Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/31/2008 Mesaje: 3374
| Lui Darius incerc de cateva nopti sa nu-i mai dau biberon noaptea. A fost bine pana azi noapte cand s-a trezit si a inceput sa planga:"Papa! Papa!" I-am dat un biberon cu ceai. A tras de cateva ori si s-a culcat la loc. Deci a fost doar un moft! in general mananca peste zi cam asa, desi nu e chiar program fix:
la 9-9:30 - Iaurt (cu fructe sau natural) sau danonino; 12-12:30 - ciorbita (doar cand merge la gradi) 13 - La somnicul de pranz biberonul cu lapte (250 ml) 16-16:30 - daca e acasa mananca ciorbita, daca a fost la gradinita in ziua respectiva serveste un fruct sau o prajiturica. in jurul orei 20 - o gustare: gris cu lapte, budinca, paste cu branza, clatite, depinde ce am chef sa-i pregatesc. 21-21:30 - biberonul cu lapte dinaintea culcarii. de-obicei adoarme cu el in brate. Daca nu-l termina nu mai primeste nimic pana dimineata. (Cu foarte rare exceptii)
Sper sa se obisnuiasca sa doarma toata noaptea cat mai repede. Ce e baiat mare deja! |
|
Inregistrat: 1/16/2009 Mesaje: 1578
| Noi papam cam tot ce maninca mami si tati , si mai ales multe lactate:
ora 7.00 - bibe 250ml lapte cu 2 biscuiti ora 10.30 - 1 fruct ras, biscuit ora 13.00 - ciorbita de carne (foarte densa, cu legume pasate si pasta) ora 13.30 - prinzul lui mami si tati (gusta din tot ceea ce mancam: paste, brinzeturi, salamuri, capsuni, inghetzata si ciocolata la 2/3 zile) ora 17.00 - iaurt/fruct/biscuit ora 19.30 - cina cu felul doi carne/peste/brinza/ou cu legume ora 21.00 - bibe 250ml lapte cu 2 biscuiti
noaptea, la cerintze, apa |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Cred ca dupa varsta de un an este bine ca sa dam aproape orice copiilor sa manance, evitand prajelile, grasimea, ciocolata. lactatele si fructele neaparat sa fie adaugate zi de zi in alimentatia copilului |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Sunt de acord si eu asa si fac .Stefi are mesele regulate si sanatoase si mai ales variate.Are unele alimente care nu le suporta si eu nu insist .De exemplu nu -i plac cerealele cu fructe gen Milupa,orezul de orice fel si branza de vaci.Cand le simte gustul plange de mama focului Dar adora fructele ,iaurtul e zilnic ,ou,ficatel etc.si orice legume in mancare sau piureut. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 6/10/2006 Mesaje: 6198
| Hellp fetelor.De vre-o 3 luni Solenut refuza cu incapatanare sa mai bea laptic.Abea dac manca 100 ml dimineata zicem bine mersi,acum nu mai bea nici o picatura Aici se gaseste un lapte splecial expre pt juniori de la 10 luni pana la 3 ani.Ce sa fac??? Speram sa pape un bibi macar dimineata,dar ea nimic. La micul dejunj ii dau un iaurtrl si putin orez cu lapte,asa papa,dar lapte simplu sa nu vada.Ma gandesc ca e prea putin ce papa dimineata,ce pot sa-i mai dau altceva infara de iaurt sau orez cu laptic??? Pup dulce fetele |
|
Inregistrat: 1/12/2008 Mesaje: 1309
| Rody wrote:Hellp fetelor.De vre-o 3 luni Solenut refuza cu incapatanare sa mai bea laptic.Abea dac manca 100 ml dimineata zicem bine mersi,acum nu mai bea nici o picatura Aici se gaseste un lapte splecial expre pt juniori de la 10 luni pana la 3 ani.Ce sa fac??? Speram sa pape un bibi macar dimineata,dar ea nimic. La micul dejunj ii dau un iaurtrl si putin orez cu lapte,asa papa,dar lapte simplu sa nu vada.Ma gandesc ca e prea putin ce papa dimineata,ce pot sa-i mai dau altceva infara de iaurt sau orez cu laptic??? Pup dulce fetele
Dar de ce nu mai papa laptic. Ce a dat-o peste cap de nu mai papa lapte? |
|
| cristinaflorina wrote:Dar de ce nu mai papa laptic. Ce a dat-o peste cap de nu mai papa lapte? Nimic deosebit,cred ca nu e fan lapte.Nu mai vrea si pace.De exemplu azi dimineata nu a baut nici macar o picatura.E plin inca bibi,nu vrea si pace.E adevarat ca prefera iaurturile in loc de lapte dar parca lapticul e tot laptic! |
|
Inregistrat: 1/12/2008 Mesaje: 1309
| Rody wrote: Nimic deosebit,cred ca nu e fan lapte.Nu mai vrea si pace.De exemplu azi dimineata nu a baut nici macar o picatura.E plin inca bibi,nu vrea si pace.E adevarat ca prefera iaurturile in loc de lapte dar parca lapticul e tot laptic!
