|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/17/2007 Mesaje: 1368
| Ce parere aveti de cremwursti la 1an si 9 luni? Am inceput sa-i dau de saptamana trecuta. Soatul meu nu ma lasa pentru ca zice ca sunt facuti din resturi Voi le dati copiilor cremwursti ? Eu ii dau lui Alex sa manance asa: - ora 08 - lapte Junior - ora 11 - branza de vaci cu fructe - ora 15 - ciorbitza + felul 2 - ora 18 - iaurt cu biscuiti -ora 21 - lapte Junior Ce parere aveti? E putin? E bine ce-i dau sa manance? |
Inregistrat: 1/12/2008 Mesaje: 1309
| Eu i-am dat cremvusti de la 1 an. Acum papa la comun cu noi mai putin prajeli, porc, etc |
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 3801
| adrianayo2003 wrote:Ce parere aveti de cremwursti la 1an si 9 luni? Am inceput sa-i dau de saptamana trecuta. Soatul meu nu ma lasa pentru ca zice ca sunt facuti din resturi Voi le dati copiilor cremwursti ? Eu ii dau lui Alex sa manance asa: - ora 08 - lapte Junior - ora 11 - branza de vaci cu fructe - ora 15 - ciorbitza + felul 2 - ora 18 - iaurt cu biscuiti -ora 21 - lapte Junior Ce parere aveti? E putin? E bine ce-i dau sa manance? Adriana,si eu am inceput sa-i dau fetitei mele,cremwursti,cam de 2 luni....e innebunita dupa ei ! E alegerea ta,daca sa-i dai sau nu....eu una nu-i dau decat cremwursti,alte mezeluri nu vede ! Ca meniu,e la fel ca cel al Arianei......si eu imi cam faceam griji ca mananca cam putin,dar acum ca am vazut ca si baietelul tau mananca la fel mi-am luat o piatra de pe inima! Pupam dulce pe Alex ......pofta mare,scumpule! |
|
Inregistrat: 10/17/2007 Mesaje: 1368
| Offf ce bine, credeam ca`s nebuna ca am inceput sa-i dau cremwursti. Alex inca mananca mancare facuta separat de a noastra, asa ca inca sunt cu .
|
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 6/10/2006 Mesaje: 6198
| Si Sole si Elo sunt inebunite dupa cremwursti. |
|
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 3801
| adrianayo2003 wrote:Offf ce bine, credeam ca`s nebuna ca am inceput sa-i dau cremwursti. Alex inca mananca mancare facuta separat de a noastra, asa ca inca sunt cu . Nu esti nebuna,scumpa mamica .....si eu ii fac Arianei mancarea separat,dar mai sunt momente cand ii dau sa guste si de la noi(atunci cand sunt sigura ca nu-i face nimc rau,cand nu e prajeala,condimentat,etc)! Si eu care credeam ca sunt singura cu pasarele pe la cap ....toata lumea se mira cand ma aud ca ii fac mancarea separat,dar sincer pe mine ma intereseaza sa-mi fie fetita sanatoasa,sa ia bine in greutate si sa primeasca din alimente necesarul de vitamine,calciu,etc! Alexutzu,sa ai pofta puisor! |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 9/23/2008 Mesaje: 6611
| Biscuiti cu lapte Supa de galuste Paine cu crenvusti si margarina
Cam putin pentru ca nici acestea nu le prea mananca din cauza ca i iasa dintii ochiului si tare rau mai mancam |
|
Inregistrat: 11/18/2007 Mesaje: 3818
| Si eu fac mancare separat pentru Ioan, sau gatesc cat mai natural pentru toata familia. In general, meniul contine 5 mese, dintre care 3 principale, ceva de rontait si lapticul de seara, plus biberonul de noapte, de care inca nu am scapat. Cam asa sunt mesele noastre de vreo luna incoa:
-intre 8 si 9 mic dejun format din cereale cu lapte (plus cate un fruct taiat cubulete) sau fructe pasate/intregi
-intre 12 si 13, inainte de somnic, legume cu carne/ ou/ peste/ ficat sau ciorbita cu paine plus un biberon cu lapte
-dupa somn, in jur de ora 4.30, grisine si fructe sau iaurt cu fructe
-intre 18 si 19 cina, adica budinci/ orez cu lapte/ compot/ mamaliga cu branza/ supa usoara
-pe la 20-21, lapticul
Pofta mare sa aveti, copii |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 10/22/2009 Mesaje: 718
| ce copii mancaciosi alexia nu a fost mancacioasa de cand sa nascut nici laptele nu ia placut seara o pacalim cu tv cu jucari iar dimineata il dau in somn.am vazut ca nu sunt singura care procedeaza asa alta solutie nu am |
|
| O idee de felul 2 care lui Ioan i-a placut foarte mult:
Papa bun pentru Ioan
Ingrediente: -un cartof mediu -1/2 morcov -1/2 dovlecel -15-20 boabe de porumb/mazare -2 linguri iaurt -un ou -sare, piper, patrunjel
Cartoful se fierbe si se paseaza ca pentru pireu. Morcovul si dovlecelul se rad marunt, oul se amesteca cu iaurtul, apoi cu restul ingredienteleor. Se unge o tavita de ceramica cu putin ulei, se rastoarna amestecul si se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade, timp de 15-20 de minute.
