Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| Vreau sa va intreb, mamici cu bebei mai marisori, cam ce fructe si cum ati dat copilasilor?
eu vreau sa incerc kiwi (dar nu stiu daca sa ii dau cu seminte sau fara), gutui(in compot) - stie cineva daca sunt laxative sau constipa (ca eu am stiut dar am uitat! )? ma gandeam si la struguri ca nu i-am dat niciodata pana acum.
ce alte fructe ati mai introdus dupa un an? |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/27/2006 Mesaje: 1307
| Eu i-am dat lui Raz si kiwi, chiar si cateva capsuni decojite (anul trecut), struguri, pepene (rosu, galben), mango, ananas (laxativ)...Astea pe langa fructele obisnuite, mar, para, porto, banana...
Trebuie sa incerci, vezi cum reactioneaza. Despre gutui nu stiu, de-astea nu i-am dat. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Anca, eu doar kiwi i-am introdus dupa un an. I l-am dat doar decojit, adica cu seminte. Se zice ca e laxativ. Mai mananca mere, pere, prune, portocala, banana, suc de grapefruit(pulpa n-a vrut pana acum), pepene rosu. Struguri i-am dat o data pe la 10-11 luni, fara samburi si i-au iesit niste pete pe piele in ziua aia, care i-au trecut repede(2-3 ore). Nu stiu sigur daca strugurii au fost de vina dar nu i-am mai dat de atunci. A! I-am mai dat putin ananas,doar atunci la tine, din compot nu i-am dat niciodata. |
|
| multumesc Vesna! pere, porto, mere, banane papa si el. dar vreau sa ii dau si altceva.
aaa, i-am dat anul trecut, cand avea vreo 6 luni, pere ... ce amarnic am regretat greseala... a facut o criza de colici de toata frumusetea si de atunci nu i-am mai dat dar i-am luat pere Williams de la Nestle si vreau sa incerc iar. |
|
| MNiko wrote:Anca, eu doar kiwi i-am introdus dupa un an. I l-am dat doar decojit, adica cu seminte. Se zice ca e laxativ. Mai mananca mere, pere, prune, portocala, banana, suc de grapefruit(pulpa n-a vrut pana acum), pepene rosu. Struguri i-am dat o data pe la 10-11 luni, fara samburi si i-au iesit niste pete pe piele in ziua aia, care i-au trecut repede(2-3 ore). Nu stiu sigur daca strugurii au fost de vina dar nu i-am mai dat de atunci. A! I-am mai dat putin ananas,doar atunci la tine, din compot nu i-am dat niciodata.
Da, Miha, am uitat ca i-ai dat ananas la mine!
cred ca o sa incerc si eu niste compot de ananas cu el.
prune nu i-am dat niciodata dar i-am mai da gref da' face niste fetze...
