Nivel: Membru
Inregistrat: 8/10/2009 Mesaje: 9
| Sa va scriu ce a mancat ieri Razvan....si este un meniu relativ asemanator in fiecare zi - la trezire 7-7.30 cereale cu lapte,un castronel mai maricel(lapte simplu nu bea dimineata) - in jur de 10 adoarme si se trezeste pe la 12 cand mananca iaurt cu cativa biscuiti si apoi fructe (mar sau clementine) - pe la 15-16 supa/ciorba +felul doi(neaparat sa aiba carnita) + un fruct - la 19.30 i-am dat piure de cartofi cu branzica de vaci si un ousor fiert tare
Daca adoarme in jur de ora 22-23 mai mananca aproximativ 200 ml lapte (in biberon , neaparat,seara ). Daca adoarme in jur de ora 20.30-21 ii ramane masa de la 19-19.30. Nu stiu daca e bine sau nu,dar de 2-3 luni si eu i-am dat crenwursti de pui(am un magazin de unde iau si nu cumpar decat daca sunt proaspeti-fetele de acolo imi spun).In rest,bebe mananca din mancarea noastra,pentru ca nu o fac cu multa grasime sau condimentata. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 11/10/2009 Mesaje: 7238
| Mariuca: 08:00 - 210 lapte 10:00 - 2 iaurturi simple + mar/banana - dar nu amestecate ci separat 14:00 - ciorba (noi nu ii gatim separat pt. ca nu folosim decat ingrediente facute in casa-suc de rosii, zarzavat pus de socrela, bors facut de buni, taitei) de pui sau vita sau supe, etc cam 2 polonice cu painica si carnita intr mese - iaurt si fructe 19:00 - mananca doar felul 2 fie un sosulet, fie piure cu ficatel inabusit, fie mamaliga cu branza, etc 21:00 - 180 lapte
Noi nu ii dam cremwursti ca am auzit ca sunt facuti din pielite, resturi chiar si unghii de la animale asa ca preferam sa ii dam dar foarte rar sunca de pui( nici aia nu e super indicata pt. bebe dar in mod sigur e mai buna decat cremwurstii) Si vreau sa va mai dau un sfat - sper sa nu va suparati nu le mai dati margarina ca cica e super nociva si stiu asta de la cineva care era director de productie la o fabrica - nu dau nume Va pup si va urez sa aveti copii sanatosi si papaciosi! |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 10/16/2009 Mesaje: 187
| Asa este margarina e otrava curata, este cauciuc cum spun medicii nutritionisti. Oul nu este indicat sa fie dat tarziu, ci dimineata. Cremwurstii si ei sunt din toate resturile facuti. Branza topita nu este sanatoasa. Nici carnea prea multa nu e buna, nici laptele in cantitate mare, am inteles ca afecteaza pancreasul.Serios!!!Cel mai bine este sa dam copilului mancare cat mai sanatoasa, mai naturala. Este ft greu pt a face acest lucru. In primul rand trebuie sa renuntam la toate produsele de carene de pe piata, ma refer la salamuri s.a., apoi la branza topita, la toate acele dulciuri "criminale" si chiar si la paine mai ales la cea alba. Cel mai bine e sa facem paine de casa in care poti sa mai pui si tarate, cartofi sau orice, dupa gustul fiecaruia.Dar asta necesita timp si rabdare!!! Eu, de exemplu, am o saptamana de cand nu mai dau copiilor produsele amintite de mai sus, cu exceptia unor dulciuri, ce-i drept... Am inlociut salamul cu carnea tocata(porc+vita, vita, pasare)si am facut snitele, piftele. Poti sa faci si snitele de peste. Branza topita cu branza de vaci +smantana putina +iaurt(pt a nu fi prea greoaie). Painea o fac la masina de paine in care pun faina neagra si tarate, nu creste cine stie ce , dar e ft gustoasa, satoasa si sanatoasa. Ciorba facuta in casa cu multe radacinoase, acrita cu bors, la care adaug paste fainoase de PORUMB in loc de taietei pt a nu se constipa. Macaroane cu branza, lapte ci fidea, dar mai subtirel. Fructe cat de multe si legume CRUDE. Ft bune pt digestie sunt morcovii, varza...MANCATI SANATOS!!! |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Multa pofta bebelasi! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 9/13/2006 Mesaje: 1653
