Ce fructe introducem dupa 1 an?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
mommy
Scris: Sunday, February 18, 2007 3:17 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/18/2006
In primul an nu i-am dat cirese, capsuni, pere, kiwi, ananas sau alte fructe exotice. Acum am inceput sa i le introduc treptat, dar de baza sunt tot bananele, merele si portocalele. I-am dat ananas - i-a placut la nebunie. Kiwi, deocamdata, i-am dat doar stors la storcator, fara seminte. Nuci a mancat prima oara cand i-am dat niste fursecuri facute de tata, cu nuca. Si ieri a mancat prima oara coliva (cu nuci) si i-a placut mult. Mi-e frica sa ii dau nuca simpla, sa nu se inece, ca desi e un dintos, are aproape toti dintii, nu prea mesteca cum trebuie. Alune nu vreau sa ii dau pana la 3 ani. I-am mai dat si grapefruit roz, asa simplu, nu credeam ca va manca, dar s-a strambat nitel si apoi a hapait trei felii mari. Acum astept vara sa ii dau cirese si capsuni romanesti, ca eu merg pe principiul de a manca fructul atunci cand e sezonul lui, nu struguri primavara si capsuni iarna.
Andi&Mariuca
Scris: Sunday, February 18, 2007 3:36 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/14/2006
am uitat si eu sa va zic ca a mai papat, cand era sezonul lor: piersici, caise, cirese. si gref, mandarine, clementine, portocale rosii papa des. in suc in special.

Taty
, mersi de ideea cu gutuia la cuptor. tu cum o faci?
MNiko
Scris: Sunday, February 18, 2007 4:13 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Miru wrote:
...eu merg pe principiul de a manca fructul atunci cand e sezonul lui, nu struguri primavara si capsuni iarna.

Pe acelasi principiu merg si eu, ot ca daca nu sunt in sezonul lor, fructele cat si legumele au un gust fad.(parca sunt coapte la soare)
MNiko
Scris: Tuesday, February 20, 2007 6:49 AM

Ieri am vrut sa ii cumpar Cristinei ananas ca sa mai manance si ea ceva nou, dar de frica ca nu nimeresc unul bun(nu stiu cum sa-l aleg) am renuntat la idee. Seara il intreb pe sotul
"Oare sa ii dam ananas din compot?"
El: "Cui? Lu' bebe?"
Eu: "Da".
El: "N-a mancat?"
Eu: "Nu i-am dat"
El: "I-am dat eu. Manancaa..Se linge pe bot"

Concluzia...banghead banghead banghead Uite ce face sotul meu si eu nu stiu. fool
Deci mancam si compot din comert.
danab
Scris: Tuesday, February 20, 2007 8:01 AM
Nivel

Inregistrat: 3/13/2006
Miruna manaca fructele: banana:014: , portocale, mandarine, clementine, kiwi (de pe la 10 luni i-am dat si manaca 1 fruct si mai cere), mere (mai rar), capsuni, piersici, caise si nectarine (au fost baza diversificarii), pepene rosu, ananas proaspat si din compot din comert, mango si papaya, nuca de cocos data pe razatoare, struguri (de pe la 6 luni fara probleme).
g_nicoleta2000
Scris: Tuesday, February 20, 2007 1:52 PM
Nivel

MNiko wrote:
Ieri am vrut sa ii cumpar Cristinei ananas ca sa mai manance si ea ceva nou, dar de frica ca nu nimeresc unul bun(nu stiu cum sa-l aleg) am renuntat la idee. Seara il intreb pe sotul
"Oare sa ii dam ananas din compot?"
El: "Cui? Lu' bebe?"
Eu: "Da".
El: "N-a mancat?"
Eu: "Nu i-am dat"
El: "I-am dat eu. Manancaa..Se linge pe bot"

Concluzia...banghead banghead banghead Uite ce face sotul meu si eu nu stiu. fool
Deci mancam si compot din comert.

hohot hohot Mi-ai amintit cum a papat prima data Almette Alex cu tati. Eu eram sa lesin de frica, 2 zile m-am tot uitat la copil ca nu cumva sa-i mai creasca vreo ureche in plus de la branza aia.hohot

Pofta mare Cristina!pupici
ira_tgr
Scris: Tuesday, February 20, 2007 2:03 PM
Nivel