compoturi din comert le-ati dat? daca da, ce anume? ce fructe, ce marci? |
|
| Tocmai pt ca e din comert, nu i-am dat compot de ananas, desi am tot timpul in casa, pt ca noi mancam des. In schimb i-am dat compot de prune, facut de mine, de cirese(asta il am de la o matusa) si zeama de la unul de struguri. Pana acum n-a mancat decat compoturi sau dulceturi facute de mine sau de cineva din familia mea.(cred ca i-am dat o data dulceata de capsuni cu clatite). Chiar si mierea o am 100% naturala pentru ca am un unchi pasionat de apicultura si are cativa stupi. |
|
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Eu i dau mere,pere,banane,ananas,papaya dar nu prea-i place,mango,pepene galben,kiwi i-am dat o data si nu prea i-a placut dar era si putin acra,struguri foarte rar,mandarine ii fac suc cateodata.Din compot i-am dat o singura data piersica i-a placut dar nu am insistat ,prefer sa -i dau fructul in stare naturala . |
|
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| La capitolul fructe, v papa: mar, para, strugure, pepene, banana, gutuie (din compot), ananas si fructe exotice tot din compot. Inainte mai papam si portocale, mandarine, kiwi, dar deocamdata a trebuit sa renuntam la ale din cauza potentialului alergen. In rest asteptam si sezonul la cirese, piersici, caise. Aaaaa...si sa nu uit, nuci! |
|
| sousourel wrote:La capitolul fructe, v papa: mar, para, strugure, pepene, banana, gutuie (din compot), ananas si fructe exotice tot din compot. Inainte mai papam si portocale, mandarine, kiwi, dar deocamdata a trebuit sa renuntam la ale din cauza potentialului alergen. In rest asteptam si sezonul la cirese, piersici, caise. Aaaaa...si sa nu uit, nuci! Sousourel, ii dai nuci deja sau urmeaza? |
|
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Draga mea, nuci papa din toamna, e adevarat nu foarte frecvent din pricina comoditatii mele |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 1/12/2007 Mesaje: 138
| Clara papa mere, pere, banane, piersici, caise, portocale, kiwi si gutui. Gutui ii dau inca de pe la 9 -10 luni. Ii fac compot din mere si gutui si ii place la nebunie. kiwi i-am dat prima data de curand, dupa ce a implinit 1 an fara seminte si l-a primit f bine. sapt trecuta la controlul de 1 an ne-a dat dr liber si la capsuni, struguri, prune etc. si ne-a zis ca nu e nicio problema daca papa si semintele de la kiwi. ananas, i-as da, dar eu am o problema cu acest fruct. efectiv nu il suport, nu imi place si mi se face rau numai cand simt miros de ananas. asa ca..... va papa ananas cand o sa stie ea singura sa si-l prepare sau daca il da altcineva si eu nu sunt de fata sa-l vad sau sa-l miros. oricum, la noi in casa nu are ce cauta ananas, compot de ananas, suc de anans sau orice altceva ce miroase a ananas. de cand e cu mine, nici sotul saracul nu a mai mancat ananas. stiu, o sa ziceti ca sunt nebuna (toata lumea care ma cunoaste imi zice asa), dar .....asta e. fiecare cu pasarelele lui (ei).... |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Bravo Clara sa papi tot ce iti da mami
Anca , eu i-am facut Karinei gutuie la cuptor si i-a placut mult , incearca si asa nu numai in compot. Struguri i-am dat la 8 luni dar doar cate putin, pepene rosu si galben la fel, caise, piersici, pere, portocale, mandarine, minole , gref si kiwi doar suculetz, |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/2/2007 Mesaje: 2320
| taty wrote:Bravo Clara sa papi tot ce iti da mami
Anca , eu i-am facut Karinei gutuie la cuptor si i-a placut mult , incearca si asa nu numai in compot. Struguri i-am dat la 8 luni dar doar cate putin, pepene rosu si galben la fel, caise, piersici, pere, portocale, mandarine, minole , gref si kiwi doar suculetz,
capsu' mananca banane, struguri, pere, mai nou i-am dat nectarine si capsuni.... gutuile si ananas nu i-au placut... dar... eu o sa incerc sa-i mai dau mai incolo... sub nici o forma nu vrea mere, mandarine sau portocale...
taty - gutuiel la cuptor le faci la fel ca merele? |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 1/12/2007 Mesaje: 138
| ahaaa. buuuuna idee cu gutuile la cuptor. merci taty. io nu ma gandisem la asta.
da, chiar asa, cum le faci? le pui intregi sau le tai?
|
|
| sousourel wrote:Draga mea, nuci papa din toamna, e adevarat nu foarte frecvent din pricina comoditatii mele Merci de precizari. Mie mi-a fost frica sa ii dau pt ca am tot citit ca sunt interzise pana la 3 ani.
Revin si cu o precizare: am mancat si piersici, caise, nectarine dar am uitat de ele ca a trecut de mult sezonul lor. |
|
|