Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17822
| In fiecare an este la moda o facultate sau alta. Anul acesta ce mai este la moda ? |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 543
| Mi-ar fi placut sa fi existat si in scolile de la noi o preocupare a profesorilor fata de aptitudinile elevilor. Astfel o data descoperite inclinatiile tinerilor spre un anumit domeniu, sa fie pregatiti si sustinuti in aceasta directie. Si cred ca nu am mai fi avut astazi o multime de ingineri, avocati, economisti etc care lucreaza in cu totul alte domenii decat cele pentru care s-au pregatit. |
|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17822
| Poinssettia wrote:Mi-ar fi placut sa fi existat si in scolile de la noi o preocupare a profesorilor fata de aptitudinile elevilor.
Da, asa ar fi fost bine, dar pana o sa ajungem noi acolo ... Bine ar fi ca macar parintii sa incerce sa vada ce aptitudini au copiii lor si ce inclinatii, inca de mici si sa ii sprijine in directia respectiva.
Pe vremea mea (nu ca as fi vreo baba acum), daca nu veneam cu 10 la toate materiile era jale. Acum insa eu as fi multumita daca fata mea s-ar axa pe ce ii place si la acelea ar excela, iar la celelalte sa aiba cultura generala. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Mie mi-ar placea ca Matei sa "imbratiseze" teologia , pictura sau arhitectura...acum, depinde numai de el...si poate doar 1% de noi, sa il indrumam... |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Faculatatea la moda? Acum e aia unde se intra pe baza de dosar. Nu mai dai nici un examen si esti admis chiar la locurile fara taxa, bugetate. Nu conteaza ce liceu ai terminat, ce aptitudini ai sau ce ti-ar placea. La moda e sa fii student. Si astfel apar cazuri de studenti la facultatile de inginerie care au terminat liceu cu profil uman. Contadictia e ca ingineria se bazeaza pe analiza matematica, iar la profilul uman in liceu nu se preda asa ceva. |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 12/18/2006 Mesaje: 65
| nu cred ca mai e posibil asa ceva pt ca din cate am auzit eu,li se cere la inscriere sa aiba 4 ani de studiu al matematicii si mai mult decat atat se ia in calcul studierea unui anumit tip de manual (m1)daca mu ma insel.fiul meu vrea sa devina inginer constructor.am incercat sa-l fac sa renunte dar nu am reusit.ce parere aveti despre o astfel de meserie in romania de azi?ce sanse ii dati? |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Daca sta-i place ,lasa-l sa o faca.Nu e vorba de sansele din Ro , lumea e larga,nu se stie in ce colt o sa ajunga sa practice meseria.Si tatal meu e inginer constructor si la 65 de ani inca suna telefonul si-l cheama la lucrari, avea intr-un timp vreo trei lucrari ca umbla nauc de cap.In Ro se construieste si chiar foarte mult.Case, vile, poduri, diguri, se amenajeaza, se restaureaza...E frumoasa meseria asta,iti da sentimentul ca cladesti, iese ceva din mainile tale si acel ceva e imens, il vede toata lumea.taica-meu mereu imi aduce aminte ca el a ridicat nu stiu ce baraj sau centrala de la Cernavoda.eu una il felicit pt meseria aleasa, o sa-i aduca multa implinire. |
|
| nusa wrote: nu cred ca mai e posibil asa ceva pt ca din cate am auzit eu,li se cere la inscriere sa aiba 4 ani de studiu al matematicii si mai mult decat atat se ia in calcul studierea unui anumit tip de manual (m1)daca mu ma insel.fiul meu vrea sa devina inginer constructor.am incercat sa-l fac sa renunte dar nu am reusit.ce parere aveti despre o astfel de meserie in romania de azi?ce sanse ii dati?
