Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/17/2007 Mesaje: 1368
| Acum am vazut ca scria si o bucatica de carnat !!! Nici acea branzica "fina" cu gem nu-i prea buna. Ai putea sa-i dai cate un iaurtel simplu si sa-i adaugi tu fructe in el. Eu ii dau in fiecare zi cate un iaurtel si piure de fructe. Incearca sa-i dai cat mai natural si cat mai SANATOS sa manance Mami dar ai vorbit si cu medicul pediatru despre alimentatia ei? El ce parere are?
In loc de cartofi prajiti poti sa-i faci cartofi natur/ piure/ copti si sa-i dai cu ficatel de pui,piept de pui la gratar, peste la gratar sau fiert. Ai o multime de variante.
Eu baietelului meu nu i-am dat niciodata mezeluri si nici nu am de gand sa-i dau !!! Singurul aliment probabil cu e-uri este branza topita(Kidiboo - branza topita pt. copii) care ii dau odata pe saptamana. |
|
Inregistrat: 2/6/2009 Mesaje: 2162
| nu va speriati in halul asta doar nu va imaginati ca mananca ditamai portia. si am vorbit si cu medicul pediatru despre asta si zice ca e ok daca ii dau cate putin. sa fim seriosi , nu cred ca noua ne-au dat parintii numai mancare naturala si totusi suntem bine. Am vazut multe mamici care opteaza pt o alimentatie variata ,asa ca si mine si nici copii lor nu au nimic.Si pana la urma ce mai e natural in ziua de azi? |
|

| Alimentatie variata are si Alex, dar mai natural. Mananca sarmalute din piept de pui, ardei umpluti, conopida, spanac, sufleu de legume, piure cu ficatel, friptura de pui la gratar, supe(taitei, galusti), ciorbe (de perisoare din piept de pui, legume), peste ,macaroane cu branza dulce etc. Cat despre cartofii prajiti.....ei nu ies nedigerati in scaunul copilului? Acum cativa ani, alimentele erau cu mult mai naturale....si daca pot sa-l protejez...de ce sa nu o fac? Acum 20 ani nu gaseai pe toate drumurile mezeluri + dulciuri asa cum se gasesc acum. Si legumele nu erau "fortate" sa creasca mari, frumoase si repede. Chiar nu vreau sa te supar....asa e doar parerea mea. Orice doctor normal la cap iti recomanda si tie ca adult sa nu mananci cartofi prajiti pt. ca nu sunt buni pt. organism, dar in nici un caz sa-i dai unui copil de 1 an !!! |
|
| stai linistita ca doar nu e nici o suparare.Cat despre cartofii prajiti ,nu, nu ies nedigerati si nu mananca zilnic, poate de 2 ori pe luna .Si Alessia mananaca ciorbica de galuste, perisoare s.a.m.d,spanac ,piure cu gratarel de pui sau ficatel, doar ca din cand in cand ii dau cate putin si din ce mancam noi.chiar nu are nici o problema cu stomacelul.Multumesc lui Dumnezeu ,nu a fost bolnavioara niciodata, nici macar racita. |
|

| Alessia, atunci pofta buna in continuare si sa fi sanatoasa si papacioasa. |
|
| multa sanatate si tie si lui Alex.si multumesc pt sfaturi |
|
Inregistrat: 1/31/2008 Mesaje: 3374
| Darius, de cand e la gradi mananca de zici ca-i spart. - dimineata la 6-7 un iaurt cu fructe sau un Danonino mare sau biberonul cu lapte; - la 10 au gustarea la gradi unde iarasi mananca iaurt cu biscuiti si jumatate de fruct (banana sau mar). - La pranz papa supica de pui (cu galusti sau taitei) sau ciorbita de vacuta cu multe legume. Carnea nu o mananca, dar nu-i bai. Si felul 2 au avut piure de cartofi si carnita de pui la cuptor aproape in fiecare zi, sau mancarica de cartofi.
Ieri a papat si jumatate de pulpa de pui la pranz. Inainte de culcare sau dupa ce se trezeste isi bea si biberonul de lapte. Intr-o zi au avut cartofi prajiti si snitel la felul 2. Profesoara de germana era foarte dezamagita ca nu a mancat decat ciorbita si apoi si-a baut laptele. Daca n-are cu ce mesteca baiatul ce sa-i fac.
Acasa mai mananca, o prajiturica cu gem sau branza de vaci, nelipsitii pufuleti, si cate un fruct. La culcare isi bea bibele de lapte si mai servim un biberon cu lapte noaptea la ora 12. Apoi somn de voie pana dimineata. |
|

| Astazi mancam -dimineatza laptic -piure de fructe cu branza -supa de perisoare -branza cu smantana si mamaliguta -laptic cu cereale
I-am cumparat lui Alex cereale de la Nestle cu cacao (1-3 ani). Daca-i dau odata la 2 zile e prea mult? Poate sa fie agitat din cazua la cacao? Am auzit la o mamica in parc ca nu-i da decat odata pe saptamana.
|
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 5/12/2006 Mesaje: 12982
| Adriana sfatul meu ar fi sa renunti deocamdata la cacao . Eu nu am de gind sa-i dau Cezarei cacao decit dupa 3 anisori in colo. |
|
Inregistrat: 1/31/2008 Mesaje: 3374
| Exact la fel zic si eu despre cacao. Doar ca socoteala de-acasa nu se potriveste cu cea din targ de multe ori, asa ca si noi mai calcam in strachini si mai papam cate o napolitana cu invelis de cacao . Si agita copilul de zici ca-i bagat in priza. Bine ca se intampla rar si doar cand nu sunt eu in preajma ca altfel |
|

| Dya, Petro multumec pentru sfat. Dar acum ca o am in casa....pot sa-i pun macar o cupa odata pe saptamana in iaurt sa-i mai schimbe gustul? Eu ii pun in iaurt cereale cu 5 fructe, dar asta papa cam de cateva luni bune. Nu ma lasati in pom...astept raspuns. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| dimi: 1 portocala si 1 gogosica gustare: 1 Kinder Pingui Pranz: CHicken Nuggets cu piure de cartofi Gustare Saratzele si portocala Cina: Iaurt si ma mai inspir de la voi poate.
|
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 5/12/2006 Mesaje: 12982
| Adriana mama decit sa-i pui cacao in iaurtel mai bine daca ai dulceata facuta in casa ii pui o lingurita sau doua intr-un iaurtel simplu si iti spun sigur ca va fi un deliciu....si eu maninc asa ceva. Pofta buna la Alex. |
|

| Dya, multumim. |
|

Inregistrat: 11/18/2007 Mesaje: 3818
| Astazi Ioan a mancat:
-la 5: 210 ml de lapte -la 9: 2 banane cu un kiwi (partea dintre coaja si seminte) -la 13.30: cod cu orez si legume; sucul de la o portocala -la 17: iaurt natural cu 5 capsune (bineinteles, fara seminte) si miezul de la o felie de paine (de placere) -la 21: 240 ml de lapte
Intre mese nu mananca nimic, doar bea cate putina apa plata. |
|
|