Ce gatim astazi? II
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Sfefania_Johansson
Scris: Saturday, April 12, 2008 1:43 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/24/2007
foarte bine arata placinta!! noi avem 1 zi / sapt cand ne permitem sa ne abatem de la regula mancatului sanatos..si a fost ieri..daca era azi, faceam si eu placinta..dar poate saptamana viitoare..sic
lifeinhim
Scris: Saturday, April 12, 2008 2:39 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 3/19/2008
Fetelor ma innebuniti cu pozele si retetele voastre!
Eu trebuie sa ma apuc de cura! TREBUIE!!! Nu mai suport!
ingerash
Scris: Monday, April 14, 2008 10:41 AM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Iata ce fac eu de azi dimineata,de fapt mixerul si cuptorulhohot ,e super delicioasa si miroase super a mar copt si bostan essen

mamica23
Scris: Monday, April 14, 2008 10:55 AM
Nivel

Inregistrat: 2/21/2008
Mmmmm se simte mirosul pana aici...arata deliciosessen
Din partea mea nota 10 cu multe stelute*******
pupici pupici pupici
danamaria
Scris: Monday, April 14, 2008 10:55 AM
Nivel

Inregistrat: 10/4/2007
ieri am facut niste sarmalute in foi de vita si azi voi continua cu o ciorbita cu perisoare.
mamica23
Scris: Monday, April 14, 2008 10:59 AM
Nivel

Inregistrat: 2/21/2008
Eu astazi am o zi lejera,in ceea ce priveste gatitul:pt mine fac o supita de pui cu fidea(mi-e tare pofta),si sotul mi-a comandat cartofi prajitisic
Si voi incerca o prajitura postata pe forum:cea cu iaurt,gris....sa vedem ce ieseChef
Ely
Scris: Monday, April 14, 2008 1:34 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2006
Ce bine arata prajiturica ,aluatul pare atat de fragedloveçlove bravoIngeras. si reteta daca se poate.pupici

Maria & Mami eu fac asa.Curat cateva cepe 5-6,4-5 cartofi ,apoi tai cepele solzisori,le inabus in putin ulei de masline si pun putina apa sa nu se prajeasca ceapa.Cand incepe sa se ingalbeneasaca sau cand este frageda pun ficateii taiati marunt, cam jumatate de kg si carofii curatati , taiati subtire si micuti ca pentru ciorba de cartofi si ii pun si pe ei.Asta cu cartofii inventie proprie bounce.II las un pic si apoi adaug putina apa atat cat sa poata sa fiarba. Optional se adauga putin vin ,piper,patrunjel.La safrsit am pus putin usturoi sa fie si mai gustosi ..Daca vrei poti sa nu pui cartofi .
Prima data am facut tocanita fara cartofi dar am folosit orez facut la aburi langa si a fost bun ,dar cu cartofi incorpotrati a avut mai mult succes.
Reteta dupa care m-am inspirat a fost aceasta.:

Timp de preparare:
45 min (complexitate redusa)
Ingrediente
750 gr. ficat, 10-15 cepe, 2 linguri bulion sau 6-7 rosii, 2 linguri grasime, 1 pahar vin, sare, verdeata, piper
Mod de preparare
Se inabusa ceapa taiata felii subtiri, se adauga bulionul sau rosiile si se mai fierbe. Se adauga ficatul taiat bucatele si se continua inabusirea impreuna cu ficatul. Se stinge cu vin, daca este nevoie se mai adauga apa sau zeama de carne si se lasa sa scada bine. Sarea se adauga la urma, ca sa nu se intareasca ficatul. Ceapa se inabusa mai din vreme, iar ficatul se adauga numai aproape de masa, ca sa nu se intareasca.
Se poate servi simpla sau cu garnitura de orez, macaroane, cu piure de cartofi, asezat in vas rotund in forma de coroana, iar tocana la mijloc .
flowers
Gustos.ro
ingerash
Scris: Monday, April 14, 2008 1:57 PM
Nivel

Ely ,reteta este cam asa:

Prajitura de lapte acru cu dulceata de mere si bostan{dulceata am facut-o in noiembrie}

Pentru aluat:
2 oua
1 cescuta zahar
1 plic zahar vanilat
putina esenta de vanilie
2 cani lapte acru,se poate si iaurt
1/2 plic praf de copt
1 cescuta ulei
putina sare
faina cat cuprinde.Aluatul sa fie putin mai gros ca la clatite.

Pentru umplutura-se poate folosi dulceata sau mere rase calite cu zahar si scortisoara sau branza cu stafide.
Eu am folosit dulceata de mere cu bostan.

Cum se procedeaza.
In vasul mixerului se pun ouale intregi,zaharul ,esenta , zaharul vanilat si sarea.Se mixeaza ,apoi se adauga laptele ,se mixeaza si apoi faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie,se amesteca .Aluatul sa fie mai gros ca cel de clatite.
Tava se unge cu unt si se tapeteaza cu faina,se pune jumate din cantitatea de aluat ,se adauga uniform dulceata sau ce compozitie doritiras si apoi restul de aluat,se niveleaza si se introduce la cuptorul incins .Se lasa la copt cam 20-30 minute.
Pofta buna!pupici

Aluatul este super pufos.thumright
Alyna
Scris: Monday, April 14, 2008 6:58 PM
Nivel

Inregistrat: 2/15/2006
Azi am gatit bors de pui,carne de pui cu legume la cuptor si tortul cu mere si pudding de ciocolataras

Alyna attached the following image(s):
img_0001.jpgimg_0002.jpg1.jpg

ingerash
Scris: Monday, April 14, 2008 7:17 PM
Nivel

Deliciosessen .Cum faci carnea de pui cu legume?
Maria & Mario
Scris: Monday, April 14, 2008 7:33 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
Ely , multumesc mult . Cu siguranta o voi incerca si eu cat de curand !

Fetelor , voi ma faceti sa ma mut in bucatarie ! alcool alcool alcool maseluta maseluta maseluta maseluta
Rody
Scris: Monday, April 14, 2008 7:46 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/10/2006
Alyna ,ce bine arata,vin si eu,ma primestipupici ras
greieras
Scris: Monday, April 14, 2008 9:32 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 11/25/2007
Si eu am gatit astazi tocanitza de pui si la desert crema de zahar ars.Chef
Alyna
Scris: Monday, April 14, 2008 10:08 PM
Nivel

Inregistrat: 2/15/2006
Pai am pus in vasul iena o punga amestec mexican,2 cepe taiate rondele,si cartofi taiati felii.Am condimentat cu sare,piper si carnea cu un amestec special pentru carne de pui...am pus apa si la cuptor,la inceput cu capacul pus sa aiba timp sa fiarba carnea si apoi am luat capacul sa se evapore apa.A iesit super.s-a mancat tot...
ingerash
Scris: Monday, April 14, 2008 10:15 PM
Nivel

Alyna wrote:
Pai am pus in vasul iena o punga amestec mexican,2 cepe taiate rondele,si cartofi taiati felii.Am condimentat cu sare,piper si carnea cu un amestec special pentru carne de pui...am pus apa si la cuptor,la inceput cu capacul pus sa aiba timp sa fiarba carnea si apoi am luat capacul sa se evapore apa.A iesit super.s-a mancat tot...

Multumesc o sa fac si eupupici pupici pupici

img
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.