Poate ca intre timp s-au mai desteptat si cei de la inscrieri si nu mai accepta chiar orice dosar. Oricum e o moda sa fii student in cele mai maulte cazuri. Sunt si cazuri in care adolescentul vrea sa faca o anumita facultate pt ca aia ii place. Din pacate sunt din ce in ce mai putine. Eu zic sa-l lasi sa faca ceea ce isi doreste ca o sa-i placa si nu o sa te chinui mai tarziu sa treaca anul. Succes la examene. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/25/2006 Mesaje: 995
| nusa wrote: fiul meu vrea sa devina inginer constructor.am incercat sa-l fac sa renunte dar nu am reusit.ce parere aveti despre o astfel de meserie in romania de azi?ce sanse ii dati?
eu sunt din Iasi si daca f multi studenti se inscriu la drept si dupa aia ajung" sa taie facturi" ca e o utopie ca toti sa ajunga judecatori sau avocati iar ceilalti f multi se inscriu la economia afacerilor sau cum se mai cheama........oare cite afaceri sunt asa de bune si dezvoltate ca sa incapa atitia tineri sa le conduca
si ca sa -ti raspund daca ii place constructii lasa- l sa faca pentru ca deja e o meserie cautata in orasele mari si in occident iar acum cu fondurile astea europene care vor veni deja sunt si vor fi la mare cautare inginerii constructori si hidro ( ramine problema banilor inca in Romania) atit pentru intocmirea proiectelor cit si pentru executia lor si poti fi convinsa ca va sti oricind sa conduca o formatie de 5-10 oameni si sa aiba afacerea lui daca ii va place munca asta ,gasind usor de lucru decit ca economist sau jurist
sistemul universitar american e cu totul altfel , te inscrii la facultate , primii ani faci genralitati care le poti alege tu din mai multe cursuri si dupa aceea te orientezi spre ce -ti place alegindu-ti cursurile pentru urmatorii ani
|
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| nusa wrote: .fiul meu vrea sa devina inginer constructor.am incercat sa-l fac sa renunte dar nu am reusit.ce parere aveti despre o astfel de meserie in romania de azi?ce sanse ii dati?
Lasa -l !!!!! E de viitor in Romania. Crede-ma ! Se va construi la greu , pentru ca avem de recuperat in acest sector ! Nu ca pana acum le-ar fi mers rau inginerilor constructori, DAR ...... vei fi surprinsa ce amploare va lua sectorul controlat de MLPAT. |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 5/28/2006 Mesaje: 493
| nusa draga mea, eu sunt de profesie inginer arhitect dar, pana in anu 3 am facut si constructii o facultate frumoasa dar grea cu multa matematica si fizica in ciuda aparentelor, banoasa si se cauta foarte tare ca inginer constructor gasesti foarte repede servici aici la iasi sa deschis si opartunitatea de bursa in strainatate si acum cu UE.. si e bine sa face ce ii place... sanse mari... toti colegi mei lucreaza cu salarii buneee am in coleg care lucreaza la cernavoda la centrala si are un salarrrr.. bafta lulta ca va avea nevoie mai cu seama prima sesiune va pup
la deschidere primului an de facultate decanu a tinut un dicurs pe care nu o sa il uit niciodata "DRAGI MEI SUNTETI FOARTE IMPARTANTI SI CINE ZICE.. O FACULTATE DE RATATI... SE INSEALA E MINUNAT SA VEZI CE IESE DIN MAINILE,MINTEA VOASTRA" si asa eu din anu 5 am lucrat la machete si era tare fain faceam de toate proect, montaj, mobilier, de toate o casa cu tot ce trebuie in ea bine la scara mai nica si era asa de minunat cand o priveam cand ara gata si apropo daca nu esti BUN nu poti face fata... e multa matematica 9-12 fara ea esti mort.. toate materile se leaga intre ele la loi la politehnica este o vb " intra cine vrea si iese cine poate" |
|
