Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Olivier face 5 ani in decembrie si de pe la varsta de 1 an isi suge degetelul. Am incercat sa-i explicam ca acum e mare, ca-si deformeaza dintii, maxilarul etc, nimic nu e de facut el continua sa-si suga degetelul cu strasnicie. A devenit aproape plat degetelul iar dintii din fata incep sa iasa inafara.
Inainte isi sugea degetelul doar noaptea in pat cand se ducea la culcare ca sa adoarma, acum parca doar ca sa-mi faca in ciuda si-l suge tot timpul si cum e obosit isi suge degetelul.
Am cumparat de la farmacie o solutie de pus pe degetel amara dar se duce la baie si se spala si apoi continua.
Aveti vreo idee? Puteti sa ma ajutati? |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Cateva mijloace la care poti recurge pentru a-l dezvata pe pitic de acest obicei:
Ideal ar fi nu sa-i impui sa renunte, ci sa-l determini sa faca singur acest lucru. Spune-i ca de acum a crescut si ca sugerea degetului se justifica numai in cazul bebelusilor. Din moment ce nu mai foloseste pampers si biberoane, este de asteptat sa renunte si la acest obicei. Mentioneaza ca esti mandra de el si ca ai incredere ca va reusi sa abandoneze lucrul acesta.
Distrage-i atentia. De cate ori il vezi cu degetul in gura, antreneaza-l intr-o activitate care necesita folosirea ambelor maini. Un plus de atentie se impune atunci cand il pregatesti de culcare; multi copii au obiceiul sa-si suga degetul inainte de a adormi. Pune-i in pat un ursulet sau o papusa si sugereaza-i sa tina jucaria in brate.
Ajuta-l sa constientizeze - dupa o vreme, obiceiul de a suge degetul devine un reflex si, prin urmare, ceva mai greu de controlat. Stabiliti de comun acord sa-i atragi atentia cand il observi procedand astfel.
Sfaturile si observatiile medicului de familie si ale stomatologului pot face minuni. Daca i se spune ca sugerea degetului ii poate cauza probleme ale dintilor, care se trateaza intr-o perioada indelungata si nu intotdeauna nedureros - este foarte posibil sa renunte la acest obicei.
Poti exercita si presiuni, singura conditie fiind sa nu recurgi la masuri punitive. De exemplu, incurajeaza-l sa-si invite la el cativa prieteni despre care stii cu siguranta ca nu au acest obicei; sansele ca micutul tau sa ia exemplu de la ei sunt considerabile. Daca - dimpotriva - isi suge degetul in prezenta lor, copiii ceilalti se vor referi, cu siguranta, la acest lucru, ceea ce il va determina sa inceteze.
|
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Acest subiect este bun si pt noi ca si Karina suge degetelul cand este obosita si seara la culcare .Am incercat sa scot degetelul din gura sa-i distrag atentia cu cate ceva,pe moment uita apoi iar incepe.Nu mai folosim biberon de 1 luna de zile.Abia astept sa ma inteleg cu ea si sa-i explic cum sta treaba poate ma intelege |
|
| Am fost si la doctor cu el (pt un control de rutina) si dupa ce i-a explicat doctorul pt a mia oara efectele nefaste asupra dintilor l-a pus sa promita ca nu o sa-si mai suga degetelul. Noi ne aratam f mandrii de el si il incurajam mereu. A durat 2 sapt si a reinceput
Seara doarme cu un ursulet, si cu o manuta tine strans ursuletul iar la cealata isi suge degetelul.
Am auzit prin jurul meu de copii care si-au supt degetelul pana pe la 8 - 10 ani. Ma ingrozesc |
|
| Cteva sfaturi despre aceasta problema mai gasiti si aici
Ancuta, din pacate daca dintii au inceput sa iasa in afara asa va fi si cu cei permanenti. Asta o stiu din experienta proprie. Incearca sa te duci cu el la un stomatolog care sa ii spuna ca va purta proteza ca sa isi indrepte dintii. In general copiilor nu le place proteza ca sa nu fie luati in ras de altii. |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| ancuta sora mea si-a supt degetul pana pe 8-10 ani,sau poate chiar mai tarziu,si nu a avut probleme cu dintii,i-au crescut normal eu mi-am supt limba,nu ma intrebati cum,ca nu stiu...dar uite ca pe vremea aia stiam,si nici eu nu am avut probleme cu dintii mult succes la renuntare |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| Ancuta wrote:A. Am auzit prin jurul meu de copii care si-au supt degetelul pana pe la 8 - 10 ani. Ma ingrozesc
Da, sora mea l-a supt de credeam ca se marita cu degetul in gura, dupa ce atat de multi ani i-a ofticat pe ai mei si le-a pus imaginatia la incercare s-a lasat singura de el probabil cand s-a simtit ea in sigurantza. Stai linistita ca o sa treaca si peste faza asta, daca dintii sunt ok inseamna ca presiunea exercitata este mica si nu o sa-i influenteze cresterea dintilor. |
|
| Avem programare intr-o saptamana la dentist sa ne spuna daca dintii nu au inceput sa se deformeze. Oricum cred ca daca o sa trebuiasca sa poarte proteza de indreptat dintii o sa renunte si singur la supt degetelul ca proteza se pune imediat ce incep sa iasa dintii de lapte din cat am inteles ca sa creasca normal.
Uf, uf, ca tare ne mai pun la incercare imaginatia copiii acestia |
|
| si Bianca mea suge degetul am incercat si cu ardei iute si tot il baga in gura ,nu stiu cu ce sa ii mai dau,se duce acum in toamna la gradinita si poate renunta daca vede ca nu mai baga si alti copii degetul in gura sper |
|
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 6678
| Noi am scapat asa...http://forum.7p.ro/Default.aspx?g=posts&t=6219 Poate da rezultate si la voi! |
|
| am incercat cu plasture dar nu am desenat i l-am bagat in ardei iute dar tot nu a renuntat il baga spre dimineata in gura o sa incercam si cu desenatu bravo voua ca ati scapat |
|

Inregistrat: 5/12/2006 Mesaje: 12982
| Cu ardeiul iute nu cred ca este o rezolvare ...peste noapte nu se poate lasa ardeiul pe degetel ca poate duce minuta la ochi si sa vezi atunci belele. |
|
| Eu am un copil de aproape 3 ani si isi suge 2 degete, motiv pentru care sunt destul de ingrijorata, dar mai nou de vreo saptamana in timp ce vorbeste anumite cuvinte i se stramba gura. Sunt disperata nu stiu ce sa cred care este cauza, am fost la medic si timp de 1 saptamanta ii dau nurofen de 3 ori pe zi si 1/4 milgama, dar dupa 4 zile nu vad nici un rezultat. Va rog frumos daca stiti ceva despre asa ceva sa-mi spuneti si mie. Va multumesc. |
|

Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Nici Sasha nu a renuntat la acest tic.
Citisem pe undeva ca ar exista o oja "speciala" pentru a-si tine degetul departe de gurita. Din pacate am pierdut sursa si nici ca o mai gasesc.
Stie cineva de unde putem procura aceasta oja? |
|

Inregistrat: 1/11/2009 Mesaje: 5442
| Taki e o solutie speciala pentru cei care au ticul 'rosul unghiilor' dar am citit undeva ca e bun si pentru copii.Se numeste Mavala Stop si se gaseste in farmacii.Dai un search pe google si vezi ce gasesti. |
|
|