| Ce papa Alex in general: 6.00 un bibe de 240 lapte +2 lingurite cereale(in somn) 10.00 cam 200 g. gris cu lapte sau piure de cereale 14.00 250 g de piure facut din supa + carnita + legume si 100 g iaurt 18.00 o banana(sau alt fruct) + o lingura branza de vacuta 10.00 200g de piure de cartofi cu branza sau 200ml supa dreasa cu ou Nu ii dau dulciuri, nici nimic de rontait intre mese. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Salut
De mult vreau sa scriu meniul picilor mei ca sa vad daca e cel potrivit sau nu...bineinteles ca orice mamica am dubiile mele. La virsta de 1 an si 7 luni maninca - 7.30 - 8 - 250 ml lapte (fiecare) + o felie de piine cu almette sau cas sau sunca praga(mai putin din felie ( impreuna caci sunt 2 gemeni) - nu mincam tot timpul felia de piine - 9.30 fructe (mere sub orice forma, ananas, struguri, portocale, banane, kiwi(mai rar), prune si mai rar para) - eu am preferat de citeva luni sa le dau intregi sa le rontaie si sa le simta gustul si se pare ca le place. - 12.30 - un bol de supa (galuste, perisoare, brocoli, conopida, taietei, cartofi) + 1/2 felie piine fiecare - 16.00 - felul doi - spanac cu broccoli, pireu cartofi cu ficatel de pui, macaroane cu carne de vitel, peste la cuptor cu legume) - 19.00 - mamaliguta cu brinza, gris cu lapte, piine cu unt si miere, piine cu almette si rosii(preferatele noastre), chec cu iaurt, iaurt cu fructe, iaurt cu cozonac) - 21.30 - lapte 300 ml (nestle 1 +)
Ideea este urmatoarea: unul dintre ei este mai grasut si unul mai slabut. Cel mai slabut maninca cu o idee mai putin decit celalalt iar ei au: David - 11 kg iar Cezar 10 kg....Nu stiu care este greutatea recomandata la virsta de 19 luni? In plus ma gindesc la cel care e mai slab sa ii pun in lapte seara o lingurita de cereale cu fructe.
Din punctul meu de vedere amindoi sunt foarte bine cu o pofta de mincare buna iar de vitamine nici nu se pune problema.
Va pupam ! |
|
Inregistrat: 4/17/2008 Mesaje: 3770
| am facut pentru prima data chiftelute de peste pentru Sara (sa mai variem pestele); coapte in cuptor nu prajite in ulei. au iesit foarte bune
|
|
Inregistrat: 1/20/2011 Mesaje: 3242
| alexandrabogdan wrote:am facut pentru prima data chiftelute de peste pentru Sara (sa mai variem pestele); coapte in cuptor nu prajite in ulei. au iesit foarte bune Eu fac si chiftelute de dovlecel , de pui , de curcan ,,,(nu amestecate ,,fiecare cu treaba lui ) la cuptor si iasa tot asa f bune ,, sunt putin mai seci e drept dar eu m-am obisnuit sa pun cascaval ras in ele iar atunci cand i le dau la Alex le incalzesc doar putin si se inmoaie si nu mai sunt asa uscate si aproape intotdeauna fac crema de verdeturi sau un pireut asa mai moale ca si garnitura , incerca e f bun |
|
| cu piure de cartofi i-am dat si eu. i-au placut tare mult. a papat 3 ale mele nu au iesit seci, cred ca din cauza ca am pus si painica inmuiata |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Foarte bine arata...pofta buna la pitici!...si eu de cele mai multe ori coc in cuptor ca e mai sanatos decat sa prajesc in ulei pe aragaz ..si chiftelele de carne tot asa in cuptor le fac, fac si cartofi pai in cuptor, am facut de multe ori si snitele in pesmet...cu astia mici incepem si noi sa mancam mai sanatos . |
|
Inregistrat: 6/13/2011 Mesaje: 94
| Cum adica in cupptor?Ca eu nu stiu sa le fac la cuptor?
