|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| M-am gandit ca ar fi bun un astfel de topic pt cele care vor sa se apuce de anumite schimbari in locuinta si poate trec cu vederea diferite amanunte care nu par importante.
Deci, ce ati facut in casa si timpul v-a dovedit ca nu a fost cea mai buna alegere.
Ce am facut eu: Cand am comandat mobila de bucatarie am ales sa nu acopar partea de langa podea(sub mobila) acolo unde sunt picioarele de sustinere pt ca am zis ca o sa pot curata mai usor si locul respectiv. In timp s-a dovedit a fi cea mai proasta alegere pt a toate vasele din bucatarie cu care se joaca Cristina ajung inevitabil si sub mobila. la fel si multe jucarii.
Cand am pus rigips in sufragerie am ales ca ascund firele de la cablu si internet pe dedesubt si le-am scos pe langa priza. Acum imi dau seama ca nu le pot inlocui decat daca sparg peretele. |

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 882
| Si eu mi-am facut mobila de bucatarie cu spatiu in partea de jos, insa cei de la firma mi-au pus in partea de jos a mobilei niste placi inguste din acelasi material pe care mi le-au fixat cu niste cleme pe picioarele de sustinere ale corpurilor de mobilier.Mi s-a parut o solutie ingenioasa pt ca atunci cand vreau sa sterg dedesupt pot sa detasez acele placi fara nici o problema. |
| evita wrote:Si eu mi-am facut mobila de bucatarie cu spatiu in partea de jos, insa cei de la firma mi-au pus in partea de jos a mobilei niste placi inguste din acelasi material pe care mi le-au fixat cu niste cleme pe picioarele de sustinere ale corpurilor de mobilier.Mi s-a parut o solutie ingenioasa pt ca atunci cand vreau sa sterg dedesupt pot sa detasez acele placi fara nici o problema. Si mie mi-au spus de acest lucru dar eu la vremea aia l-am refuzat crezand ca e mai ine fara ele. |

| Eu am patit altceva. Unul din peretii baii l-am imbracat cu rigips, insa acei "mesteri" nu stiau ca distanta intre montantii pe care se fixeaza placile de rigips trebuie sa fie mai mica cu vreo 10-15 cm decat in mod normal pt a putea sustine greutatea placilor de faianta. Acelasi lucru s-a intamplat si cu plafonul. Stau la casa si pt ca inaltimea camerelor era de 3,70 m am fost nevoita sa cobor plafonul. Montantii au fost fixati ca si la baie, iar din cauza trepidatiilor (eu locuind pe o strada intens circulata) au inceput sa crape placile de rigips in zona de imbinare.Toate acestea intra la categoria "ASA NU". |

| MNiko wrote: Si mie mi-au spus de acest lucru dar eu la vremea aia l-am refuzat crezand ca e mai ine fara ele
Pai si acum nu poti face aceasta modificare? |

| Iar cei care ti-au montat cablurile electrice de ce nu ti le-au pus pe un tub special incat in momentul in care ai probleme sa le poti scoate fara nici o problema? Urasc acei "mesteri" care le stiu pe toate si nu te asculta si pe tine - beneficiar al lucrarii. |

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Niko, in mod normal, cand "ascunzi" instalatia electrica in spatele placilor de rigips, toate firele trebuie trecute printr-un tub, astfel poti sa ai acces la ele daca vrei sa le inlocuiesti. |
| Miri wrote:Niko, in mod normal, cand "ascunzi" instalatia electrica in spatele placilor de rigips, toate firele trebuie trecute printr-un tub, astfel poti sa ai acces la ele daca vrei sa le inlocuiesti. Corect Miri, dar cand "mesterii" suntem eu si sotul care ne aflam si la prima experienta de acest gen...nu ne-am mai gandit ce facem daca trebuie inlocuite. |

Nivel: Senior
Inregistrat: 1/8/2007 Mesaje: 6843
| Au am facut 2 greseli, cu care pot "trai" ca sa zic asa, dar totusi
1. Am cumparat uscator de rufe cu deschidere superioara in momentul in care aveam o masina de spalat cu acelasi sitestem dse deschidere. In momentul in care s-a strict masina de spalat si am fost nevoiti sa cumparam una noua am descoperit ca masinile cu deschidere superioara sunt de 2 ori mai scumpe, deci am optat pentru deschidere laterala. Problema este ca in momemntul in care ne-am mutat, daca amandoua masinile aveau acelasi sistem de deschidere puteu fii montate una peste alta, salvand astfel mult spatiu...deci astept sa se strice uscatorul si sa cumpar altul...doar ca intre timp...
2. Am cumparat pat pentru fete care se deschide ( si nu suprapus) greseala, datorita faptului ca in camera fetelor avem mocheta, patul nu se poate strange never ( daca da foarte greu ) deci este tot timpul deschis si ocupa foarte mult loc....
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| evita wrote:din cauza trepidatiilor (eu locuind pe o strada intens circulata) au inceput sa crape placile de rigips in zona de imbinare.Toate acestea intra la categoria "ASA NU".
acele crapaturi pot fi acoperita cu o banda speciala peste care se trage un glet subtire si apoi se da cu lavabil. |

| mariuta wrote:
acele crapaturi pot fi acoperita cu o banda speciala peste care se trage un glet subtire si apoi se da cu lavabil.
Da, draga mea, asa s-a si procedat, dar am coborat plafonul cu aproape 1 metru, iar greutatea placii de rigips este destul de mare, iar casa are cam la 100 de ani. este casa veche si dupa o perioada destul de buna in care nu s-a investit deloc in ea se resimte. Astept sa mai treaca vreo 2-3 ani sa mai strang ceva banuti sa-mi modific podul si atunci cred ca mai fac acele retusuri de care e nevoie. |
|
| Am adaugat la casa veche doua camere. toti peretii casei vechi sunt strambi...mai bine ii dadeam jos.. |
|
|