Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/17/2007 Mesaje: 1368
| Astazi nu stiu ce sa-i fac de mancare, pt. ca nu am facut nimic de manacare si nici nu am timp ca am fost plecata afara. Cred ca o sa-i fac un piure cu ficatel. Astept sa-mi dati idee ce sa fac repede. Edit: am rezolvat, am fost la socrela si i-am cerut niste supitza ca facuse supa de pui |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 10/16/2008 Mesaje: 531
| Am tot citit si oul apare rar sau deloc in alimentatia copiilor, oare galbenusul nu este bun pt copii?
|
|
Inregistrat: 11/18/2007 Mesaje: 3818
| ANA MARIA STROE wrote:Am tot citit si oul apare rar sau deloc in alimentatia copiilor, oare galbenusul nu este bun pt copii?
Noi miercurea avem zi de oulet (galbenus). Si sambata, daca nu gasesc ficatei. |
|
| Si eu ii dau de 2 ori pe saptamana ou. Acum cica pot sa-i dau si albusul dar inca nu am avut curaj. Voi le dati si albusul? |
|
Inregistrat: 1/31/2008 Mesaje: 3374
| Eu i-am introdus albusul dupa ce a implinit 10 luni. Treptat, pana la 1 an am ajuns sa-i dau oul intreg. Doctorita mi-a zis ca nefiind predispus la alergii pot sa-i introduc de la respectiva varsta. Din pacate oul nu este un aliment preferat si daca il serveste o data la 2 saptamani sunt fericita |
|
| Astazi Ioan a mancat:
-5.30 240 ml de lapte -9.30 cereale cu lapte -14 pireu de spanac cu cartof, un galbenus si un sfert de albus; sucul de la o portocala -18 un mar ras, o jumatate de mandarina si 4 biscuiti -20 240 ml de lapte |
|
| Gata am vb ieri cu dr. si mi-a spus ca pot sa-i dau albusul intreg din prima. Mi-a spus ca nu are voie mazare (eu i-am dat de cateva ori)si nici ciuperci. Mi-a dat niste idei de mancarica: ostropel de pui, spanac cu orez pt ca m-am plans ca nu stiu ce sa-i mai dau.
|
|
| I-am dat ieri lui Alex spanac cu orez si ou. A mancat o cana de 300 ml si ar mai fi vrut . I-am pus oul intreg cu tot cu albus si nu a patit nimic. Azi papam asa: - laptic la ora 7 - piure de fructe cu branzica la ora 11 - ciorbita de pui la ora 15 - iaurt la ora 18 - laptic la ora 21
Ce vroiam sa va intreb voi dati 2 feluri de mancare la pitici? Adica mie dr. mi-a spus ca mai intai se da felul 2 si apoi se termina cu supa ca sa se sature. Ca cica daca ii dau decat supa nu-i tine de foame. Voi ce parere aveti? |
|
| Alex nu mananca 2 feluri de mancare, de fapt lui nu-i place ciorbita sau supa. Cand vede ca nu este consistenta mancarea, o refuza nici nu se uita la ea. In general la pranz ii dau diverse piureuri de legume cu carnita tocata marunt si ca desert un fruct sau un danonino sau biscuiti. Niciodata nu ii dau dulciuri, bomboane si alte de-astea. |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Adriana,nici eu nu-i dau la Raul doua feluri de mancare,asa ne-am obisnuit,inainte de somnul de amiaza adik pe la 12,30-13 papa ciorbita si cand se trezeste il mai las o jumatate de ora si papa felul 2. |
|
| Ioan a mancat:
-3 240 ml de lapte -8 pireu din 2 banane si un avocado -13 mini-spaghete cu peste si sos de dovlecel, morcov si rosii; sucul de la o portocala si de la jumatate de mar -17 iaurt cu afine, zmeura si un biscuite -20.30 240 ml de lapte
Nu il pot dezvata de masa de noapte. Am incercat sa ii dau mai mult seara, dar degeaba... |
|
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 3801
| Ieri am papat asa: -la 7-un biberon de lapte -la 10-piure de fructe si biscuiti -la 13-laptic,si apoi somnic -la 17-peste la gratar,si legume (si nelipsitul iaurt,ca altfel nu papa) -la 20-iaurt natural cu 3 cupe orez nestle -si la 21.30-laptic Astazi la fel ca ieri,pentru ca eu ii fac manacrea pe doua zile! Si nelipsitii pufuleti...desi nu am fost de acord cu ei niciodata,nu am ce face! |
|
| Astazi Ioan m-a uimit. A papat asa:
-3 260 ml de lapte (de la magazin, full fat) -8 cereale cu lapte, 5-6 boabe de struguri -13 supa de pui strecurata, cu paine, cod cu cartofi la cuptor (+ putin usturoi, e pt prima data cand gusta), o capsuna -17 un iaurt cu zmeura trecuta prin sita si 3 biscuiti -20 300 ml lapte
Intre mese a mai rontait biscuiti, capsune, struguri si o feliuta de castravete |
|
| Alex a inceput sa manance ciorbita, dar nu vrea din castronelul lui, vrea numai de la tati. Dupa ce termina si se satura vine si la mami in farfurie dar nu-i place ce are mami in farfurie.
Ah si inca ceva mananca foarte multa branza, de la vaca bunicii, oare n-o fi prea grasa? Pana acum a fost ok la burtica. Pupicim puii papaciosi |
|
Inregistrat: 2/1/2009 Mesaje: 797
| Robert mananca aproape tot ce mancam si noi.Branzica de vaca i-am dat cam de la un an jumate dar nu-i place.Am incercat cu toate sortimentele.. nimic.Bine ca mananca mult iaurt.Ieri am papat la 8 dimineata 150 lapte la 10 cereale cu banana la 13 un castronel de ciorbita la 14 inainte de somn 120 lapte la 17 gris cu lapte amestecat cu mar copt la 21 peste prajit cu mamaliguta iar la 22 inainte de somn 150 lapte.Pentru astazi nu ne-am gandit inca. |
|
|