Ioan tocmai a papat un castron plin, cu mare pofta. In loc de iaurt se poate adauga cascaval ras, eu nu am avut in casa. Sper sa va placa reteta |
|
Inregistrat: 6/14/2009 Mesaje: 820
| Multumesc pentru reteta Alexandra. Poate am sa o incerc si eu ca am cam ramas in pana de idei. Voi dati muraturi copiilor? Eu i-am dat fetitei sa incerce castraveti murati(facuti de mine, fara conservanti) si nu se mai satura de ei. Bineinteles ca-i dau cateva feliute dupa ce papa mancarica pregatita ca de altfel altceva nu ar mai papa. |
|
| Iuli, cu mare placere
Si daca tot ai ramas fara idei, iata cateva pe care le-am primit si eu si mi-au prins bine: budinca de conopida/broccoli/dovlecel, supa-crema de broccoli dreasa cu ou si smantana, spanac cu ou (mancarea preferata a lui Ioan), musaca de cartofi, fish pie (un fel de musaca, mai exact un rand de pireu de cartofi, unul de peste+lapte/cascaval, si iar unul de pireu), mamaliga cu branza.
Eu nu am incercat sa ii dau muraturi lui Ioan.
Pofta buna, copii! |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Iuli wrote: Voi dati muraturi copiilor? Eu i-am dat fetitei sa incerce castraveti murati(facuti de mine, fara conservanti) si nu se mai satura de ei. Bineinteles ca-i dau cateva feliute dupa ce papa mancarica pregatita ca de altfel altceva nu ar mai papa.
si eu ii dau la Riki castraveciori murati ...vorba ta papa ca nu se mai satura de ei...si pediatru mia zis ca sunt buni pentru viermisori rau nu are ce sa-i faca! |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| buna fetelor...sunt un pitic mai micut abia am intrat si eu in familia aceasta a voastra si sunt tare incantata baietelul meu face un anisor marti pe 15 dec 2009 dar avem o problema mare cu mancarea....meniul lui fiind asa...si asta zilnic ca daca il schimb numai mananca deloc::::
08:00-pireu cu ficatel de pui 10:00-trei borcanele de danone 13:00-foarte putina supica sau borsulet(cam 5 lingurite) 16:00-un fruct 18:00-branzica de vaci cu smantana(din nou foarte putin) la 19:30 ne punem la nani cu doua biberoane de ceai.......dupa cum vedeti nu e pre stralucit meniul lui andros.......si ma chinui cu el pt ca nu deschide gura......o tine inchisa de parca l-ar bate cineva....si sunt zile in care sare peste mesele le la 13 si de le 18...pt ca nu vrea sa manance.....lapte numai vrea deloc...
dati-mi o idee pt k nu stiu ce sa ma mai fac cu el allamia attached the following image(s):
|
|
Inregistrat: 6/14/2009 Mesaje: 820
| Allamia cum sta baietelul cu greutate in functie de varsta? Daca este bine eu zic sa nu-ti faci prea multe griji. Oricum fiind asa micut nici cantitatitel de papica nu pot fi impresionante. Incearca totusi ininte de nanita sa-i dai iaurtel sau smantana cu painica daca nu vrea lapte. Doar ceai mi se pare prea putin. Nu-ti face griji ca si fetita mea mai sare peste mese si chiar daca are 1 an si 4 luni inca nu are un orar fix de masa (anumite ore), ba chiar se intampla sa fie un interval de 4 - 5 ore intre mese dar atata timp cat mananca si greutatea a fost buna la ultima cantarire nu mi-am facut griji. Sunt zile in care mananca bine si alte zile in care deabia papa dar eu cred ca toti copiii sunt asa. La noi functioneaza: - mancam odata cu ea - ii dam sa guste(sa pape) de la noi din farfurie (daca e ceva ce nu-i pot da iau de la ea din castronel si asa cu lingurita plina ma fac ca iau de la noi din farfurie si asa papa) - alternez castronelele ca am observat ca de multe ori doar vede castonelul ei obisnuit si nu vrea sa deschida gurita - daca e o ciorbita care nu-i prea place o imbunatatesc cu smantana sau iaurt - papa si cate un ursulet de plus, o papusa, ratusca ce are ea in mana (ce mai rad de ea cand imi impinge mana sa-i dau mai intai sa pape la ursulet dupaia ei) Sper sa-ti fie de folos ce ti-am scris si va urez pofta buna la papica. Si nu uita ca nu toti copiii sunt la fel de mancaciosi. |
|
|