| mihaela75 wrote:Daca sta-i place ,lasa-l sa o faca.Nu e vorba de sansele din Ro , lumea e larga,nu se stie in ce colt o sa ajunga sa practice meseria.Si tatal meu e inginer constructor si la 65 de ani inca suna telefonul si-l cheama la lucrari, avea intr-un timp vreo trei lucrari ca umbla nauc de cap.In Ro se construieste si chiar foarte mult.Case, vile, poduri, diguri, se amenajeaza, se restaureaza...E frumoasa meseria asta,iti da sentimentul ca cladesti, iese ceva din mainile tale si acel ceva e imens, il vede toata lumea.taica-meu mereu imi aduce aminte ca el a ridicat nu stiu ce baraj sau centrala de la Cernavoda.eu una il felicit pt meseria aleasa, o sa-i aduca multa implinire. Unde locuieste tatal tau??? Ca tare nevoie am avea de o echipa serioasa pentru casuta noastra |
|
| mihaela75 wrote:Daca sta-i place ,lasa-l sa o faca.Nu e vorba de sansele din Ro , lumea e larga,nu se stie in ce colt o sa ajunga sa practice meseria.Si tatal meu e inginer constructor si la 65 de ani inca suna telefonul si-l cheama la lucrari, avea intr-un timp vreo trei lucrari ca umbla nauc de cap.In Ro se construieste si chiar foarte mult.Case, vile, poduri, diguri, se amenajeaza, se restaureaza...E frumoasa meseria asta,iti da sentimentul ca cladesti, iese ceva din mainile tale si acel ceva e imens, il vede toata lumea.taica-meu mereu imi aduce aminte ca el a ridicat nu stiu ce baraj sau centrala de la Cernavoda.eu una il felicit pt meseria aleasa, o sa-i aduca multa implinire. multumesc pt sfaturi,fetelor.in principiu,merg pe ideea sa-mi las copiii sa faca in viata ce le place dar as vrea sa fiu sigura de ceea ce-si doresc,ceea ce e cam greu pt ca sunt pusi in situatia de a-si hotari cariera la o varsta prea timpurie si cu prea putine date ale problemei.asta este!nu pot decat sa sper ca a facut alegerea potrivitasi sa ii fiu alaturi.mihaela,felicitari tatalui tau pt realizari!203: : am si o intrebare pt tine:copil fiind,nu ai simtit lipsa tatalui,mereu plecat cu diverse lucrari in tara? MARIA&MAMI spuna-mi te rog ce inseamna MLPAT? |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| nusa wrote:... MARIA&MAMI spuna-mi te rog ce inseamna MLPAT?
Ministerul Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului |
|
| emanuelaan wrote:nusa draga mea, eu sunt de profesie inginer arhitect dar, pana in anu 3 am facut si constructii o facultate frumoasa dar grea cu multa matematica si fizica in ciuda aparentelor, banoasa si se cauta foarte tare ca inginer constructor gasesti foarte repede servici aici la iasi sa deschis si opartunitatea de bursa in strainatate si acum cu UE.. si e bine sa face ce ii place... sanse mari... toti colegi mei lucreaza cu salarii buneee am in coleg care lucreaza la cernavoda la centrala si are un salarrrr.. bafta lulta ca va avea nevoie mai cu seama prima sesiune va pup la deschidere primului an de facultate decanu a tinut un dicurs pe care nu o sa il uit niciodata "DRAGI MEI SUNTETI FOARTE IMPARTANTI SI CINE ZICE.. O FACULTATE DE RATATI... SE INSEALA E MINUNAT SA VEZI CE IESE DIN MAINILE,MINTEA VOASTRA" si asa eu din anu 5 am lucrat la machete si era tare fain faceam de toate proect, montaj, mobilier, de toate o casa cu tot ce trebuie in ea bine la scara mai nica si era asa de minunat cand o priveam cand ara gata si apropo daca nu esti BUN nu poti face fata... e multa matematica 9-12 fara ea esti mort.. toate materile se leaga intre ele la loi la politehnica este o vb " intra cine vrea si iese cine poate" multumesc pt incurajari.mai am o intrebare pt voi:e adevarat ca dupa intrarea in UE vor fi recunoscute studiile noastre si afara?cat de adevarat este? |
|
|