Da corect nimik nu se compara cu lapticul.Daca incerci sa ii pui un pic de miere in el sau ceva nu stiu. Pe Edy nu il puteam dezvata de 2 mese de lapte noaptea. Acum l-a dezvatat mama ca e la ea. Minca 150 ml la culcare la 22 apoi 100 ml pe la 2 noapotea alti 150 ml pe la 5 si alti 120 ml pe la 8:30. Era un chin. Acum maninca 180-200 ml la 22 si 180-200 ml pe la 6 dim in rest ceai daca se mai trezeste noaptea.Incearca sa nu ii mai dai iaurtelul ala dimineata sa o infometezi un pic si asa poate vrea.Nici seara la culcare nu vrea? |
|
Inregistrat: 11/18/2007 Mesaje: 3818
| Rody, am niste idei, nu stiu cat sunt de bune, dar ti le spun: de ce insisti ca Solene sa pape dimineata lapte? chiar tu ziceai ca ti se pare ca un iaurt si orez cu lapte nu ar fi suficient, laptele simplu crezi ca e mai hranitor? Cerealele ii plac? daca da, dimineata ii poti face o portie de cereale cu lapte, in felul acesta ii asiguri si o hrana sanatoasa, satioasa, si primeste si lapticul, chiar daca e combinat cu altceva.
De dimineata eu ii mai dau lui Ioan fructe-pasate sau taiate cuburi, de exemplu banana cu avocado/ piersica/ pepene galben/ para/ capsune/ mango; mar cu biscuiti.
Ai putea incerca sa ii dai sticluta cu laptic seara, inainte de culcare sau la pranz; sau schimba strategia: poate ii place sa bea cu paiul; sau pune-i laptic intr-o canita mai deosebita(cu printese daca ii plac) si da-i sa bea.
Pofta mare lui Solenut! |
|
| Cris, Alexandra,sa sti ca am incercat tote variantele tale,lapte nu mai vrea si gata.asta e bine ca papa iaurtele.Ea mama papa banauta da sa pape ia singura.Asa ca-i dau o juma de banana in mana si papa.Se pare ca,sunt copii care nu le mai place lapticul |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| vai,exact asa am patit cu Mihaita,la un an jumate a refuzat laptele parca dintr-o data.dupa ce zile intregi n-a baut nici macar o picatura,intr-o dimineata i-am pus o lingurita de cacao Nesquiq.de atunci si pana in ziua de azi isi bea cacaoa de dimineata. am incercat si cu cereale dar le prefera goale. fan branzeturi nu e,cascavalul e singurul pe care il mai gusta. mai mananca si cate un iaurt pe zi si asta e!
Rody,Alexandra ti-a dat niste sfaturi bune. as mai adauga ceva:cand ai mei refuza o mancare nici nu le-o mai ofer cateva zile,sa "uite" de gustul ei,apoi incerc din nou,de cele mai multe ori cu succes.
|
|
| sami wrote:vai,exact asa am patit cu Mihaita,la un an jumate a refuzat laptele parca dintr-o data.dupa ce zile intregi n-a baut nici macar o picatura,intr-o dimineata i-am pus o lingurita de cacao Nesquiq.de atunci si pana in ziua de azi isi bea cacaoa de dimineata. am incercat si cu cereale dar le prefera goale. fan branzeturi nu e,cascavalul e singurul pe care il mai gusta. mai mananca si cate un iaurt pe zi si asta e! Rody,Alexandra ti-a dat niste sfaturi bune. as mai adauga ceva:cand ai mei refuza o mancare nici nu le-o mai ofer cateva zile,sa "uite" de gustul ei,apoi incerc din nou,de cele mai multe ori cu succes. Sami, |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Intradevar Alexandra ti-a dat sfaturi bune ,Riccardo de lapte nu se lasa el bea o sticulute de 280 ml dimineata,una la amiaza cand se culca si una seara inainte de culcare,ma bucur ca bea atata,in schimb papa si iaurtel si tot ce facem in casa...Rody nu te stresa incerca sa il combini in diferite feluri in asa fel ca ea sa nu isi dea seama ca e lapte la mijloc.....Pofta la laptic Solenut!!! |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/13/2009 Mesaje: 806
| of! daria nu mai vrea ou...nicicum! l-am amestecat cu branza, cu piure de legume, de cartof....nimic. vio cum dati oul bebeilor? |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| mihaellas wrote:of! daria nu mai vrea ou...nicicum! l-am amestecat cu branza, cu piure de legume, de cartof....nimic. vio cum dati oul bebeilor?
ai putea sa-i pui in piureul de cartofi doar galbenusul,sunt aproape sigura ca n-o sa-l simta daca e pasat bine |
|
|