|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17828
| Iata ca cele 9 luni de asteptare se apropie de final... Mai aveti doar 1 luna pana la marea intalnire...
Ce faceti, sau ce ati facut (pentru cele care au nascut deja) in aceasta ultima luna?
Ati intrat in concediu prenatal sau ati mers la lucru pana in ultima clipa?
Ati preferat sa va odihniti, sa cititi, sa va uitati la filme, sa va relaxati, sa va plimbati sau v-ati agitat cu pregatirea casei pentru noul membru al familiei?
Ati facut cumparaturi pentru bebe dinainte sau asteptati sa se nasca si apoi incep cumparaturile?
Ati mers mai des la medic / ecograf?
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 11/11/2013 Mesaje: 778
| Ieri am facut 36 de saptamani, dar nu reusesc sa stau locului. Macar s-a micsorat "the to-do list". Am sterilizat toate biberoanele primite (destul de multe...), am spalat toate hainutele si le-am calcat, am cumparat si o comoda cu sertare special pentru cea mica si am aranjat acolo toate lucrusoarele. De acum ramane sa facem curatenie serioasa in camera noastra, unde voi sta eu cu cea mica (pe tati il fugarim in sufragerie pe canapea vreo luna de zile ) si cam atat. Teoretic, dupa curatenie, ar trebui sa ma relaxez, deja mi-am pregatit o multime de filme pe care nu le-am vazut, dar presimt ca nu o sa am rabdare sa stau intr-un singur loc. Partea proasta e ca ma toaca toata lumea sa stau toata ziua cuminte in pat, sa nu mai fac nimic, sa nu mai alerg prin oras...dar cine poate? Am zis, rabdare parca nu mai exista, parca sunt atatea de facut si timpul atat de scurt... La doctor am fost penultima oara la 31-32 de saptamani si ultima oara la 35, cand mi-a luat cultura din secretie si am fost si la privat pentru dozarea cu anticorpi (am Rh negativ) si vom merge ori azi ori luni sa vada rezultatele. Sper sa o prindem mai putin aglomerata la privat, ca am destul de multe intrebari si in maternitate niciodata nu apuc sa le pun. Succes, mamici si nastere usoara! |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/14/2014 Mesaje: 1737
| Cam toata sarcina am facut cate ceva,dar in ultima luna parca sunt conectata la priza.pur si simplu am o stare de agitatie,nu pot sta locului . In afara de curatenie generala la tara si la Craiova(zugravit-sotul,spalat perdele,faianta in baie bucatarie,sters mobila peste tot si tot ce era prin ele,schimbarea hainelor din dulapuri,scos cele de primavara vara pus cele de toamna-iarna,geamuri,curatat si aplicarea de ceara pe parchet, baile,camara,bulioane,muratori si ce mai trebuie pt iarna) plus curatenia de mentinere zilnica,spalat si calcat toate lenjeriile de pat. Pentru bebe patutul il avem,am sterilizat biberoanele si facut bagajelul pentru spital,hainute nu am cumparat decat strictul necesar si nici nu vreau sa primesc nimic pana nu vine bebelina. Asa ziceam si eu sa le fac ca in ultimele 2-3 saptamani sa ma relaxez,sa ma uit la filme,etc.Pai pot sa stau?!Daca nu am ceva de facut ies pe afara,ma plimb,si de stat tot nu stau.Si noaptea ma trezesc si ma plimb prin camere,mai mut un scaun,mai verific bagajul de spital,mai sterg un bibelou is cam dusa stiu,dar nu am stare |
Inregistrat: 11/11/2013 Mesaje: 778
| Dana, eu am reusit azi-noapte sa ma relaxez...la ora 2 ma uitam la un film . Toata lumea sforaia prin casa, eu misunam cand la baie, cand la bucatarie, cand in sufragerie. Incep insomniile ? |
Inregistrat: 1/22/2010 Mesaje: 923
| astept fetelor sa incepeti sa povestiti cum visati ca nasteti eu deja am visat de vreo doua ori. La Radu ma si trezisem cu contractii |
| Andreea eu noapte de noapte am trafic intens dormitor-sufragerie-bucatarie-hol,ma plimb ca nebuna ma joc pe calculator,etc.si nici ziua nu dorm cine stie ce.
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| In ultima luna de sarcina ma rugam sa nasc si sa scap odata de burtoi. Bineinteles ca am facut cumparaturi, desi in mare parte era totul pregatit. In ultimile doua saptamani mergeam o zi da si una nu pentru monitoraj, deci pierdeam toata dimineata la spital.Am avut o sarcina la risc si n-am mai lucrat d epe la 8 saptamani. Si mai faceam ceva in ultima luna de sarcina: mancam slanina cu ceapa si rosii ca nebuna.Nu ma puteam abtine |
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Ultima luna (la mine x 3 ) era cam la fel, explicabil prin instinctele care se activeaza la viitoarea mamica de a-si aranja si curata "cuibul". Plus nerbdarea, de altfel, la fel de fireaasca. Si totusi, abia la atreia ultima luna , am invatat sa ma si bucur de ultimele momente, caci, crezand ca o sa nasc tot la 38 de sptamani si ceva, am avut totul gata pentru atunci, iar cum am nascut la 42 de saptamani si 2 zile, am avut o luna la dispozitie sa-mi fac plinul de: - somn si odihna - timp cu ceilalti copii - plimbare - rugaciune si pregatire sufleteasca - buna dispozitie |
Inregistrat: 1/22/2010 Mesaje: 923
| Slanina cu ceapa..... Cum mai dorm eu in noaptea asta.... |
| Irinuca wrote:Slanina cu ceapa..... Cum mai dorm eu in noaptea asta.... cum ai dormit Irinuca dear? asa ca o completare la ce am mai facut in ultima luna adaug lungi plimbari pe la spital ba ca nasc ba ca nu |
Inregistrat: 12/22/2013 Mesaje: 1837
| in ultima luna..nu am facut nimic spectaculos :)))...am lucrat pana sambata inclusiv iar marti am nascut . am avut program normal cate 8-9 ore pe zi...acasa dormeam cate putin ca asa mi-e firea, si acum dorm cate putin dar nu sunt atat de obosita cum credeam ca va fi aaaa.....si am mancat cat un urs |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 2/2/2014 Mesaje: 170
| Ce fac in ultima luna???Pai hai sa vedem....la mine noptile au devenit zile si zilele nopti ,adica adorm pe la 5-6 dim si ma trezesc la 12,sau mai nou acu la 1-2 dupa-amiaza. Aseara spre exemplu era ora 2 jumatate dim si eu faceam manacare..femeie nebuna ce sa spun,e din ce in ce mai greu,as avea atatea de facut dar numai pot ,o ora la Auchan la cumparaturi si deja imi venea sa ma intind pe jos in mijlocul magazinului...in rest curatenia e aproape gata,spalat,calcat,arnjat patut bebelina iar gata.....plus ca am inceput sa visez ba ca mi se rupe apa,ba ca am nascut ,ba ca sunt acasa cu bulina mea....mai am aproape 3 sapt sa nasc si numai am rabdare.... |
|
|