Ce fac? Isi suge degetelul...
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Andi&Mariuca
Scris: Sunday, May 17, 2009 5:10 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/14/2006
koko2008 wrote:
Taki e o solutie speciala pentru cei care au ticul 'rosul unghiilor' dar am citit undeva ca e bun si pentru copii.Se numeste Mavala Stop si se gaseste in farmacii.Dai un search pe google si vezi ce gasesti.pupici

produsele Mavala se gasesc in reteaua Sensiblu. Taki, cauta la ei !
taki
Scris: Sunday, May 17, 2009 5:33 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
koko2008 wrote:
Taki e o solutie speciala pentru cei care au ticul 'rosul unghiilor' dar am citit undeva ca e bun si pentru copii.Se numeste Mavala Stop si se gaseste in farmacii.Dai un search pe google si vezi ce gasesti.pupici

Ok, multumesc! pupici

Andismom wrote:
produsele Mavala se gasesc in reteaua Sensiblu. Taki, cauta la ei !

Multumesc. pupici
Rody
Scris: Sunday, May 17, 2009 5:34 PM
Nivel

Inregistrat: 6/10/2006
Ce o sa ma astepte si pe minealcool alcool alcool Solene, suge degetelu de la 3 lunute,oare o sa-l suga pana se marita???Oricum eu acum 2 zile am vazut o fata tanara in parc stand pe banca sugandu-si degetulalcool alcool alcool
ninetem
Scris: Sunday, May 17, 2009 6:29 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/19/2007
Si Matei isi suge degetelul, dar numai inainte de a a dormi sau cand vrea sa doarma. Cand il vad cu degetul in gura, e clar, vrem nani.
Desdemona
Scris: Monday, October 26, 2009 6:15 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Si noi ne confruntam cu aceeasi problema.Unul din baieteii mei toata ziua e cu degetelul in gurita.
Acum am comandat si eu de pe net Mavala stop,poate ne ajuta.
Ely
Scris: Monday, October 26, 2009 10:04 PM
Nivel

Inregistrat: 3/2/2006
In sfarsit Karina cam de o luna de zile nu mai suge degetelul.Orice ii ziceam inainte cu privire la deget nu o interesa,pana intr-o zi cand i-am zis ca de mai suge degetul o sa -i creasca dintii mari si galbeni ca baba din Alba ca Zapada.Stiam ca are oroare cand o vede ,dar nu ma asteptam sa o ajute sa nu mai suga.Si din acea seara Karina nu a mai pus degetelul in gurita plus ca a abandonat paturica car o tinea langa degetel.topai Sper sa o tina asa si sa nu mai avem surpize.majoreta topai
Mela
Scris: Tuesday, October 27, 2009 9:07 AM
Nivel

Inregistrat: 11/19/2006
Ely,ce bine ca a mers asa usor la voi firstprize

eu nu stiu ce ma fac cu Larisa,ea nu suge pe degetele ci isi roade unghiutele maseluta vineri a ros pe doua din ele la gradi pana i-a dat sangele cry educatoarea a curatat-o,a dezinfectat-o,acasa a promis ca nu-si mai roade unghiutele,dar deja e un tic la ea,am observat ca face asta inconstient.
de fiecare data cand o vad ii atrag atentia si ma necajesc,le are atat de mititele ca forma de-acum...cry
Ely
Scris: Tuesday, October 27, 2009 11:10 AM
Nivel

Inregistrat: 3/2/2006
Sami nu stiu ce sa zic ,nu stiu cat de bine este sa sperii un pic copilul,ma gandesc sa inventezi ceva care sa o puna pe ganduri ,sa o faca sa renunte .La noi a functionat asa ca altfel nu cred ca reuseam .Draguta de ea sper sa renunte cat de curand.computerlove
Fluturas
Scris: Tuesday, October 27, 2009 11:20 AM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 11/22/2006
sami,si noi avem problema asta cu amandoi.la darius vad ca nu e chiar asa rau,dar cu karina ma necajesc mult si eu.e tot ca un tic,am observat cand e rusinoasa,nervoasa,are emotii atunci e mai mult cu unghiile in gurita.ely are dreptate cu sperietura sau luatul unui lucru la care ei tin mult.
o prietena mi-a zis ca fata ei de 6 ani inca isi mai rodea unghiile si i-a spus ca nu o va lasa in excursia de la sfarsit de an scolar daca nu se dezvata si fata s-a dezvatat doar ca sa poata merge in excursie.la karina inca nu stiu ce sa fac,nu prea are preferinte,nu stiu cum as putea sa o sperii sau ceva

