaliguta cu branzica si un cubulet de unt
ora20.30-san
kmn
Scris: Friday, October 19, 2012 4:44 PM
Nivel

hei....nu mai vine nimeni cu idei de meniu?!sic

noi azi:

ora 6.30-san
mic dejun:fulgi de ovaz fierti cu 1/3 banana
gustare-suw3c de fructe (1/2 portocala, un mar mic, o para mica, boabe de struguri)
pranz: legume fierte (morcov, patrunjel, telina, capia, ceapa, conopida, dovlecel, cartof, porumb) cu file de salau la cuptor (file, cimbru, bucatele de unt, usturoi, putina apa-la cuptor 45 min la 180gr), paine
ora 16.00-san
gustare:cateva bucatele de mar, 3-4 boabe de struguri, rosie (ii place fff mult)
cina: paste (28%ou) cu branzica de vaci calcica
20.00-san
kmn
Scris: Tuesday, October 23, 2012 4:21 PM
Nivel

salutare mamici....
ce le mai dati voi de mancare copiilor la cina?
mamiemi
Scris: Tuesday, October 23, 2012 10:19 PM
Nivel

Inregistrat: 2/3/2008
Carmen, Ce paste dai tu puiului?

Inainte de culcare, Ioan bea un biberon de lapte. Din pacate el s-a intarcat la 8 luni si jumatate, apoi o luna si jumatate i-am muls si dat cu biberonul, acum ii dau lapte de vaca. Regret enorm ca nu mai suge (acum are 11 luni). Dimineata la 5,6 sau 7 plange pana isi primeste biberonul, pe cand sanul era gata pregatit oricand voia.

Seara la cina sta cu noi la masa si mananca impreuna cu cei mari - mamaliga cu braza, iaurt; paste cu branza si ou (asta seara am fiert pene, dar nu prea s-a inghesuit), tocanite de legume cu sau fara carne, o tartina cu ceva(ii place mult lintea, mazarea galbena pe care le fac piure), legume fierte cu sau fara branza, carne sau peste (conopida e preferata, dar si cartofi, cartofi dulci - acum nu am prea gasit).
Asta seara a mancat peste (ca asta a vrut surioara mai mare si s-a infipt in farfuria ei) si paste cu branza si oua(dar nu a fost prea incantat)
bulinutza
Scris: Wednesday, October 24, 2012 7:27 AM
Nivel

Inregistrat: 10/14/2007
Amalia, papa acum un mix intre mancare de oameni mari si cea de bebelus. Pireuri inca ii fac la pranz daca mancarea noastra e prea grasa sau e porc. In rest:

- dimineatza papa painica cu ceva: unt, crema de branza, gem (asta fiindca a refuzat constant pireurile de fructe cu biscuite)
- pranzul e format din pireut de legume in diverse combinatii + carne de pui(inclusiv ficat), curcan, peste si ou. I-am dat si paste cu carne, dar am fiert pentru ea paste din acelea mici, mici ca sa nu trebuiasca sa le maruntesc sau sa le blendaresc.
-la cina mamaligutza cu lapte/iaurt sau cereale cu lapte (cerealele surioarei de la Nestle- alea de bebe nu ne plac sic ) sau painica cu ceva, ca si dimineatza.

Incet, incet i-am dat sa guste din mancarea noastra, ciorbite, supite si as vrea sa nu mai gatesc separat ca mi-a ajuns...Imediat implinim un anisor, suntem mari si putem papa si mai dulce si mai sarat...yes yes yes
kmn
Scris: Wednesday, October 24, 2012 10:43 AM
Nivel

Emi...pana acum vreo doua luni faceam eu pastele in casa...
acum am gasit la LIDL niste paste italienesti (taaliatele) care contin 28% ou si sunt ok....

eu inca nu am trecut chiar pe meniu de copil mare, desi are 1 an si 3 luni, pentru ca refuza cu incapatanare fructele , cu la fel de multa incapatanare refuz si eu sa i le scot din meniul de dimiras
lui ii place fff mult painea (o fac eu , in casa, nu la aparat), si ar accepta orice chestie intinsa pe paine, acum doua zile i-a dat mama dimineata Almette caci a vazut-o pe Alexandra si nu a mai fost chip sa ii dea alcevahohot cu rosie si a fost delir....

eu incerc sa respect niste principii....
dimi fructe cu ceva,sucul de fructe obligatoriu (chiar daca sunt zile in care i-l fac dar nu bea decat 2 gurite, cel mult 80ml)
pranzul...preferatul lui, nu am probleme, papa fffff bine....legume diverse cu carnita, ou, nu i-am dat ficat deloc, nu mie se pare ok la copilul mic....

dilema mea este gustare de dupa masa, i se cam face foame de la pranz pana la cina...., il mai incerc cu fructeras ,ras biscuiti cu ovaz, tarta cu ovaz,

seara...sparge farfuriahohot , aseara a trebuit sa ii dau cina la 18.30, de pe la 18.00 a inceput sa plnaga, se catara pe masuta lui si parca ma implora sa termin mai repede cu pregatitul cinei
de obicei- daca la pranz a avut legume, cina este cu fainos (orez, mamaliguta, paste)- de cele mai multe ori cu branza de vaci, daca la pranz ama avut paste (gen supica cu taitei, galuste) seara ii dau ceva legume-tocanita, fara carne daca a avut la pranz- in general are....

pe cat posibil...incerc sa ii asigur aport variat din toate principiile alimentare...
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.