Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17828
| Eu i-am dat pana intr-un an, de fapt de pe la 6 luni si jumatate incolo, mar si banana. Nu i-am dat deloc portocale, ca sa nu se strice la burtica si sa nu se irite la fundulet.
Dupa 1 an, Andrei mananca urmatoarele fructe:
- mar - banana - piersica - para - strugure - kiwi - dar rar pentru ca nu ii place - ananas din compot
Cam atat. O sa mai incercam cand vor aparea pepenii si cu pepeni, poate si caise. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| i-am dat si eu kiwi lui Andrei zilele trecute si prima impresie a fost ca e cam ... se cam stramba dar a mancat in cele din urma. bine, el asa face cu tot ce e nou... smecherul!
intre timp i-am facut compot de mere cu pere si gutui dar se sclambaia si la gutuile din compot.. in schimb zeama a primit-o f bine...
am intrebat si pediatrul de la circa de capsuni si a zis nu pana dupa 2-3 ani... Dana, tu cum de i-ai dat mama capsuni sub 1 an?????? n-a avut Mirunica nimik de la ele? |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| I-am dat kiwi Sashei de la 9 luni.
De obicei il papa bine in combinatie cu cu banana si iaurt. Eu kiwi il dau pe razatoare ( ca pe mar ). |
|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17828
| Nu toti copiii o patesc de la capsuni. De fapt si de drept, daca tin eu bine minte, alergie poate sa faca de la semintele de capsuni, deci daca le cureti bine, poti sa ii dai.
Eu una nu i-am dat totusi, de siguranta, dar la vara o sa ii dau (sau cand apar capsunile, ca habar n-am ) |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/2/2007 Mesaje: 2320
| Andismom wrote:Dana, tu cum de i-ai dat mama capsuni sub 1 an?????? n-a avut Mirunica nimik de la ele? si eu i-am dat lu' Capsu' capsunici are aproape 9 luni si kiwi - cred k o sa papam de luni |
|
| Adriana, mersi de sfat! asa e... samburii din capsuni si kiwi sunt alergeni. si poate ca o sa ii dau si eu un pic la vara! |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Fii-mea tolereaza foarte bine si capsunile si kiwi, piersicile le mananca cu coaja...inainte sa faca un an i-am dat si dac-am vazut ca nu face alergie, papa destul de des in continuare. A papat si iaurturi cu fructele astea mult inainte sa faca un an, dar erau bine pasate sau bucatele si nu am vazut seminte in ele. |
|
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Andismom wrote:i-am dat si eu kiwi lui Andrei zilele trecute si prima impresie a fost ca e cam ... se cam stramba dar a mancat in cele din urma. bine, el asa face cu tot ce e nou... smecherul! Dana, tu cum de i-ai dat mama capsuni sub 1 an?????? n-a avut Mirunica nimik de la ele?
Anca, eu tin fructul de kiwi o zi pe masa, sa se coaca si sa fie mai dulce, iar Miruna practic il devoreaza, nu ramane nimic, e in stare sa linga si masuta ei. Iar capsuni i-am dat intai in iaurtel, o lingura de proba si dupa aia am luat de la magazin, din caserola. Noi nu avem in familie niciunul alergii, asa ca nu prea are de unde lua, pluc ca cele cumparate acum nu au timpul sa se maturizeze semintele sa poata provoca alergii. |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| I-am dat si eu Sarei ieri un kiwi, i l-am taiat bucatele iar ea si l-a bagat singura in guritza!De data asta....i-a placut! |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Si eu am observat ca daca ii dau kiwi in ziua in care l-am cumparat nu il mananca, in schimb daca sta o zi doua in bucatarie atunci face ca Miruna si Sara |
|
| eu oricum m-am "specializat" in ales kiwi... stiu sa ii deosebesc pe aia cruzi de cei copti pt ca nici eu nu ii pap decat daca sunt f dulci!
Dana, i-am dat si eu Danonino d-asta cu branzica si capusuni si nu a avut nimic. deci cred ca as putea sa ii dau si fructele ca atare, nu?
|
|
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Andismom wrote:eu oricum m-am "specializat" in ales kiwi... stiu sa ii deosebesc pe aia cruzi de cei copti pt ca nici eu nu ii pap decat daca sunt f dulci! Dana, i-am dat si eu Danonino d-asta cu branzica si capusuni si nu a avut nimic. deci cred ca as putea sa ii dau si fructele ca atare, nu?
Cred ca poti, Anca. Pentru inceput da-i fara samburi si vezi reactia. Treptat ii dai capsuna intreaga. |
|
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Noi, cica nu avem voie nici kiwi si nici capsuni, dar dimineata ne-am scapat la o capsuna ... pana acum nu i-a iesit nimic pe piele, mai urmaresc si maine |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Dupa ce criterii alegeti un fruct de ananas? |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 11/4/2009 Mesaje: 979
| sophie a fost precoce cu banana. i-o puneam pasata in cereale de pe la 8-9 luni chiar. intre timp am adaugat:
mandarine, mango, kiwi, capsuni, mar, pepene galben, cirese (fara samburi), piersici. |
|
|