ce-i Botezul
Subiectul anterior · Subiectul urmator
fdianamaria
Scris: Friday, February 17, 2006 6:07 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/17/2006
pentru voi? ce inseamna?...sincer, ce intelegeti voi din asta?
codruta
Scris: Friday, March 3, 2006 1:48 PM
Nivel

Inregistrat: 2/14/2006
am hotarat si noi data botezului: dupa Pasti, in saptamana luminata, adica pe 29 aprilie. Maine mergem la cj sa aranjam cu biserica si localul. Abia astept s-o increstinam si pe Medeeasarbatoare
leut
Scris: Friday, March 3, 2006 2:02 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/15/2006
Botezul? Ca si cununia, reprezinta, pentru mine cel putin, intrarea intr-o noua viata, cu bune si rele, cu asteptari si impliniri...
Botezul reprezinta intrarea "cu capul sus" in lumea lui Dumnezeu, primirea numelui, noi parinti spirituali de data asta...
Sincer, am fost la un singur botez, al verisoarei mele dar eram prea micuta si nu-mi aduc aminte mai nimic.
Astazi voi merge pentru prima data la un botez, chiar in biserica unde am fost eu botezata. Maine o sa fie botezul Ruxandrei, fetita lui Oana si abia astept sa ma duc, mai ales ca o voi cunoaste...
sunny
Kiki
Scris: Friday, March 3, 2006 2:02 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Mai, pentru mine este o etapa importanta in viata bebelusului, asa cum reprezinta si nunta, etc...
Eu vad botezul ca un nou inceput, ca puritate absoluta... Sunt foarte credincioasa de felul meu, chiar daca nu ma duc prea des la biserica... Biserica se poarta in suflet...cum zicea cineva...
mihaela75
Scris: Friday, March 3, 2006 5:53 PM
Nivel

Inregistrat: 2/22/2006
Pentru mine botezul e ceva care se face ca face toata lumea.Am multe intrebari si nelamuriri in privinta botezului.Mai ales de cand am ajuns aici si am dat de atatea culturi religioase si atatea obiceiuri...cred este loc pentru fiecare in Rai botezat sau nebotezat. oare
Maria & Mario
Scris: Friday, March 3, 2006 8:31 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
Botezul e incredintzarea copilului Domnului. E crestinarea lui , oficiala , as putea spune. Se si spune pe parcursul slujbei religioase : "Am luat pagan , ti-am adus crestin ! ". " ( sau ceva pe aproape ). Se spune ca e deja in imparatia Domnului acceptat. E protejat. Pentru noi a contat foarte mult. Consider ca este foarte important pentru mama si copil aceasta binecuvantare. Primeste primul mir, prima impartasanie. E miruit cu apa sfanta.

Acum depinde de la caz la caz.
Anca
Scris: Wednesday, June 7, 2006 1:57 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 5/26/2006
Si pentru noi botezul este foarte important. Deabea astept, sunt atat de nerabdatoare sa il botezam pe Andi, asta va fi chiar sambata asta, pe 10 iunie. Am un sentiment tare puternic in legatura cu botezul lui, simt ca asta i-ar oferi o mare protectie divina, intra si el in randul crestinilor, si ma linisteste enorm numai acest gand. Il incredintez nasei, in primul rand, care ii va fi ca o mama, eu cred tare mult in asta, si apoi il incredintez lui Dumnezeu, care va avea grija de el.
O sa revin cu povestea botezului, sigur voi plange pentru ca ma emotioneaza in mod deosebit toata manifestarea acestei sfinte si mari taine.
cute_babies_of_mine
Scris: Wednesday, June 7, 2006 2:09 PM
Nivel

Inregistrat: 4/4/2006
Eu am crescut intr-o familie de oameni foarte credinciosi. Asa ca botezul lui Tudor a fost pentru mine un pas foarte important! In traditia ortodoxa se spune ca micutul trebuie crestinat inainte de 40 de zile, iar mama nu participa la acest eveniment! Asa ca Tudor a fost botezat la 3 saptamani, in biserica in care eu si Ovidiu ne-am cununat, avandu-i drept nasi pe nasii nostri de cununie. Am plans cand am vazut caseta...
La 40 de zile, cu el in brate, m-am dus sa-mi citeasca mie dezlegarea, apoi preotul l-a inchinat in altar la icoane ( e singura data cand un baietel intra in altar pe Portile Imparatesti) si l-a impartasit. De atunci, am incercat sa-l impartasesc cat de des am putut, adica de inca 2 ori! Ma bate gandul sa ma duc duminica la biserica, mai ales ca-i sarbatoare!
TatyKS
Scris: Wednesday, June 7, 2006 3:02 PM
Nivel

Inregistrat: 3/1/2006
In urma botezului devii crestin, esti purificat, esti iertat de pacate. Cu toate ca bebeii sunt niste fiinte nevinovate, minunate, si pure, credinta noastra ortodoxa, spune ca sunt pacatosi, pagani de la nastere pana primesc sfantul botez. Nu imi prea place chestia asta, dar trebuie sa ne supunem religiei noastre.

Anca,il asteptam pe Andi printre crestini. Sa fie cuminte si tu sa treci usor peste emotii.pupici
sousourel
Scris: Thursday, June 15, 2006 9:58 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/18/2006
Prin botez se "spala" pacatul ancestral.... se "ofera" haina noua si alba, in sensul spiritual al cuvantului, persoanei care se boteaza si care se reinnoieste (haine) la fiecare spovedanie.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.