Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/1/2007 Mesaje: 636
| Noi am scos biberonul de dimineata, pentru ca le tinea foarte mult timp de foame, si nu mai mancau si altceva pana la pranz. Mihnea mananca cam asa: - la 8.30-9: unul sau doi crenwursti si una sau doua felii de paine cu almette (alternez, ziua urmatoare le dau cereale cu miere sau cu cacao, un bol intreg) - la 12.30-13 ori un bol de ciorba de vacuta cu multa carne si legume, ori 2-3 ciocanele de pui, ori snitel, ori spaghette, depinde ce e facut in casa. Dupa masa de pranz, daca mananca, au si ciocolata sau negresa. In rest intre mese nu le dau nimic, nici biscuiti, nici pufuleti, nimic altceva. - la 17 un fruct, banana sau struguri, mar, sau ce e in sezon - la 20 iaurt plin cu fulgi de porumb, sau daca nu le-am dat de dimineata cereale cu lapte, le dau atunci. Uneori mai mananca si branza cu smanatana. Iar la 9 (sau 9.30 sau 8.30 dupa caz, cand se culca) un biberon de 250 ml lapte. E ca un somnifer pentru ei. 
La mine amandoi mananca cam la fel, desi Denisa care are 3 ani luna viitoare. Cu mentiunea ca Denisa nu mananca la pranz decat ciorba fara carne ca domnisoara nu serveste carne gatita , sau cartofi prajiti sau spaghette din care trebuie sa ii scot bucatelele de kaizer sau ce carne pun. Si nici unul dintre ei nu vrea sa manance oua, indiferent cum le prepar. |
|

Inregistrat: 10/5/2008 Mesaje: 766
| Roxie wrote:La mine amandoi mananca cam la fel, desi Denisa care are 3 ani luna viitoare. Cu mentiunea ca Denisa nu mananca la pranz decat ciorba fara carne ca domnisoara nu serveste carne gatita  , sau cartofi prajiti sau spaghette din care trebuie sa ii scot bucatelele de kaizer sau ce carne pun. Si nici unul dintre ei nu vrea sa manance oua, indiferent cum le prepar.
cu ou fiert taiat pe jumatate si decorat ca soricel, pisica sau alte idei trasnite cu legume colorate, masline, ati incercat? nici fetita mea nu manca ou sub nici o forma si i-am facut asa si a inceput sa manance..ce e drept ca acum daca ii dau nedecorat nici nu se atinge de el |
|

Inregistrat: 8/1/2007 Mesaje: 636
| O sa incerc, nu m-am gandit pana acum sa le fac mancarea mai prezentabila, desi parca vad ca in loc sa manance, or sa se joace cu ea. Pe Denisa mai incerc sa o atrag cu mancare roz (rozul e culoarea ei preferata) ii mai ofer cate o sunca, o carnita de culoare cat de cat roz... si uneori o mai tenteaza. Am incercat sa ii fac sandwichuri tricolore, galben roz si verde (cascaval, sunca si ardei) dar nu a percutat. Chiar sunt deschisa la orice sugestii de mancare decorativa, ca eu nu prea am inspiratie. |
|

Inregistrat: 10/16/2008 Mesaje: 531
| Copilul meu nu prea mai mananca. Am incercat diverse,in ultima perioada nu mai vrea decat piureul de cartofi cu carnita tocata si supa, ah si bineinteles laptele praf de la nestle.Alex are 1 an si 3 luni si ii ies maselutele, sper sa fie doar de la dinti si sa nu aibe altceva. Sanatate pentru bebei si voua multa putere si rabdare ca sa aveti grija de ei. |
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 5/4/2008 Mesaje: 113
| bebe al meu de cand l-am intarcat mananca intruna.Mai ca ne si sperie cateodata.Si stiu ca nu este prea bine dar cel mai mult ii place mancarea gatita si mananca chiar bine.dimineata o incepe neaparat cu oua batute dupa care la pranz mancarea gatita,pe la ora 5 mar cu biscuite sau iaurt si la masa de seara piure cu carne sau ficatei de ex iar intre mese mai rontaie cate ceva.Are sanse sa ajunga obez nu? |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/17/2007 Mesaje: 1368
| Hai ca am avansat si noi si am ajuns si aici sa va stresam Alex trebuie sa tina regim inca o saptamana (gastroenterocolita) si nu stiu ce pot sa-i mai dau. Mi-a scris pe externare :Nan fara lactoza, OP (orez pasat), BV(branza de vaci), SM(supa de morcovi), CM(carne mixata) si PM nu mai stiu ce mi-a spus ca inseamna. Ce pot sa-i mai dau sa pape? Oare ou are voie? |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Adriana, cand am vut si noi enetroviroza am macat un meniu foarte plictisitor: orez cu morcov, fara sare, fara delikat, branza de vaci, lapte (fara lactoza, din intamplare, tot Nan), banana, mar copt, carne fiarta (cam dupa o saptamana de la inceperea regimului si introdusa progresiv, ca la diversificare), aveam voie sticksuri pentru ca refac flora intestinala, ceai de menta... Va dorim sa treaca repede perioada asta de restrictii alimentare! Sanatate! |
|