in plus am un verisor peste 30 ani care inca isi roade unghiilealcool
Mela
Scris: Tuesday, October 27, 2009 11:39 AM
Nivel

da,si eu am 2 persoane din familie care isi rod unghiile,adulti fiind.maseluta
Mircea zice ca s-a invatat de la belgieni,ei sunt tot timpul cu degetele in gura,cum opresc la semafor,la stop sau in file,hop mana la gura.
o fi,n-o fi asa,nu stiu,obiceiul asta e relativ recent,stiu ca pe la sfarsitul primului an de gradi a inceput toata treaba.
odata mi-a motivat ca nu vrea sa aiba unghii mari,de-aia le roade alcool de parca am neglijat-o vreodata la capitolul taiat unghiute.
intr-o zi a vrut sa-si roada si degetul de la picior,va dati seama nervi
cand se uita la desene,inainte sa adoarma,cand studiaza ceva,in mare astea sunt momentele in care isi roade unghiile.

Mihaita isi cam tine degetul in gura,fara sa suga pe el,fara sa-si roada unghia,dar la el e de inteles,suntem in perioada in care scoatem suzeta,o folosim doar la somn.dar mi-e cam teama ca din asta sa nu dea in rosul unghiilor uff

nu prea vreau sa o speriu,imi cunosc fata,e in stare luni de zile sa nu se mai culce sau sa fie mereu dupa mine,numai de frica sa nu i se intample ceva.
sousourel
Scris: Tuesday, October 27, 2009 5:52 PM
Nivel

Inregistrat: 2/18/2006
In privinta ticurilor, obiceiuri extrem de persistente, dezinvatarea presupune atat renuntarea la obicei cat si un comportament alternativ, care aduce aceeasi satisfactie. Pana la varsta la care copilul ar putea constientiza, cred ca tot ce poate face un parinte e sa-i indeparteze mana mereu. Noi am avut cateva perioade cand Victor respira numai pe gura. Am tot facut gimnastica respiratorie si i-am spus sa inchida gura pana m-am saturat si m-am acrit, dar macar a functionat.
Mela
Scris: Wednesday, October 28, 2009 9:12 AM
Nivel

Sousorel,sunt de acord,cam asta fac si eu,ii spun sa-si scoata degetul sau il indepartez chiar eu.
eu am unghiile mai lungi,asa,ca forma.acum vreo doua-trei zile mi-a zis ca isi doreste ca si ea sa le aiba la fel cand va fi mare,i-am explicat ca n-o sa se poata daca le roade mereu.aseara a inceput sa planga,parca din senin uff .o intreb ce-i cu ea,imi spune "plang pentru ca n-o sa am unghii mari niciodata cand o sa fiu mare". cred ca tocmai incepuse sa roada cand si-a adus aminte de ce i-am spus,cred ca realizeaza singura ca nu e tocmai bine ceea ce face,sper sa scapam de obiceiul asta.
Fluturas
Scris: Wednesday, October 28, 2009 10:38 AM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 11/22/2006
sami,nici eu nu m-am referit sa o sperii cu ceva sa ii fie pe urma frica.poate m-am exprimat gresti,mai mult ma gandeam la ceva cum ca..daca iti rozi unghiile,nu mai ai voie...sau iti iau jucaria aia,care sa ii placa.deocamdata si noi suntem la capitolul cand ii iau mana de la gura,cand ii fac observatii,dar atunci se ascunde si o face pe ascuns
sousourel
Scris: Sunday, November 1, 2009 6:03 PM
Nivel

Inregistrat: 2/18/2006
Sami, probabil ca o veti scoate la capat cu multa rabdare si insistente din partea ta. Asa merg treburile astea. Candva credeam ca exista si solutii rapide, dar pana la urma ceea ce da rezultate stabile e tot "cicaleala" mamei, dar o spun in sensul bunsic
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.