Eva mea mananca destul de putin...
Dimineata:ora 9-100gr.branza+banana sau alt fruct sau doua fructe.(amesctec iaurt simplu cu fructe din piata) ora 13 un bibi de lapte praf ora 16 ciorba sau felul doi,niciodata amandoua,ou sau friptura ora 20 seara iaurt cu fructe branza,sau carnita
Contrar la ce se spune am observat ca daca mananca bine seara nu mai cere de mancare noaptea lapte si dormim amandoua de la 22 la 6 dimineata . Nu ciuguleste nimic intre mese,eventual odata la trei zile mai pacatuim si mancam un Barney sau un danette mic...sau o inghetata.
Dar gusta orice vede..nu am ferit-o de nimic numai ca e foarte selectiva,daca nu vrea zice "papa tu"si rastoarna castronul.
Sunt in pana de idei nu stiu ce sa-i mai gatesc....ca in ultimul timp nu vrea nimic.
|
|
| babydelicios wrote:Cum adica in cupptor?Ca eu nu stiu sa le fac la cuptor?
Eva mea mananca destul de putin...
Dimineata:ora 9-100gr.branza+banana sau alt fruct sau doua fructe.(amesctec iaurt simplu cu fructe din piata) ora 13 un bibi de lapte praf ora 16 ciorba sau felul doi,niciodata amandoua,ou sau friptura ora 20 seara iaurt cu fructe branza,sau carnita
Contrar la ce se spune am observat ca daca mananca bine seara nu mai cere de mancare noaptea lapte si dormim amandoua de la 22 la 6 dimineata . Nu ciuguleste nimic intre mese,eventual odata la trei zile mai pacatuim si mancam un Barney sau un danette mic...sau o inghetata.
Dar gusta orice vede..nu am ferit-o de nimic numai ca e foarte selectiva,daca nu vrea zice "papa tu"si rastoarna castronul.
Sunt in pana de idei nu stiu ce sa-i mai gatesc....ca in ultimul timp nu vrea nimic.
adica coapte in cuptor (in "duba" de la aragaz) |
|
Inregistrat: 6/13/2011 Mesaje: 94
| Si cum le pun? ca snitelul de exemplu il pun in tava pur si simplu? sau cu hartie de copt?
|
|
Inregistrat: 11/20/2011 Mesaje: 17
| Copilul meu e alergic la ou,fructe galbene care contin ceva care nu ii prieste,branza,asa ca nu am prea multe optiuni in ceea ce priveste alimentatia lui,noroc ca mananca supe,carne.Pediatra lui imi tot spune ca trebuie sa incerc mereu,in portiun mici aceste alimente sa vad daca i-a trecut alergia care ar trebui sa dispara in timp.Prima data cand i-am dat ou am crezut ca lesin cand am vazut ce erutie i-a iesit.Pestele il mananca,am vazut chiftele de peste,care e reteta,cred ca ar trebui sa incerc-Ciao
|
|
Inregistrat: 11/20/2011 Mesaje: 17
| Citeam mesajele voastre si va spun sincer ca ma minunez,baietelul meu Edoardo dorme pana tarziu dimineata 9.00 si seara merge devreme la culcare,cateodata chiar si la 19.30. Doarme si dupa pranz 2 ore.Copii vostri sunt mai mari?Al meu are doar 15 luni,cred ca e normal sa doarma asa mult,voi ce parere aveti?E un copil energic ,vesel,destul de atent in ceea ce face ,in general e cuminte,un baietel bun,sunt o norocoasa. |
|
|