| Astazi Alex papa asa: - lapte - mar copt cu branzica de vaci - supa de legume - pilaf cu piept de pui - lapte cu cereale Am inceput de o saptamana sa-i dau sa manance pasat cu furculita, nu-i mai fac totul cu blenderul. Dar "problema" e ca nu vrea sa manace singur. A avut o perioada cand vroia sa manance singur(7-8 luni), si eu ca proasta nu-l lasam ca se murdarea tot. Acum nu mai vrea el. |
|
Inregistrat: 1/31/2008 Mesaje: 3374
| Rabdare mami! Abia dupa 18 luni isi formeaza abilitatea de a manca singur! Darius mananca singur, dar numai cu manuta. Dupa fiecare masa schimbam hainele! |
|

| petro wrote:Dupa fiecare masa schimbam hainele!
Ieri nu a vrut sa manance decat branzica cu mar copt si lapte. A luat 2-3 linguri de supa si la fel si de pilaf. Oare sa nu-i mai fie foame la 3-4 ore? |
|

| Gata s-a rezolvat si cu mancarea. Mananca acum foarte bine. Ieri i-am dat ardei umplut(piept de pui, ceapa, morcov, orez, pesmet) si a mancat foarte bine. Azi o sa manace supa de pui cu taitei. Cate mese au copii vostri? Alex mananca asa: - lapte - piure de fructe cu branza - masa principala (ciorba, sufleu de legume, piure cu ficatel, etc) - iaurt cu cereale - lapte
Oare e prea putina macare pentru 1 an? Asa manca si acum cateva luni. |
|
Inregistrat: 2/6/2009 Mesaje: 2162
| Alessia mananca mancare inca de la 4 luni.I-am dat cate putin din toate si bineinteles lapte. ieri a papat-dimineata o sticluta de lapte -o portocala -o sarmaluta cu smantana si paine -o sticluta de lapte -branzica fina cu gem de fructe -cartofi prajiti cu ketkup si o bucatica de carnat - o sticluta de lapte inainte de culcare Ar manca tot timpul cate ceva si asta in ciuda faptului ca ii ies 2 maselute.Mananca orice si nu are probleme cu stomacelul. |
|

| Nu vreau sa par nebuna....... dar sarmaluta banuiesc ca e din pui, ca doar nu-i dai carne de porc la varsta asta. Si cartofi prajiti cu ketchup , tu nu te gandesti la sanatatea ei?
|
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 5/12/2006 Mesaje: 12982
| Inclusiv al meu sot a ramas masca cind a vazut despre cartofii prajiti si cirnat...... |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 6/10/2006 Mesaje: 6198
| myha84 wrote:Alessia mananca mancare inca de la 4 luni.I-am dat cate putin din toate si bineinteles lapte. ieri a papat-dimineata o sticluta de lapte -o portocala -o sarmaluta cu smantana si paine -o sticluta de lapte -branzica fina cu gem de fructe -cartofi prajiti cu ketkup si o bucatica de carnat - o sticluta de lapte inainte de culcare Ar manca tot timpul cate ceva si asta in ciuda faptului ca ii ies 2 maselute.Mananca orice si nu are probleme cu stomacelul. Nu pot de cat sa nu pot sa zic nimic |
|
|