Inregistrat: 11/2/2007
g_nicoleta2000 wrote:

hohot hohot Mi-ai amintit cum a papat prima data Almette Alex cu tati. Eu eram sa lesin de frica, 2 zile m-am tot uitat la copil ca nu cumva sa-i mai creasca vreo ureche in plus de la branza aia.hohot

scuze k sutn off topic, da sa nu are rost sa deschid un topic pt. asta....
g_nicoleta - tu de la varsta i-ai dat almette? sau in general stie cineva de cand se poate da? pupici
MNiko
Scris: Tuesday, February 20, 2007 2:08 PM

g_nicoleta2000 wrote:

Multumim Nico. Si eu mai patesc asa cand se apuca sotul sa-i mai dea cate ceva ce nu a mai mancat pana atunci ca mi-a fost mie prea frica sa ii dau.

Ira, nu stiu ce raspunsa sa-ti dau. Vezi ca e un topic de lactate, poate a mai scris cineva pe acolo. Eu ii dau de pe la 11 luni, dar nu ii prea place. Ia o lingurita doua si apoi nu mai vrea.

Uite topicul e aici Produse lactate
g_nicoleta2000
Scris: Tuesday, February 20, 2007 2:09 PM
Nivel

Avea in jur de 10 luni parca, nu a patit absolut nimic doar ca s-a indragostiti de ea. Si acum dimineata cand o intrebam ce papam raspunde imediat "Manzaaaa". Capsu' a mai papat mancare din comert pana acum? Toata treaba este sarea si conservantul care-l contine. Dupa ce copii descopera cat de buna-i sarea s-a dus meniul de bebelus.
ira_tgr
Scris: Tuesday, February 20, 2007 2:33 PM
Nivel

pai mananca din comert, adica branza, smantana, perlute sau fagaras nu prea ii plac k nu-s pasate, asa k ma gandesm la un almette - mie una imi place ras
taki
Scris: Tuesday, February 20, 2007 2:55 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
ira_tgr wrote:

... de la varsta i-ai dat almette? sau in general stie cineva de cand se poate da? pupici

Si eu i-am dat Sashei dar nu i-a placut. Cred ca este inecacioasa sau eu stiu scratch .

Ca sa nu fiu off topic: cum se prepara gutuia la cuptor???

ira_tgr
Scris: Tuesday, February 20, 2007 2:58 PM
Nivel

taki wrote:

Si eu i-am dat Sashei dar nu i-a placut. Cred ca este inecacioasa sau eu stiu scratch .

Ca sa nu fiu off topic: cum se prepara gutuia la cuptor???

cred k la fel ca si marul, nu? uff
taki
Scris: Tuesday, February 20, 2007 3:18 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
ira_tgr wrote:

cred k la fel ca si marul, nu? uff

Probabil!oare uff
Laura
Scris: Friday, February 23, 2007 2:39 PM
Nivel

Inregistrat: 8/8/2006
Salut fetelor!

In general i-am dat baietelului meu fructe specifice varstei,am inceput cu putin,sa vedem daca exista vreo reactie negativa: banane,mere,portocale dupa 10 luni,kiwi 11 luni jumatate,piersici,mandarine,ananas,gutui in compot facut de mine.
Referitor la discutiile voastre,fetelor,legate de branza Almette,eu nu m-as incumeta sa-i dau nimic din comert care contine E-uri. Avem un an si o saptamana si papam totul natural,inclusiv branza calcica si iaurt preparat in casa. Poate gresesc,dar deviza mea este sa-mi pazesc copilul cat mai mult de tot ce-i artificial. Pana acum nu i-am dat nimic prajit,nu i-am introdus sare in alimente,prepar separat doar pentru el. Am vazut mamici care dadeau racituri la copii de un an,suc in biberon,mezeluri,prajituri,mancare cu ceapa prajita.Va rog sa-mi spuneti daca exagerez!
Multumesc frumos! flowers
danab
Scris: Friday, February 23, 2007 3:32 PM
Nivel

Inregistrat: 3/13/2006
Bine ai venit Laura!
Nu te judeca nimeni, fiecare mamica doreste ce-i mai bun pentru copilul sau. pupici
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.